به گزارش ایلنا، فرهاد سرخوش از آغاز رهاسازی آب سدهای استان به دریاچه ارومیه خبر داد و اظهارداشت: این رهاسازی از نیمه دوم بهمنماه آغاز شده است، و در مرحله اول، رهاسازی از سد دریک سلماس و شهید کاظمی بوکان انجام شد.
وی ادامه داد: سدهای ساروق، شهرچای، مهاباد، زولا و حسنلو در آذربایجانغربی و سدهای قلعه چای و علویان در آذربایجانشرقی از دیگر سدهایی هستند که به زودی مراحل آزادسازی در آنان اتفاق میافتد.
رئیس دفتر استانهای ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه وسعت دریاچه به بیش از ۲ هزار و ۸۲۱ کیلومتر مربع رسیده است، گفت: وضعیت دریاچه ارومیه نسبت به کمترین وسعت ثبت شده برای آن در سال ۱۳۹۴ بسیار مناسب بوده ولی بهبود وضعیت، نیازمند اتمام طرح های در دست اقدام دولت است.
سرخوش با اعلام اینکه تراز دریاچه ارومیه به یکهزار و ۲۷۱ متر و ۲۹ سانتیمتر رسیده است، تصریح کرد: اقدامات دولت از سال ۱۳۹۳ در احیای نگین آبی آذربایجان سبب شده تا تراز آن نسبت به کمترین میزان ثبت شده بیش از یک متر و ۲۵ سانتیمتر افزایش یابد.
وی در رابطه با میزان آب دریاچه ارومیه عنوان کرد: حجم آب نگین آبی آذربایجان نیز از مرز سه میلیارد و ۴۱۰ میلیون مترمکعب گذشت که نسبت به سال ۱۳۹۴ و قبل از آغاز اقدامات عملی ستاد احیا بیش از پنج برابر افزایش یافته است.
سرخوش با اعلام اینکه طرحهای مهم انتقال آب به دریاچه ارومیه تا پایان دولت به تدریج به بهرهبرداری میرسد، افزود: طرح انتقال آب از جنوب آذربایجانغربی توسط رییس جمهوری افتتاح میشود.
وی با بیان اینکه دریاچه ارومیه یک حوضه آبی بسته است و میزان تبخیر آب آن در فصل گرما سبب کاهش تراز آن میشود، یاد آور شد: طرحهای انتقال آب به دریاچه ارومیه سبب جبران میزان تبخیری این دریاچه شده و پیشبینی میشود سالانه تراز آن حدود یک متر افزایش یابد.
سرخوش ادامه داد : تراز دریاچه ارومیه هرچند طی چند سال گذشته تثبیت شده است ولی نسبت به یک ماه گذشته تغییر چندانی نداشته و این موضوع با وجود آغاز فصل بارشها بر نگرانیها در رابطه با احیای نگین آبی آذربایجان افزوده است.
∎