شناسهٔ خبر: 69732074 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس:

۱۵درصد تسهیلات بانک‌ها باید به بخش خصوصی پرداخت شود

بوشهر- ایرنا- رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت:طبق مصوبه مجلس، بانک‌ها موظف هستند ۱۵ درصد از وام‌ها و تسهیلات را به بخش خصوصی اختصاص دهند، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که این تعهدات به درستی انجام نشده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدجواد عسکری روز پنجشنبه در همایش ملی خرما و صنایع وابسته در بوشهر با انتقاد از عدم تحقق تعهدات بانک‌ها در پرداخت تسهیلات به کشاورزان افزود:بانک‌ها تنها بین ۱.۴ تا ۹ درصد از این تعهدات را اجرایی کرده‌اند و در این زمینه، بانک‌هایی که به تعهدات خود عمل نکرده‌اند به دستگاه‌های نظارتی معرفی خواهند شد.

وی رفع قوانین دست و پاگیر و بخشنامه‌های خلق‌الساعه را برای تسهیل تولید و صادرات ضروری دانست.

عسکری یادآورشد:ریل‌گذاری برای توسعه بخش کشاورزی در برنامه هفتم توسعه بخوبی طرح شده تا عقب‌ماندگی‌های صنایع تبدیلی و فرآوری کشاورزی و حل مشکلات تامین مالی کشاورزان به نحو مطلوبی برطرف شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت:رشد تولید و صنایع فرآوری محصولات کشاورزی در حال حاضر تنها پنج تا شش درصد است که باید با جهش تولید این عقب‌ماندگی‌ها جبران شود.

وی همچنین بر لزوم رفع مشکلات تولید خرما، به ویژه در زمینه کمیت و کیفیت تأکید و بیان کرد: گونه‌های نامناسب خرما باید حذف و ارقام جدید جایگزین شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: توسعه زیرساخت‌های صنایع فرآوری، از جمله سردخانه ، بسته‌بندی و بسترسازی برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، ضروری است تا مشارکت این بخش در صنایع تکمیلی افزایش یابد.

عسکری یادآورشد: کشاورزی سه برابر صنعت بازدهی دارد و به عنوان بزرگترین بخش خصوصی کشور شناخته می‌شود که ۴.۵ میلیون بهره‌بردار در آن فعالیت دارند.

وی عنوان کرد: دستیابی به امنیت غذایی مناسب نیازمند حرکت طبق نقشه راه و برنامه‌ریزی دقیق در این زمینه است.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بخش کشاورزی حدود ۳۰ درصد از جمعیت کشور را به خود اختصاص داده و برای ارتقاء بهره‌وری در تولید، توسعه صنایع فرآوری، تکمیلی، صادرات و بازاریابی بابد اهتمام جدی شکل گیرد.

وی همچنین به واردات سالانه ۵۰۰ میلیون دلار موز به کشور اشاره کرد و گفت: ظرفیت‌های زیادی برای تولید موز و آناناس در جنوب کشور وجود دارد که می‌تواند به کاهش وابستگی به واردات و افزایش اشتغال کمک کند.