شناسهٔ خبر: 45684389 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

آیین‌نامه مصوبه تهران شهر دوستدار سالمند پس از ۸ سال تصویب شد

تهران - ایرنا - اعضای شورای اسلامی شهر تهران با ۱۹ رای موافق آیین‌نامه مصوبه تهران، شهر دوستدار سالمند که از سال ۹۱ روی زمین مانده بود را تصویب کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، اعضای شورای اسلامی شهر تهران روز یکشنبه در دویست و هفتاد و دومین جلسه خود آیین نامه مصوبه شهر دوستدار سالمند را در دستور کار قرار دادند.

محمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران درباره این آیین نامه گفت: این آیین نامه تکلیفی است که شورای شهر گذشته بر عهده شهرداری گذاشته بود.

وی افزود: بر اساس مصوبه شورا ، شهرداری تهران موظف به ارائه دستورالعمل نحوه ارائه خدمات رفاهی شده بود.

سالاری ادامه داد: این لایحه به کمیسیون های شهرسازی-معماری و فرهنگی و اجتماعی ارجاع شده و وجه بودجه ای نیز دارد.

به گفته وی در این لایحه کلیاتی از جمله سالمند، شهر دوستدار سالمند، کارت خدمات سالمندی، مراکز وابسته به شهرداری که خدمات ارائه می دهند و جامعه هدف مشخص شده است.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران یادآور شد: بر اساس این لایحه جامعه هدف شهروندان بالای ۶۰ سال هستند.

وی تاکید کرد: بر اساس لایحه دوره اجرای ۲ ساله برای مصوبه در نظر گرفته شده است و ادامه اجرای مصوبه، منوط به ارائه گزارش جامع پس از ۲ سال است.

سالاری گفت: احترام به سالمندان و تکریم آنان، مشارکت فعال آنان در اجتماع، افزایش خدمات یکپارچه رفاهی، فرهنگی و اجتماعی، افزایش امید و نشاط و کاهش انزوای اجتماعی سالمندان از جمله اهداف این لایحه است.

به گفته وی، خدمات قابل ارائه از جمله خدمات رفاهی، تفریحی مراکز وابسته به شهرداری تهران مانند برج میلاد و باغ پرندگان، ارایه خدمات فرهنگی، هنری و خدمات آموزشی از سوی سراهای محله و فرهنگسراها در این لایحه در نظر گرفته شده است.

احمد مسجدجامعی عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران درباره این لایحه گفت: در این لایحه باید برخی ملاحظات را در نظر بگیریم.

وی افزود: برای نمونه در استخری که صبح ها از آن استفاده می‌کردیم شاهد این بودیم که فردی با ارائه کارت منزلت نتوانست از استخر استفاده کنند.

مسجد جامعی با بیان اینکه بسیاری از مراکز، موسسات و ورزشگاه ها را به بخش خصوصی واگذار کرده‌ایم، گفت: یکی از مشکلات شورایاری‌ها در تهران نیز این است که نمی‌توانند از امکانات شهرداری برای اهالی محل استفاده کنند.

به گفته وی، باید برای کارت تکریم منزلت سالمندان ضمانت اجرایی ایجاد کرد.

محمدرضا جوادی یگانه معاون شهردار تهران نیز در توضیح این لایحه، گفت: این مصوبه سال ۹۱ از سوی شورای شهر تصویب شد و شهرداری وقت را ملزم کرد تا ظرف ۲ ماه، آیین نامه را ارائه دهد اما تاکنون ارائه نشده بود.

وی افزود: در حال حاضر شهرداری تهران با کارت های کاغذی و الکترونیک در بسیاری از مراکز شهرداری خدمات ارائه می دهد.

یگانه ادامه داد: در سال گذشته، ۱۵ میلیارد برای کارت بلیت اتوبوس سالمندان و ۱۹ میلیارد برای کارت بلیت مترو سالمندان هزینه شد.

معاون شهردار تهران افزود: در مجموعه های شهرداری نیز در سال گذشته، ۲ میلیارد و در سال ۹۷، مبلغ چهار میلیارد به سالمندان خدمات ارائه شد.

وی با بیان اینکه مساله این است که ارائه خدمات به سالمندان یکپارچه نبود، تاکید کرد: اگر ارائه تمامی خدمات به سالمندان بر اساس یک کارت واحد باشد می‌توان هزینه‌ها را مدیریت و شفاف سازی کرد.

در نهایت اعضای شورای اسلامی شهر تهران با ۱۹ رای، آیین نامه تهران، شهر دوستدار سالمند را تصویب کردند.

اعضای شورای تهران پس از تصویب این آیین نامه به ارایه پیشنهادها و جزییات آیین نامه پرداختند.

ارایه خدمات به سالمندان بالای ۶۵ سال

حجت نظری عضو شورای شهر در پیشنهادی درباره سن سالمندی گفت: در این لایحه اصطلاح سالمند جوان یا میانسال وجود ندارد و تفکیکی برای این افراد قائل نشده است.

ناهید خداکرمی، دیگر عضو شورای شهر گفت: به همین منظور پیشنهاد بنده این است که سن سالمندی در لایحه مذکور به ۶۵ سال تغییر کند.
در نهایت اعضای شورا این پیشنهاد را با ۲۰ رأی تصویب کردند.

تغییر نام کارت خدمات سالمندی به کارت ویژه تکریم

همچنین حجت نظری با ارایه پیشنهاد دیگری ، خواستار تغییر عنوان کارت خدمات سالمندی به کارت ویژه تکریم شد.

زهرا نژاد بهرام عضو هیات رئیسه شورای شهر در مخالفت با این پیشنهاد گفت: سالمندی بخشی از مراحل زندگی است و توهین یا ضعف و ناتوانی نیست.

وی با بیان اینکه نباید با این عنوان به این شکل برخورد کرد و نام آن را تغییر داد، گفت: سالمندی یک هویت است و نیازی به حذف این عنوان نیست.

زهرا صدر اعظم نوری دیگر عضو شورای شهر نیز گفت: سالمندی توهین نیست و عنوانی مقدس است اما با این حال اگر به فردی بگویید سالمند، ناراحت می‌شود در نتیجه تغییر این عنوان به صلاح است.

حجت نظری با ارایه پیشنهاد دیگری درباره ماده ۲ این طرح گفت: در این ماده آمده که اجرای لایحه ۲ ساله و ادامه اجرای آن منوط به لایحه و گزارش عملکرد شهرداری است.

وی گفت: پیشنهاد می کنم اعتبار دو ساله لایحه را حذف کنیم تا طرح برای همیشه اجرا شود.

بهاره آروین دیگر عضو شورای تهران در مخالفت با این پیشنهاد گفت: حذف این متن موجب می‌شود تا اجرای طرح بدون ارائه گزارش یا ضمانت اجرایی ادامه یابد.

این پیشنهاد با ۱۵ رأی موافق به تصویب رسید.

اعضای شورای شهر تهران با پایان یافتن مدت زمان جلسه  شورا ادامه بررسی پیشنهادات لایحه شهر دوستدار سالمند را به  جلسه بعدی شورا موکول کردند .

نظر شما