با گذشت نزدیک به سه هفته از آغاز حملات جنگندههای ائتلاف عربی علیه مردم یمن، شمار زیادی از مردم این کشور قربانی حملات ائتلاف عربی شدهاند. به گونهای که به باور بسیاری، حملات دو روز اخیر خونبارترین حملات در 17 روز گذشته بود. این در حالیست که ایالت متحده آمریکا نیز در این عملیات در کنار اعراب حاشیه خلیجفارس بوده و به کمکهای خود به عربستان ادامه میدهد.
در ساعات پایانی روز جمعه ائتلاف کشورهای عربی با رهبری عربستان سعودی به خاک یمن، تحت عنوان عملیات موسوم به «طوفان قاطعیت» شدیدترین حملات خود را متوجه مردم یمن کردند که در نتیجه آن، جنگندههای ائتلاف با حمله به 10 پایگاه در «صنعا»، پایتخت یمن، چندین انفجار پیدرپی را ترتیب دادند که منجر به کشته شدن 10 نفر از جمله چندین زن و کودک شد.
علاوه براین، فرودگاه بینالمللی «صنعا» و پایگاه هوایی «الدیلمی» باز هم مورد حمله جنگندههای ائتلاف قرار گرفت و این حملات به منطقه «حرف سفیان» در «عمران» در شمال کشیده شد. مناطق مرزی در «صعده» نیز آماج حملات هوایی و توپخانهای بود و به «عدن» نیز حملات هوایی و دریایی صورت گرفت. از سوی دیگر، در ادامه گسترش تجاوز نیروهای عربی، منابع خبری از ورود ناوهای ائتلاف خبر دادند. در همین رابطه، منابع خبری اعلام کردند ناوهای ائتلاف سعودی پایگاههای نیروهای یمنی را در اسکله «عدن» و انبار غلات را در منطقه «المعلا» و «دارسعد» و ساختمان شورای محلی در شمال این شهر که 800 هزار ساکن دارد را مورد هدف قرار دادند. علاوه براین، جنگندههای سعودی چهار بار به دانشکده نظامی در شمال صنعا حمله کردند. گفتنی است در ادامه بحران امنیتی در یمن، پالایشگاه نفتی «عدن» در این درگیریها بسته شده است. این پالایشگاه میتواند روزانه 150 هزار بشکه نفت را تولید کند.
عربستان تنها ماند
عربستان تمامی تلاش خود را به کار بست تا بتواند در درگیریها علیه مردم یمن کشورهای بیشتری را با خود همراه کند. با وجود این، به رغم تلاشهای مکرر آلسعود، در نهایت کشورها با پاسخ منفی به ریاض از جنگیدن علیه مردیم یمن خودداری کردند. در همین رابطه، پاکستان روز جمعه اعلام کرد که هرگز حاضر به جنگیدن در یمن نیست. از سوی دیگر، ترکیه نیز اعلام کرده است برای یمن راه حل گفتوگو را ترجیح میدهد و دولتهای آنکارا و اسلامآباد از ایران برای شرکت در گفتوگوهای سیاسی حول بحران یمن نیز دعوت کردهاند.
تلاشهای ریاض برای ورود قاهره به جنگ در یمن نیز بینتیجه مانده و به نظر میرسد مصر همچنان موضع مشخصی را در خصوص ارسال پیاده نظام به یمن اتخاذ نکرده است. از این رو، عربستان ناچار است تنها با اتکا به همپیمانان منطقهای خود و همچنین ایالت متحده آمریکا به تجاوزهای خود ادامه دهد. آمریکا که از زمان آغاز حمله عربستان به یمن در کنار ریاض بود، در آخرین حمایتهای خود از ائتلاف «طوفان قاطعیت» از افزایش تبادل اطلاعات با عربستان خبر داد که به باور آمریکاییها با استفاده از این اطلاعات، سعودیها میتوانند بهتر اهدافشان را در یمن دنبال کنند. در همین رابطه، یکی از مقامهای آمریکایی گفت: ما اطلاعات را با شرکای عربستانی به اشتراک گذاشتهایم. ما به آنها کمک میکنیم تا درک بهتری از میدان نبرد و شرایط بازی با نیروهای حوثی داشته باشند. ما همچنین به آنها در شناسایی منطقه «حمله ممنوع» کمک میکنیم تا بدین وسیله آمار تلفات غیرنظامی را کاهش دهیم.
از این رو، به نظر میرسد بحران در یمن به دلیل کارشکنی عربستان و تمایل این کشور به گسترش خشونت در یمن و همچنین دخالتهای آمریکا شدت پیدا کند، چنانچه عربستان ضمن مخالفت با طرح آتشبس روسیه از تحریم تسلیحاتی یمن خبر داد که منابع دیپلماتیک آگاه اعلام کردهاند رأیگیری در خصوص پیشنویس قطعنامه شورای همکاری خلیج فارس در خصوص تحریم تسلیحاتی یمن، احتمالاً روز دوشنبه انجام شود، چرا که اختلافات میان روسیه و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس در خصوص بندهایی از این پیشنویس همچنان حل نشده است.
وخامت اوضاع انسانی در یمن
در ادامه تجاوزهای آلسعود و همپیمانان منطقهای این کشور به یمن، گزارشهای متعددی از وخامت اوضاع انسانی در یمن منتشر شده است به طوری که علاوه بر آمار بالای تلفات انسانی و کشته شدن شمار زیادی از غیر نظامیان، مردم برای تأمین آب و غذا و نیازهای اساسی با مشکل رو به رو هستند.
در همین رابطه، «جولیان هارنیس»، نماینده یونیسف در یمن اعلام کرد: ما ظرف هفتههای آتی شاهد این امر خواهیم بود که سوء تغذیه در یمن شدیدتر شود، دست یابی به آب دشوار است و قیمتهای غذاها نیز افزایش یافته است. با وجود این، پس از ورود اولین هواپیمای صلیب سرخ به صنعا، پیشبینی میشود دومین هواپیمای صلیبسرخ نیز به یمن ارسال شود.