شناسهٔ خبر: 4480836 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ایران | لینک خبر

صنعا آماج شدیدترین حملات هوایی سعودی ها

اولین محموله کمک های صلیب سرخ وارد یمن شد

صاحب‌خبر -







پایتخت یمن ظرف ساعات پایانی روز جمعه و اولین ساعات روز شنبه آماج شدیدترین حملات جنگنده‌های ائتلاف موسوم به «طوفان قاطع» تحت رهبری عربستان سعودی قرار گرفت. در این حملات که از زمان آغاز تجاوز ائتلاف عربی بی‌سابقه بود، بیش از 10 پایگاه‌ مختلف در صنعا مورد اصابت قرار گرفت و زبانه‌های آتش در پایگاه‌ها بلند شد و صدای انفجارهای پیاپی به گوش رسید.
به گزارش ایسنا به نقل از المیادین، جنگنده‌های ائتلاف در این حملات فرودگاه بین‌المللی صنعا و پایگاه هوایی الدیلمی را هدف قرار دادند و این حملات به منطقه حرف سفیان در عمران در شمال کشیده شد. جنگنده‌های سعودی همچنین در شش حمله به استان عمران باعث کشته شدن 10 تن از جمله چند زن و کودک شدند.  مناطق مرزی در صعده نیز آماج حملات هوایی و توپخانه‌ای پی در پی قرار گرفت و عدن نیز شاهد حملات هوایی و دریایی بود. ناوهای ائتلاف سعودی در حملات مناطق جنوبی یمن، پایگاه‌های نیروهای یمنی را در اسکله عدن و انبار غلات را در منطقه المعلا و دارسعد و ساختمان شورای محلی در شمال این شهر را که 800  هزار سکنه دارد هدف قرار دادند. منابع خبری درباره این شهر اعلام کردند، دارسعد با بحران انسانی نگران کننده‌ای مواجه است و مردم آن برای به‌دست آوردن نیازهای اساسی همچون آب، غذا و دارو با مشکلات شدیدی روبه‌رو هستند. آژانس‌های امدادرسانی نیز نسبت به فاجعه انسانی در فقیرترین کشور عربی هشدار داده‌اند. حملات جنگنده‌های ائتلاف به مقر تیپ 310 زرهی و اردوگاه نیروهای ویژه امنیتی یمن نیز باعث شد، 167 زندانی فرار کنند.
احمد عسیری، سخنگوی ائتلاف «طوفان قاطع» اعلام کرد، حملات این ائتلاف به پایگاه‌های تیپ‌ها و مراکز فرماندهی یگان‌های نظامی یمن ادامه دارد و در یک روز گذشته دو تیپ 115 و 125 در شرق شهر عدن و همچنین تیپ المجد و تیپ 17 در بابل المندب و اردوگاه السوادیه در البیضاء هدف قرار گرفته است.
همزمان با این حملات، مسئولان عربستان سعودی نیروهای بیشتری را در مرزهای جنوبی عربستان با یمن مستقر کردند و این نیروها در وضعیت آماده باش نظامی بالایی قرار گرفته‌اند.  تصاویر منتشر شده نشان می‌دهد، ده‌ها تانک و نفربر در حدود 2 هزار کیلومتری مرز عربستان و یمن مستقر هستند.
از سوی دیگر، منابع آگاه اعلام کردند، پالایشگاه نفتی عدن که روزانه می‌تواند 150 هزار بشکه نفت تولید کند به دلیل اوضاع امنیتی و درگیری‌ها بسته شده است.
ëانصارالله: بزودی پاسخ متجاوزان به یمن را خواهیم داد
پایگاه خبری اخبارالساعه امارات به نقل از سخنگوی رسمی جنبش مردمی انصارالله یمن در واکنش به حملات جمعه شب ائتلاف عربی نوشت: این جنبش اعلام کرده بزودی با حملات متجاوزان به این کشور مقابله به مثل خواهد کرد.
این پایگاه خبری همچنین از کشته شدن دو نظامی عربستان سعودی در درگیری با نیروهای جنبش انصارالله یمن در مرز با یمن خبر داد و نوشت: این دو نظامی سعودی در درگیری سختی که بین نیروهای عربستانی و جنبش انصارالله در منطقه عاکفه در نجران رخ داد، کشته شدند. روز جمعه همزمان با تشدید حملات ائتلاف عربی به یمن، اولین هواپیمای کمک‌های پزشکی از صلیب سرخ در فرودگاه صنعا فرود آمد. این محموله شامل 32 تن کمک‌های پزشکی و تجهیزات برای تصفیه آب برای بیمارستان‌های صنعا و مولدهای برق بود. جولیان هارنیس، نماینده یونیسف در یمن اعلام کرد: ما ظرف هفته‌های آتی شاهد افزایش سوء‌تغذیه در یمن و دشواری دستیابی به آب‌ آشامیدنی خواهیم بود.
ëخشم امارات و عربستان از موضع پاکستان در قبال یمن
پس از آنکه پارلمان و ارتش پاکستان اعلام کردند، حاضر به مشارکت نظامی با عربستان و همپیمانانش در جنگ علیه یمن نیستند، ریاض در اولین واکنش، به یک هواپیمای پاکستانی بوئینگ 767 متعلق به شرکت هواپیمایی شاهین اجازه ورود به حریم هوایی این کشور را نداد و مدعی شد این هواپیما هیچ مجوزی برای ورود نداشته است.
ارتش عربستان سعودی نیز که سعی می‌کند خشم خود را از این تصمیم مخفی کند، گفته است، تصمیم پاکستان برای ملحق نشدن به عملیات ائتلاف نظامی علیه حوثی‌ها، دامنه این عملیات را محدود نخواهد کرد. زیرا قرار بود تنها نقش حمایتی به پاکستان محول شود. انور قرقاش، وزیر مشاور در امور خارجه امارات در واکنش به تصمیم پارلمان پاکستان مبنی بر مشارکت نکردن در ائتلاف عربی ضد یمن گفت: از اسلا‌م آباد خواسته می‌شود موضعی شفاف در راستای منافع استراتژیک خود با کشورهای عربی حوزه خلیج فارس اتخاذ کند. مواضع متناقض و مبهم برای پاکستان گران تمام می‌شود. کشورهای عرب حوزه خلیج فارس در یک رویارویی خطیر و سرنوشت‌ساز به سر می‌برند و امنیت آنها در حال محک خوردن است و در این لحظه، همپیمان واقعی از دیگر همپیمانان مشخص می‌شود. ژنرال راحیل شریف فرمانده ارتش پاکستان در جریان نشستی با فرماندهان و مقامات ارشد ارتش گفت: ادامه جنگ یمن عواقب خطرناکی برای صلح و ثبات منطقه به دنبال خواهد داشت و ارتش پاکستان باید بر مبارزه با تروریسم در داخل کشور متمرکز باشد.
این اظهارات ژنرال راحیل شریف چند ساعت بعد از تصویب قطعنامه پارلمان پاکستان مبنی بر ضرورت اتخاذ موضع بی‌طرفی از جانب این کشور درقبال مسأله یمن مطرح شد.
خودداری پاکستان از مشارکت در جنگ در حالی است که دولت امریکا در حال افزایش تبادل اطلاعات با عربستان سعودی است و قصد دارد اطلاعات بیشتری را در رابطه با اهداف بالقوه در کمپین هوایی ریاض علیه حوثی‌ها در اختیار آل سعود قرار دهد

 

برچسب‌ها: