شناسهٔ خبر: 45414348 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تکرار مرگ و میر مشکوک پرندگان مهاجر در خلیج گرگان

گرگان - ایرنا - یکسال پس از مشاهده هزاران قطعه پرنده مهاجر تلف‌شده در خلیج گرگان به علت ابتلا به بوتولیسم، افزون بر ۱۰ لاشه چنگر و فلامینگو در این پهنه آبی کشف شد.

صاحب‌خبر -

گشت و پایش کارشناسان دامپزشکی و محیط زیست در سرحدات مرزی ۲ استان مازندران و گلستان در محدوده شهر نوکنده از توابع شهرستان بندرگز به کشف این لاشه ها منجر گردید.

بر اساس مشاهدات خبرنگار ایرنا، تیم های نظارتی از ورودی نوکنده وارد خلیج گرگان شده و در حال بررسی تعداد لاشه ها و پیدا کردن علت این اتفاق هستند.

مدیرکل دامپزشکی گلستان روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا ضمن تایید این مطلب اظهار داشت: برای تشخیص علت تلفات، نمونه برداری این لاشه ها به مرکز تشخیص بیماری‌های سازمان دامپزشکی کشور فرستاده می شود.

غلامرضا محرابی تاکید کرد: هرگونه اظهار نظر در خصوص علت مرگ این پرندگان از سوی سازمان دامپزشکی کل کشور اعلام خواهد شد.

پارسال طبق اعلام دامپزشکی بر اثر بیماری مشکوکی که از بهمن ماه تا اواخر اسفند در تالاب بین المللی میانکاله رخ داد، بیش از ۴۰ هزار پرنده مهاجر در ۲ استان گلستان و مازندران تلف شدند.

مدیرکل دامپزشکی گلستان گفته بود که بر اساس نتایج آزمایشات انجام شده، علت اصلی مرگ و میر غیرطبیعی پرندگان مهاجر در خلیج گرگان، بیماری بوتولیسم است.

پرندگان وحشی تلف شده از ۱۲ گونه پرندگان زمستان گذران در تالاب بین المللی میانکاله و بیشترین تلفات مربوط به چنگر و فلامینگو گزارش شد.

تالاب بین المللی میانکاله با افزون بر ۴۰ هزار هکتار مساحت آبی در غرب گلستان و شرق استان مازندران واقع است و سالانه بیش از ۱۰۰ گونه پرنده با جمعیت ۱.۵ میلیون بال در این تالاب به سر می برند.

خلیج گرگان بخشی از  پناهگاه حیات وحش میانکاله بوده که مدیریت پهنه آبی آن بر عهده محیط زیست مازندران است.

ثبت خلیج گرگان در سال ۱۳۵۴ به همراه تالاب میانکاله و لپو زاغمرز در استان مازندران به‌ عنوان نخستین مجموعه تالاب بین‌المللی جهان در فهرست تالاب‌های کنوانسیون رامسر ثابت کرد این خلیج و نواحی اطراف آن یک مجموعه ارزشمند زیست ‌محیطی است که علاوه بر حفظ چرخه زیست دریای خزر در معیشت جوامع محلی اثرگذاری مستقیم دارد.

خلیج گرگان از لحاظ اقتصادی و اکولوژیکی دارای اهمیت بوده و در تکثیر آبزیان، ماهیان استخوانی و غضروفی و جذب پرندگان مهاجر زمستانی نقش مهمی دارد.

خلیج گرگان از لحاظ موقعیت جغرافیایی در جنوب شرقی دریای خزر و حوزه شهرستان های بندرترکمن، بندرگز، نوکنده و بهشهر از ۶۰ کیلومتر طول و حداکثر ۱۲ کیلومتر عرض برخوردار بوده و دارای امتداد شرقی - غربی است.