شناسهٔ خبر: 4461170 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: بی‌بی‌سی فارسی | لینک خبر

سازمان ملل برای امدادرسانی در یمن خواستار 'وقفه‌های چند ساعته' در حملات شد

سازمان ملل متحد از طرف‌های درگیر در جنگ یمن خواسته است با ایجاد "وقفه‌های بشردوستانه" هر روز برای چند ساعت اجازه دهند که عملیات امدادرسانی در مناطق آسیب دیده انجام شود.

صاحب‌خبر -
سازمان‌های امدادرسان جهانی برای کمکرسانی به آسیب‌دیدگان در یمن با مشکل مواجهند

سازمان ملل متحد از طرف‌های درگیر در جنگ یمن خواسته است با ایجاد "وقفه‌های بشردوستانه" هر روز برای چند ساعت اجازه دهند که عملیات امدادرسانی در مناطق آسیب دیده انجام شود.

روز جمعه دو هواپیمای حامل کمک‌های بشردوستانه از سوی سازمان ملل متحد و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در فرودگاه صنعا پایتخت یمن بر زمین نشست.

با این حال سازمان ملل متحد می‌گوید مناطقی مانند شهر عدن که در آنها درگیری مسلحانه شدید روی داده است به کمکرسانی اضطراری نیاز دارند.

به گفته سازمان صلیب سرخ جهانی، از ماه قبل که حملات هوایی ائتلاف منطقه‌ای به مواضع شبه‌نظامیان حوثی در یمن آغاز شد این برای نخستین بار است که هواپیماهایی با محموله کمک‌های انسانی به این کشور رفته است.

ماری کلر فغالی سخنگوی صلیب سرخ در یمن می‌گوید نخستین هواپیمای این سازمان که در صنعا فرود آمد حاوی ۱۶ تن دارو و تجهیزات پزشکی بوده است.

شبه‌نظامیان هوادار و مخالف آقای هادی در خیابان‌های عدن با یکدیگر درگیر هستند علاوه بر مواضع و تاسیسات نظامی، مناطق مسکونی در شهرهای یمن نیز هدف حملات هوایی عربستان سعودی قرار گرفته‌اند

خبرگزاری فرانسه به نقل از شهروندان عدن گزارش داده که با رسیدن شبه‌نظامیان حوثی و نیروهای نظامی وفادار به علی عبدالله صالح رئیس جمهوری سابق یمن به دروازه شمالی عدن، این شهر زیر آتش سنگین حملات هوایی ائتلاف منطقه‌ای قرار گرفته است.

به گفته ساکنان عدن، حملات هوایی ائتلاف منطقه‌ای به رهبری عربستان سعودی، همچنین استادیوم این شهر و ایست‌های بازرسی شبه‌نظامیان را بمباران کرده است.

در ریاض، سخنگوی عملیات نیروهای ائتلاف به خبرنگاران گفت در تازه ترین دور حملات، مواضع حوثی‌ها در ۹ شهر یمن هدف قرار گرفته است.

حملات هوایی ائتلاف منطقه‌ای به رهبری عربستان سعودی روز جمعه وارد شانزدهمین روز شد.

عربستان می‌گوید هدف از این حملات، تقویت هواداران عبد ربه منصور هادی رئیس جمهوری برکنار شده یمن است که اکنون در ریاض بسر می‌برد.

آقای هادی یک ماه قبل با پیشروی شبه‌نظامیان حوثی و متحدان آنها به سوی شهر عدن، به عربستان سعودی گریخت.

او دو ماه قبل در اعتراض به اقدامات حوثی‌ها از صنعا فرار کرده و به عدن در جنوب کشور پناه برده بود.

یوهانس فان دیر کلاو، هماهنگ کننده عملیات بشردوستانه سازمان ملل در یمن، روز جمعه در ژنو گفت عملیات امدادرسانی به "ایجاد وقفه بشردوستانه در درگیری‌ها" نیاز مبرم و فوری دارد.

سازمان بهداشت جهانی می‌گوید نزدیک به ۶۵۰ نفر از آغاز دور تازه درگیری‌های یمن کشته شده‌اند

به گفته این مقام سازمان ملل، کمک‌هایی که به یمن ارسال شده به هیچ وجه کافی نیست.

او وضعیت عدن، دومین شهر بزرگ یمن، را "فاجعه بار" دانسته و گفته است که این شهر به دست "شبه‌نظامیانی غیرقابل کنترل" افتاده است.

سازمان بهداشت جهانی می‌گوید نزدیک به ۶۵۰ نفر از آغاز دور تازه درگیری‌های یمن کشته شده و بیش از ۲۰۰۰ نفر دیگر مجروح شده اند.

به گفته آقای فان دیر کلاو، آمار دقیق قربانیان احتمالا بیشتر است زیرا بسیاری از مردم به بیمارستان دسترسی ندارند و افراد کشته شده را سریعا دفن می‌کنند.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل نیز گفته است نزدیک به ۹۰۰ نفر با عبور از خلیج عدن خود را به منطقه شاخ آفریقا رسانده اند.

عربستان سعودی می‌گوید شبه‌نظامیان حوثی از حمایت ایران برخوردارند و تا زمانی که آنها صنعا را تخلیه نکرده اند به این حملات ادامه می‌دهد.

جان کری وزیر خارجه آمریکا هفته قبل ایران را به حمایت تسلیحاتی از حوثی‌ها و دخالت در امور یمن متهم کرد.

ایران همواره اتهام حمایت نظامی از حوثی‌ها را رد کرده است.

آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی روز پنجشنبه با هشدار به کشورهای حاضر در ائتلاف منطقه‌ای به رهبری عربستان سعودی، بمباران یمن را "اقدامی جنایتکارانه" دانست.