عربستان سعودی میگوید تصمیم پاکستان برای ملحق نشدن به عملیات ائتلاف نظامی تحت رهبری عربستان در یمن برای مقابله با شورشیان حوثی، دامنه این عملیات را محدود نخواهد کرد.
ارتش عربستان گفته است اگر نیروهای پاکستانی در این ائتلاف شرکت میکردند، تنها نقش حمایتی به آنها محول میشد.
نمایندگان پارلمان پاکستان روز جمعه، ۲۱ فروردین، بعد از چند روز مذاکره با تصویب قطعنامهای ضمن حمایت از تلاش برای خاتمه دادن به بحران یمن از طریق مذاکره، از دولت خواستند از اعزام واحدهای نظامی به جنگ یمن خودداری کند.
حملات هوایی ائتلاف متشکل از ده کشور به حوثیهای یمن وارد سومین هفته خود شده است.
عربستان میگوید بمباران مواضع حوثیها نتیجهبخش بوده است.
اما یکی از خبرنگاران بیبیسی در ریاض میگوید بمبارانهای هوایی مانع پیشروی شورشیان حوثی نشده و تصمیم پاکستان برای بیطرف ماندن در این عملیات، ضربهای به عربستان است.
سخنگوی عملیات نیروهای ائتلاف تحت رهبری عربستان در ریاض به خبرنگاران گفته است که در تازه ترین دور حملات، مواضع حوثیها در ۹ شهر یمن هدف قرار گرفته است.
عربستان میگوید هدف از این حملات، تقویت هواداران عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهوری برکنار شده یمن است و به درخواست وی دست به این عملیات زده است.
آقای منصور هادی اکنون در ریاض بسر میبرد.
عبد ربه منصور هادی دو ماه پیش در اعتراض به اقدامات حوثیها از صنعا، پایتخت، فرار کرد و به شهر عدن در جنوب کشور پناه برد. اما یک ماه پیش با پیشروی شبهنظامیان حوثی و متحدان آنها به سوی عدن، به عربستان سعودی گریخت.
عربستان سعودی و آمریکا، ایران را به حمایت نظامی از حوثیها متهم میکنند اما ایران همواره این اتهام را رد کرده است.
علی عبدالله صالح، رییس جمهور سابق یمن تا سال ۲۰۱۱ به مدت حدود سه دهه قدرت را در این کشور در دست داشت.
جمهوری یمن در سال ۱۹۹۰ زمانی که یمن شمالی سنتی، و یمن جنوبی کمونیست بعد از سال ها درگیری با هم متحد شدند، تشکیل شد. یمن از زمان اتحاد به آرامی به سمت مدرن شدن پیش رفته و با کشورهای جهان رابطه برقرار کرده اما همچنان عمدتا کشوری قبیلهای است.