شناسهٔ خبر: 44436753 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

رؤسای جمهوری اسلامی ایران و افغانستان تأکید کردند:

خط آهن خواف - هرات گامی ارزنده در مسیر استحکام پیوندهای دو ملت ایران و افغانستان

رؤسای جمهوری اسلامی ایران و افغانستان، اتصال خط آهن دو کشور را گامی ارزنده در مسیر استحکام بیشتر پیوندها و همکاری های دو ملت و دو دولت ایران و افغانستان دانستند و تاکید کردند که امروز به عنوان یکی از روزهای تاریخی در روابط دو ملت بزرگ ایران و افغانستان در یادها خواهد ماند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایکنا، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی و  «اشرف غنی» روز پنجشنبه در مراسم بهره برداری از راه آهن خواف – هرات اظهار کردند که افتتاح این پروژه تاریخی گام مهمی در مسیر احیاء و جهش همکاری های مشترک دو کشور خواهد بود.

روحانی در این مراسم خطاب به «مردم عزیز افغانستان» گفت: امروز روز سلام، رحمت و گشایش برای دو ملت بزرگ افغانستان و ایران است؛ دو ملتی که از یک ریشه، تاریخ، فرهنگ و از یک منطقه در طول تاریخ، برادری و همسایگی خود را به عنوان بهترین یاران یکدیگر حفظ کرده اند.

رئیس جمهور اظهار کرد: اتصال و پیوند ما همیشه از طریق دلها، اندیشه ها، فرهنگ ها، رفتارها و تلاش های مشترکمان بوده است و امروز ریل راه آهن این پیوند را مستحکم تر می کند.

روحانی با بیان اینکه امروز روز شادمانی و فراموش نشدنی برای دو ملت ایران و افغانستان است، گفت: مایل بودم این مراسم به صورت حضوری برگزار شود اما به دلیل دستورالعمل های بهداشتی مرتبط با بیماری کرونا ناچار شدیم از طریق ویدئو کنفرانس برگزار کنیم.

رئیس جمهور افغانستان نیز در این مراسم بهره برداری از پروژه تاریخی و حیاتی خط آهن خواف – هرات را نتیجه تلاش‌های خستگی ناپذیر هر دو کشور در عرصه اتصال منطقه و رسیدن به رفاه اقتصادی آینده دانست و گفت: آرزو داشتم که در افتتاح این پروژه بزرگ به صورت حضوری داشته باشم اما محدودیت ناشی از ویروس کرونا باعث شد تا این پروژه حیاتی را به صورت غیرحضوری از طریق ویدئو کنفرانس افتتاح نماییم.

اشرف غنی اظهار کرد: تکمیل این پروژه مهم با وجود محدودیت‌های ناشی از گسترش ویروس کرونا، نشانه بارز اراده ملی هر دو کشور و محصول زحمات شبانه‌روزی و جانفشانی‌های مسئولین، مهندسین و کارگران و دست‌اندرکاران این پروژه مهم است.

وی تصریح کرد: افتتاح این پروژه تاریخی بی تردید گام مهمی در جهت جهش همکاری های اقتصادی دو کشور خواهد بود.

انتهای پیام