به گزارش ایرنا، وحید قتالی گفت تلاشهای جمهوری اسلامی ایران و افغانستان پس از سالها به ثمر نشسته و اکنون دو کشور از طریق مسیر ریلی به هم وصل می شوند که نه تنها گامی برای توسعه تجارت دو کشور است بلکه در راستای وصل منطقه نیز مهم شمرده می شود.
محمدرضا بهرامی سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در کابل در توئیتی نوشته است که آغاز بکار راه آهن خواف- هرات به مفهوم دسترسی ریلی افغانستان به آبهای آزاد از طریق ایران است که در حوزه تجارت و ترانزیت می تواند شروع یک تحول ژئواکونومیک در مسیر تحقق اتصالات منطقه ای در این حوزه باشد.
رسانه های افغانستان نیز امروز چهارشنبه خبر از افتتاح رسمی این پروژه در روز پنجشنبه ۲۰ آذر داده و آن را گامی بسوی پیشرفت افغانستان عنوان کرده اند.
«بهادر امینیان» سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل نیز شب گذشته در گفت وگو با تلویزیون ملی افغانستان راه آهن خواف- هرات را گامی مهم در راستای وصل شدن افغانستان به آبهای آزاد و اتحادیه اروپا دانست و گفت امیدوار است در سالهای آینده ایران بتواند این مسیر را تا عمق خاک این کشور ادامه دهد تا در آینده این مسیر با ازبکستان در شمال افغانستان نیز وصل شود.
به گزارش ایرنا، ساخت این راه آهن در چهار قطعه و در مجموع طول ۱۹۳ کیلومتر از سال ۱۳۸۶ آغاز شده است.
این مسیر ریلی شهر هرات واقع در غرب افغانستان را به شبکه ریلی ایران متصل کرده و با تکمیل و بهرهبرداری آن پیشبینی میشود سالانه دو میلیون تن کالا و ۲۰۰ هزار مسافر توسط آن جابجا شود.
امور عمران، حمل و نقل و ترافیک استانداری خراسان رضوی پیشتر اعلام کرده بود که دو قطعه از مسیر خط آهن خواف - هرات به طول ۷۷ کیلومتر از خواف تا مرز افغانستان در خاک ایران قرار دارد که از مدت ها پیش آماده بهرهبرداری شده است.
دو قطعه دیگر از مجموع طرح راهآهن خواف – هرات به طول ۱۱۶ کیلومتر در خاک کشور افغانستان قرار دارد.
نظر شما