شناسهٔ خبر: 44341477 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

خوابیدن بدون بالش ضرر دارد؟

دل کندن از بالش مورد علاقه‌ی خود می‌تواند کار دشواری باشد، اما خوابیدن بدون بالش هم فواید زیادی برای سلامت ما دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، قدمت اولین بالش شناخته شده‌ی تاریخ به عصر بین النهرین باستان برمی گردد. این بالش‌ها از سنگ درست می‌شدند و تنها افراد متمول استطاعت خرید آن‌ها را داشتند. برخلاف بالش‌های سنگی عصر باستان، بالش‌هایی که ما امروزه استفاده می‌کنیم نرم و پف کرده هستند و بسیاری از افراد تا یک بالش نرم و بزرگ را بغل نکنند خواب شان نمی‌برد. اما حقیقت آن است که خوابیدن با بالش شاید بهترین روش ممکن برای استراحت نباشد، چون می‌تواند روی جسم و خلق و خوی ما تأثیر بگذارد.

دل کندن از بالش مورد علاقه‌ی خود می‌تواند کار دشواری باشد، اما خوابیدن بدون بالش هم فواید زیادی برای سلامت ما دارد که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید

۱- جلوی پشت درد را می‌گیرد

بسیاری از بالش‌ها باعث می‌شوند هنگام خواب بدن در حالتی غیر طبیعی قرار بگیرد و پس از مدتی دیگر تکیه گاه بدن نیستند. گرچه بالش‌ها به خودی خود باعث پشت درد نمی‌شوند، اما می‌توانند بسیاری از مشکلات زمینه‌ای را تشدید کنند. وقتی بدون بالش می‌خوابید، ستون فقرات تان می‌تواند استراحت کند و بدن در حالت طبیعی خودش قرار بگیرد.

۲- جلوی گردن درد را می‌گیرد

بیشتر بالش‌ها کمکی به درست خوابیدن شما نمی‌کنند و حتی می‌توانند حالت خوابیدن تان را بدتر کنند. خم شدن گردن به هر شکل در طولانی مدت شما را اذیت خواهد کرد و بالش‌هایی که بیش از حد سفت یا نرم هستند ممکن است باعث گردن درد شوند.

۳- جلوی سردرد را می‌گیرد

اگر صبح‌ها با سردرد یا سرگیجه از خواب بیدار می‌شوید، شاید تقصیر بالش تان باشد. بالش‌هایی که ارتفاع زیادی دارند سر و گردن را به جلو خم کرده و فشار بیشتری به ماهیچه‌های گردن وارد می‌کنند. این مسأله ممکن است باعث شود صبح‌ها به محض بیرون آمدن از تخت سردرد بگیرید.

۴- ممکن است اضطراب را کم کند

اگر بالش تان شب‌ها راحت نباشد، ممکن است در خواب مدام غلت بزنید و از این پهلو به آن پهلو شوید. هر قدر خواب تان بیشتر مختل شود، بدن شما فرصت کمتری برای انجام بسیاری از عملکرد‌های مهم خود خواهد داشت که در طول شب رخ می‌دهند. کمبود خواب مداوم می‌تواند روی خلق و خو و مهارت‌های فکری شما تأثیر بگذارد و باعث می‌شود در طول روز هورمون اضطراب بیشتری در بدن تان تولید شود.

۵- جلوی جوش زدن را می‌گیرد

اگر دیگر بدون بالش بخوابید، پوست تان از شما ممنون خواهد شد. در حالت عادی صورت تان بیشتر زمان شب به بالش فشرده می‌شود. احتمالاً هر روز روبالشی تان را نمی‌شویید، بنابراین همه‌ی کثیفی ها، چربی‌ها و گرد و غبار خانه روی آن جمع می‌شود. همه این‌ها می‌توانند منجر به جوش، التهاب پوست و چروک شدن زودرس آن شوند.

۶- ممکن است برای موهایتان مفید باشد

اگر صبح‌ها با مو‌هایی خشک و گره خورده از خواب بیدار می‌شوید، بهتر است به خاطر موهایتان هم که شده استفاده از بالش را کنار بگذارید. شب‌ها وقتی در خواب غلت می‌زنید و از این پهلو به آن پهلو می‌شوید، موهایتان به روبالشی ساییده می‌شود که این امر باعث شکستن مو‌ها می‌شود. روبالشی چربی مو‌ها را به خود جذب می‌کند، به همین دلیل مو‌ها خشک و شکننده می‌شوند.

منبع: روزیاتو

انتهای پیام/