شناسهٔ خبر: 44071443 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

چند ساعت پیش از شهادت سردار چه گذشت؟

فارس نوشت: پژمان شاهوردی که قصد دارد نمایش «یک و بیست دقیقه بامداد» را درباره سردار سلیمانی اجرا کند، گفت: در این اثر به جنبه هایی از زندگی سردار سلیمانی و برخوردش با خانواده های شهدا و مدافعان حرم تا چند ساعت پیش از شهادت ایشان می پردازم.

صاحب‌خبر -

پژمان شاهوردی نویسنده و کارگردان «یک و بیست دقیقه بامداد» درباره اهمیت برگزاری این رویداد هنری گفت: برپایی چنین جشنواره ای با عنوان سردار آسمانی که موضوع و اولویت‌بندی در انتخاب آثارش سردار سلیمانی است، یک اتفاق مبارک محسوب می‌شود.

وی با انتقاد به اینکه نویسندگان ما عادت به ننوشتن درباره دفاع مقدس کرده‌اند و به همین دلیل خلق آثار جدید کم کم رو به افول است، اظهار کرد: باید یک محرک برای نمایشنامه‌نویسان ایجاد می‌شد تا آثار ارزشمندی تولید شود و از این منظر برگزاری جشنواره سردار سلیمانی اتفاق بسیار خوشایندی است.

وی در ادامه درباره نمایشنامه «یک و بیست دقیقه بامداد» گفت: ایده نگارش این اثر از زمان شهادت سردار سلیمانی به ذهنم رسید. پس از مشورت با ایوب آقاخانی و رحمت امینی تصمیم گرفتم در آغاز به فتوحات، عملیات و جنگ‌هایی که سردار در آن حضور داشتند، بپردازم و بعد وارد داستانی شدم که باعث شد به خانواده شهدایی که با وی در ارتباط بودند، بپردازم. 

نویسنده و کارگردان نمایش «یک و بیست دقیقه بامداد» اظهار کرد: در این اثر به جنبه دیگری از سردار سلیمانی و برخوردش با خانواده‌های شهدا و مدافعان حرم پرداخته‌ام. داستان این اثر با بازدید سردار از خانواده یک شهید و صحبت‌هایی که فقط درباره وی در آن خانه می‌شود آغاز شده و در ادامه وارد چالشی می‌شویم که مربوط به چند ساعت پیش از شهادت قاسم سلیمانی است.

وی با اشاره به اینکه بخش اعظمی از این نمایشنامه در رویا می‌گذرد، تصریح کرد: در وقایع این اثر ذهن نویسنده دخیل است و نقطه قوت این نمایش هم این است که در «یک و بیست دقیقه بامداد» سردار سلیمانی قهرمان است و ما در آن از سردار حرف می‌زنیم که چه مهربانی‌ها و عطوفتی به خانواده‌ها داشته اگرچه ایشان در کل نمایش حضور ندارد. 

شاهوردی در پایان دلیل عدم حضور بازیگری در نقش سردار سلیمانی روی صحنه بیان کرد: به نظر من هرچه ابهت انسان‌های بزرگ در ذهن‌ها باقی بماند، بهتر است، بنابراین اگر سردار را روی صحنه بیاوریم و آن ابهت و نفوذ روی صحنه درست نشان داده نشود، ما نمی‌توانیم بگوییم حق مطلب ادا شده است.

۲۴۱۲۴۱