به دنبال واکنش هاي مختلف محافل سياسي به توافق لوزان 3 روز پس از قرائت اين بيانيه نخستين بازخورد لوزان در خانه ملت به ثبت رسيد، تقدير از تلاش تيم مذاکره کننده، همدلي مجلس و دولت، وضعيت پروتکل الحاقي در مجلس در صورت توافق نهايي، پيمان شکني آمريکايي ها وانتقاد از شادي پيش از توافق کلي از جمله مواردي بود که از سوي بهارستان در نخستين جلسه علني مجلس در سال جاري به گوش رسيد. روز گذشته محمد حسن ابوترابي فرد نايب رئيس مجلس که در غياب علي لاريجاني عهده دارنواختن زنگ آغاز نخستين جلسه علني سال 94بود طي نطقي با بيان اينکه ملت و مجلس در موضوع هسته اي يک سخن واحد دارند و آن چارچوب تعريف و تبيين شده از سوي رهبر معظم انقلاب در حفظ و حراست از دستاوردهاي فناوري هسته اي جمهوري اسلامي ايران است اظهارداشت: ايستادگي ملت ايران در برابر زياده خواهي آمريکا در حوزه فناوري هسته اي جمهوري اسلامي ايران در طول 12 سال امروز به جايي رسيده است که ملت ايران را در جايگاهي قرار داده است که دشمن اذعان مي کند جمهوري اسلامي ايران در کلوپ هسته اي جهان تعريف مي شود. وي با بيان اينکه اذعان دشمن مبني برسامان يافتن چرخه کامل سوخت در خاک کشورمان در سايه استقامت و پايداري ملت ايران و حرکت در راهبردي که رهبر معظم انقلاب به دست آمده است ضمن تشکر از هيئت مذاکره کننده ايران، گفت: تنها با گام برداشتن در چارچوب تعريف شده از سوي رهبري است که ملت بزرگ ايران مي توانند از دستاوردهاي ارزشمندي که در راه دستيابي به دانش و فناوري هسته اي به دست آورده اند، حراست نمايند از اين رو از دولت و تيم مذاکره کننده به طور جدي مي خواهيم در چارچوب تعريف شده و تبيين شده از سوي رهبر معظم انقلاب در مسير هم افزايي و ايجاد يک جبهه واحد حرکت کنند.
علاءالدين بروجردي رئيس کميسيون امنيت ملي مجلس نيز روز گذشته در جمع خبرنگاران پارلمان بااشاره به بيانيه پاياني نشست لوزان و موضوع تصويب پروتکل الحاقي توسط مجلس ضمن تأکيد بر اينکه اجراي داوطلبانه پروتکل الحاقي نيازمند تصويب مجلس است، اظهارداشت: نظرات مخالف در اين زمينه در مجلس فراوان است و حتماً راه همواري براي چنين مصوبه اي در مجلس وجود ندارد. وي همچنين با بيان اينکه تيم مذاکره کننده هم رسماً اعلام کرده است اجراي پروتکل الحاقي نيازمند مصوبه مجلس است، بحث اجراي داوطلبانه موقت را همان وضعيت 10 سال قبل برشمرد و موضوع اجراي موقت اين پروتکل را نيز نيازمند تصويب مجلس دانست.
کاظم جلالي رئيس فراکسيون اصولگرايان رهروان ولايت و از چهره هاي نزديک به علي لاريجاني نيز با تاکيد براينکه بايد در شرايط کنوني ضمن صبر از تيم مذاکره کننده ايران حمايت کرد گفت: نمايندگان مجلس قدرشناس زحمات دولت و تيم مذاکره کننده هسته اي هستند. وي همچنين با اشاره به اينکه مجلس در عين حال هوشمندانه بر تمام موضوعات نظارت کرده وحتي اگر نياز به مداخله باشد دخالت مي کند گفت: از سويي ديگر تمام مسئولان به ويژه نمايندگان مجلس به تيم مذاکره کننده اعتماد دارند و مطمئن هستيم که تيم هسته اي براساس اصول ترسيم شده از سوي رهبر معظم انقلاب و خطوط قرمز نظام حرکت مي کنند. جلالي با تأکيد بر اينکه منتقدان نيز در شرايط کنوني بايد به دولت در بحث مذاکرات هسته اي کمک کنند گفت: اين موضوع بسيار ضروري است تا براساس آن تيم مذاکره کننده بتواند اين وظيفه تاريخي و سنگين را به خوبي به نتيجه برساند.
امااز سوي ديگر حميد رسايي نماينده مردم تهران نيز روز گذشته طي تذکري با اشاره به اينکه طبق اصل ۱۵۳ قانون اساسي هرگونه قراردادي که موجب سلطه بيگانگان بر منابع اقتصادي، طبيعي، فرهنگي، ارتش و ديگر شئون کشور شود ممنوع است،گفت: حتي مجلس نيز چنين حقي ندارد اما متاسفانه در روزهاي اخير بعد از توافق ژنو، توافقنامه اي در سوئيس مورد موافقت قرار گرفته که اين توافقنامه عبور از خطوط قرمزي است که رهبر انقلاب صراحتا فرمودند بايد توافق کلي و جزئي در يک مرحله باشد و هرچه مي خواهيم توافق کنيم در يک مرحله انجام شود.
وي بااشاره به اينکه آقاي ظريف در برنامه تلويزيوني مي گويد هنوز هيچ چيزي توافق نشده و هيچ چيز الزام آوري وجود ندارد، خطاب به وزير خارجه تصريح کرد: اگر اينگونه است اين جشن و سرور براي چيست؟ چرا مردم را سرکار مي گذاريد؟ اگر هيچ چيز الزام آوري نيست، پس چه پيروزي؟ دولت خودش به خودش تبريک مي گويد، روحاني به ظريف و ظريف به روحاني، اگر اين پيروزي بزرگ است، چرا مسئولان ديگر چيزي نمي گويند، اينطور نيست.
همچنين مهدي کوچک زاده، نماينده تهران نيز در اعتراض به محتواي تفاهم لوزان با بالا بردن نوشته اي دست نويس به اصل ۱۵۳ قانون اساسي اشاره کرد که مي گويد: «هرگونه قراردادي که موجب سلطه بيگانه بر منابع طبيعي، اقتصادي و فرهنگي و ارتش و ديگر شئون کشور گردد ممنوع است.»