قرار است از فردا (دوشنبه) دور دوم مذاکرات میان دولت سوریه و مخالفان با تمرکز بر مسائل انسانی در شهر مسکو آغاز شود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، شرکتکنندگان این دور از مذاکرات می گویند که انتظار تحول مهمی به منظور پایان دادن به درگیریها در سوریه را ندارند.
این درحالی است که دور نخست این مذاکرات که ماه ژانویه در مسکو برگزار شد، از سوی گروه مخالفان خارج نشین دولت بشار اسد، موسوم به ائتلاف ملی سوریه تحریم شد.
این گروه مدعی شد که تنها در صورتی که این مذاکرات منجر به کنارهگیری بشار اسد از قدرت در سوریه شود، در آن شرکت خواهد کرد.
گروه ائتلاف ملی سوریه مستقر در استانبول همچنین اعلام کرده که در دور دوم این مذاکرات که قرار است از فردا تا روز پنجشنبه هفته جاری به طول بیانجامد شرکت نخواهد کرد.
روسیه گفته است اکنون مبارزه با تروریسم در سوریه اولویت نخست مذاکرات است و از مخالفان دولت بشار اسد خواسته با دولت وی بدین منظور همکاری کنند.
رنده قسیس، یک عضو سابق ائتلاف ملی سوریه که اکنون حامی مذاکرات با دمشق است گفت که این دور از مذاکرات بر اقدامات اعتمادساز از جمله تضمین دسترسی به کمک های انساندوستانه تمرکز خواهد داشت.
وی که اکنون رهبر گروه موسوم به جنبش جامعه تکثرگرا است به خبرگزاری رویترز گفت: ما بدون داد و ستد تدریجی نخواهیم توانست به انتقال قدرت سیاسی دست پیدا کنیم.
مسکو هنوز اعلام نکرده که کدام یک از چهره های مخالف دولت سوریه در این مذاکرات شرکت خواهند کرد اما احتمالا ترکیب حاضر در این دور از مذاکرات نیز مشابه دور نخست آن در ماه ژانویه خواهد بود. در دور نخست مذاکرات در مسکو بیش از 30 نماینده گروههای مخالف دولت بشار اسد شرکت داشتند.
یک فعال اصلی مخالف سوری مدعی شد، به خاطر اینکه دمشق ممنوعیت سفر وی را لغو نکرده، نمیتواند در مذاکرات صلح مسکو شرکت کند.
به نقل از خبرگزاری فرانسه، لؤی حسین، یکی از فعالان مخالف سوریه گفت: نه من و نه جنبشم نمیتوانیم در نشست صلح مسکو شرکت کنیم چون دولت دمشق ممنوعیت سفر من را لغو نکرده است.
حسین که ریاست حزب "ساخت کشور سوریه" را برعهده دارد، گفته بود که امیدوار است بتواند در این مذاکرات که به میزبانی مسکو برگزار میشود، شرکت کند. این مذاکرات از امروز (دوشنبه) تا پنجشنبه برگزار میشود.
وی ادامه داد: روسیه به عنوان متحد اصلی بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه من را دعوت کرده تا در این مذاکرات شرکت کنم و من هم قصد داشتم تا با مونا غانم و انس جوده، نمایندگان حزب در این مذاکرات حضور داشته باشم.
لؤی حسین که پس از سه ماه در فوریه از زندان آزاد شد همچنان نمیتواند به خارج از کشور سفر کند.
اما با وجود عدم حضور این فرد در مذاکرات صلح مسکو، "کمیته هماهنگی ملی برای تغییر دموکراتیک" که یک گروه اپوزیسیون سوری است، در این مذاکرات شرکت خواهد کرد.
حسین عبدالعظیم، رئیس این حزب با چهار تن دیگر از اعضای این گروه در این نشست شرکت میکند.
بشار جعفری، نماینده سوریه در سازمان ملل قرار است از جانب دولت دمشق در این مذاکرات شرکت کند.
در این نشست قرار است اوضاع بشری و احتمال از سرگیری مذاکرات در چارچوب توافق به دست آمده در مذاکرات سوئیس مورد بحث قرار گیرد اما ائتلاف مخالفان سوری اعلام کرده که در این نشست شرکت نمیکند چون روسیه را مقصر تقویت دولت دمشق میداند.
انتهای پیام