شناسهٔ خبر: 4369327 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

رويترز/ مذاکرات سوريه در مسکو بر مسائل بشردوستانه متمرکز خواهد بود

صاحب‌خبر - تهران / خبرگزاری صدا و سیما / سیاسی 1394/01/16
خبرگزاری رویترز در گزارشی از مسکو به قلم گابریلا باکزینسکا نوشت دولت سوریه و برخی شخصیت های مخالف روز دوشنبه ‌دومین دور مذاکرات خود را در مسکو با تمرکز بر مسائل بشردوستانه آغاز خواهند کرد. این در حالی است که گروه اصلی مخالفان سوریه همچنان این مذاکرات را تحریم کرده است.
شرکت کنندگان در مذاکرات مسکو می گویند انتظار ندارند هیچ پیشرفت چشمگیری برای پایان دادن به جنگ داخلی سوریه که از سال 2011 تاکنون بیش از 220 هزار کشته بر جا گذاشته است به دست آید.
در دور نخست و بی نتیجه مذاکرات مسکو که ماه ژانویه برگزار شد گروه اصلی مخالفان سیاسی ، یعنی ائتلاف ملی سوریه که غرب از آن حمایت می کند، حضور نداشت. این گروه اعلام کرد فقط در صورتی در مذاکرات شرکت می کند که به برکناری بشار اسد رئیس جمهور سوریه و از متحدان روسیه ، منجر شود.
ائتلاف ملی سوریه که مقر آن در استانبول است اعلام کرده است در دور دوم مذاکرات مسکو نیز ، که قرار است تا پنجشنبه ادامه یابد، شرکت نخواهد کرد.
روسیه اعلام کرده است مبارزه با تروریسم در سوریه باید اکنون اولویت اصلی باشد و مسکو از مخالفان خواسته است برای تحقق این هدف با اسد همکاری کنند.
رنده قسیس ، عضو سابق ائتلاف ملی سوریه که به سبب ظهور اسلامگرایان افراطی در سوریه اکنون خواهان مذاکره با دمشق است گفت مذاکرات مسکو بر تدابیر اعتمادساز از جمله تضمین دسترسی برای کمک های بشردوستانه متمرکز خواهد بود. قسیس که اکنون ریاست جنبش جامعه متکثر را بر عهده دارد
به رویترز گفت :«ما بدون بده بستان تدریجی قادر نخواهیم بود روند گذار سیاسی را طی کنیم.»
مسکو اعلام نکرده است کدام شخصیت های مخالف سوریه در این گفتگوها حضور خواهند داشت. اما ترکیب شرکت کنندگان احتمالا مشابه شرکت کنندگان ماه ژانویه خواهد بود که بیش از 30 نماینده گروههای مختلف در آن شرکت کرده بودند. بیشتر آنها نیز یا از گروههایی بودند که اسد آنها را تحمل می کند یا کسانی بودند که معتقدند برای مبارزه با گروه دولت اسلامی (داعش) همکاری با دمشق ضروری است.
گروه دیده بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد مقامات سوری از 25 تا 27 مارس 650 زندانی را از دست کم سه زندان در دمشق آزاد کرده اند که شامل زنان، کودکان ، زندانیان سیاسی و جنگجویان می شود. یک عضو گروه کمیته هماهنگی ملی ، از گروههای مخالف میانه رو سوریه که مقر آن در مسکو است گفت این اقدام کافی نیست. وی که خواست معرفی نشود گفت :«ما خواهیم دید که هئیت دولت سوریه چه چیزهای ، از جمله در حوزه بشردوستانه، مطرح می کند اما من بعید می دانم که مسئله ویژه ای در مذاکرات مطرح شود. این مذاکرات در بهترین حالت ادامه گفتگوهای قبلی خواهد بود.»

132/145