شناسهٔ خبر: 43620125 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

دستگاه‌ها برای دریافت پاداش بازنشستگی سال ۹۸ اقدام کنند

روزنامه جوان

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به اینکه دستگاه‌ها برای دریافت پاداش بازنشستگی سال ۹۸ اقدام کنند، گفت: یک هفته است که ۳ هزار و ۴۵۰ میلیارد تومان پاداش بازنشستگی همه دستگاه‌ها در خزانه مانده و انتظار دارم دستگاه‌هایی که تاکنون این پاداش را دریافت نکرده‌اند، برای آن اقدام کنند.

صاحب‌خبر -
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: به گزارش خبرگزاری صداوسیما، محمدباقر نوبخت در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران با تأکید بر اینکه سازمان برنامه هر سال پاداش بازنشستگی سال قبل را به‌طور کامل پرداخت می‌کند، گفت: یک هفته است که ۳ هزار و ۴۵۰ میلیارد تومان پاداش بازنشستگی همه دستگاه‌ها، در خزانه مانده و انتظار دارم دستگاه‌هایی که تاکنون این پاداش را دریافت نکرده‌اند، برای آن اقدام کنند. وی افزود: ۵ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان مربوط به فرهنگیان پرداخت شده و پاداش بازنشستگی سایر دستگاه‌ها در حساب خزانه محفوظ است تا دستگاه‌های ذی‌ربط اطلاعات لازم را از جمله فهرست افراد متقاضی به خزانه ارائه کنند. نوبخت با اشاره به مطرح شدن موضوعی در فضای مجازی به علت دسترسی نداشتن به اطلاعات کامل و برداشت نادرست از آن گفت: در فروردین امسال بخشی از فروش فرآورده‌های نفتی سال قبل به حساب خزانه واریز شد.

وی افزود: ما محاسبه کرده بودیم که این رقم را در اسفند سال گذشته دریافت کنیم، اما بنا به هر دلیلی که بحث تحریم‌ها، مشکلات و مسائل مرتبط با آن بود، این پول در سال ۹۹ واصل شد و نمی‌توان پول امسال را برای سال گذشته استفاده کرد. قرار شد این پول در سال ۹۹ برای طرح‌های خاصی که تا پایان سال به اتمام می‌رسد، استفاده شود. وی با بیان اینکه موجودی نقدینگی این ارقام حدود ۴ هزار میلیارد تومان است، گفت: حدود ۳ هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان آن تخصیص داده شد که فهرست تخصیصی‌ها را منتشر می‌کنیم. رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: ۳ هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان مربوط به طرح‌های گرمسیری، آب‌های مرزی، خطوط ریلی، جاده‌ها و طرح‌های اساسی است که کشور منتظر اتمام آنهاست. برداشت‌های دیگر در این خصوص، به علت ناکافی بودن اطلاعات نادرست بود.
وی گفت: برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان با توجه به اینکه این موضوع از اول مهر اجرایی شد و پرداخت‌های آن با حقوق مهر صورت گرفت، در مواردی با توجه به اصلاح ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار حکم در این خصوص، در برخی موارد مشکلاتی پیش آمد که در حال رسیدگی به آن‌ها هستیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: تمام همسان‌سازی‌ها بر اساس توافق صورت گرفته است مبنی بر اینکه حقوق بازنشستگان باید ۹۰ درصد حقوق شاغلان هم‌تراز خود باشد. اگر مشکلاتی در برخی موارد پیش آمد، آن را در حقوق آبان بازنشستگان جبران می‌کنیم و مبنای پرداخت همان ابتدای مهر است. وی در باره افزایش یارانه‌ها نیز گفت: دولت برنامه ویژه‌ای جز آنچه انجام می‌دهیم، ندارد. نوبخت درباره اصلاح ساختار بودجه هم عنوان کرد: دو سال است که سازمان برنامه و بودجه در چند جلد و به‌طور کامل برنامه اصلاح ساختار را تهیه کرده و واقعاً نجات کشور و بهبود اقتصاد ما به اجرای این برنامه متکی است. قرار بود این برنامه در شورای عالی هماهنگی اقتصادی به تصویب برسد، اما به هر دلیلی از جمله موضوع مالیات بر کل درآمد که اکنون در دستور کار دولت است، این تصویب صورت نگرفت. نوبخت ادامه داد: در شورای عالی هماهنگی اقتصادی، اتفاق‌نظر در خصوص برنامه پیشنهادی وجود نداشت، به همین دلیل ما از تصویب این برنامه در مجلس استقبال می‌کنیم. وی اضافه کرد: نظر مجلس این است که تعدادی از مسائل مهم این برنامه در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ گنجانده شود و ما حتی بیش از آنچه مجلس انتظار دارد، منظور خواهیم کرد و انتظارمان از مجلس این است که حین کار، ما را تنها نگذارد. رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به علت اجرا نشدن اصلاح ساختار بودجه گفت: دستگاه‌ها همه خواهان این موضوع نیستند و وقتی تعارضی میان دستگاه‌ها ایجاد شود، صحبت‌های آن‌ها از زبان نمایندگان مجلس شنیده می‌شود و حتی پیشنهاد حذف آن مورد را هم می‌دهند.

نوبخت درباره ویژگی‌های اصلاح ساختار بودجه عنوان کرد: نخستین ویژگی در خصوص منابع است و عمده منابعی که ما در اصلاح ساختار بودجه استفاده می‌کنیم، مربوط به مالیات‌هاست.

اصلاح قانون مالیات‌ها در دستور کار دولت و مجلس

وی بر اصلاح قانون مالیات‌ها تأکید کرد و گفت: اکنون اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم در دستور کار مجلس و دولت قرار گرفته است. مجلس می‌تواند در فرآیند تصویب لایحه بودجه ۱۴۰۰، اصلاح ساختار بودجه را نیز به تصویب برساند.
نوبخت ادامه داد: ویژگی دیگر اصلاح ساختار بودجه مربوط به هزینه‌هاست، چراکه نوع هزینه‌هایی که اکنون در کشور صورت می‌گیرد، به علت تعدد و کار‌های موازی برخی دستگاه‌ها تکراری است. اگر مجلس بتواند میان دستگاه‌هایی که نام واحد نیز دارند، از جمله اینکه تبلیغات مربوط به سازمان تبلیغات یا دفتر تبلیغات است، این مشکل را حل کند، دولت حتماً حمایت خواهد کرد. رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در خصوص شفاف‌سازی و اینکه منابع مربوط به تبصره ۱۴ در کنار سایر منابع در بودجه عمومی دیده شود و نه در بودجه کل و این موضوع مورد انتظار مجلس نیز بود، این مورد هم از ویژگی‌های اصلاح ساختار بودجه است. نوبخت افزود: هر آنچه مجلس به صورت کتبی و رسمی به ما ابلاغ کند، به‌طور حتم در یک جلسه پرسش و پاسخ با اصحاب رسانه تمام خواسته‌های مجلس ارائه می‌شود و اگر بتوانیم خواسته‌های مجلس را در لایحه بودجه لحاظ کنیم، آن را هم نشان خواهیم داد.

نظر شما