جلسه موعود برای بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی وزارتخانه صمت برگزار شد؛ جلسهای که پیشبینی میشد حواشی کمتری نسبت به جلسه رای اعتماد قبلی داشته باشد، اما اینگونه نبود و این جلسه با حواشی زیادی رو به رو شد.
هرچند فریاد و فغان در این جلسه کم نبود، اما در نهایت نمایندگان مجلس با ۱۷۵ رای موافق، ۸۰ذرای مخالف و ۹ رای ممتنع از مجموع ۲۴۶ آرا ماخوذه؛ به رزم حسینی برای تصدی گری وزارت صنعت معدن و تجارت اعتماد کردند.
بینظمی و تذکرهای پی در پی
«بفرمایید سر جایتان بنشینید» «آقایان فاصلههای اجتماعی را رعایت کنید» اینها نمونههایی از تذکرهایی بود که دائما از تریبون هیات رئیسه مجلس به گوش میرسید. از همان ساعات اول آغاز جلسه علنی مجلس حرکت نمایندگان بین صندلیها شروع شد. با ورود حسینعلی امیری نیز ردیف اول که مخصوص نشستن دولتیهاست محل تجمع نمایندگان شد. حسینعلی حاجیدلیگانی عضو هیات رئیسه مجلس بعد از چندبار که به نمایندگان تذکر داد آنها را تهدید کرد که نامشان را اعلام میکند، اما این تهدید هم کارساز نشد و نهایتا اسامی یکی یکی از تریبون اعلام شد.
انتقاد نمایندگان و حمایت قالیباف
از چند روز پیش ستاد ملی کرونا رفتن رئیس جمهور به مجلس و شرکت در جلسه رای اعتماد را ممنوع کرد، اما این موضوع با انتقاد نمایندگان مجلس مواجه شد و امروز نیز این اعتراضات و انتقادات در صحن به اوج خود رسید تا آنجا که علیرضا سلیمی این جلسه را غیرقانونی و خلاف آئین نامه خواند.
او گفت: براساس مواد ۲۰۲ و ۲۰۴ آییننامه داخلی مجلس رئیس جمور در روز رأی اعتماد باید در جلسه مجلس حضور داشته باشد. ایشان قسم خورده به قانون اساسی وفادار باشد و قانون اساسی هم رئیس جمهور را موظف کرده به مصوبات مجلس پایبند باشد. ایشان باید امروز در جلسه رأی اعتماد حضور مییافت، اما استنکاف کرده و تشریف نیاورده است. طبق آییننامه هم سازوکار این جلسه بدون حضور ایشان مشخص نیست که آیا میتوانیم جلسه را ادامه بدهیم یا نه. به نظرم خلاف قانون است و دو بار قبلی هم خلاف قانون بوده است.
سلیمی یادآور شد: میگویند ستاد کرونا مصوب کرده ایشان نیاید. آیا این ستاد صرفا فقط برای یک نفر تشکیل جلسه میدهد. چطور رئیس قوه قضاییه و رئیس مجلس به سفر میروند. لازم است رئیس جمهور یک بار قانون اساسی را بخواند و به وظایف خود آشنا شود.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در پاسخ به این اخطار گفت: عدم حضور رئیس جمهور در جلسه رأی اعتماد خلاف آییننامه نیست و به خاطر رعایت پروتکلها و مسائل مربوط به کروناست.
تنش برای پخش کلیپ سردار سلیمانی
در میان مخالفانی که پشت تریبون قرار گرفتند تا بگویند رزمحسینی مناسب وزارتخانه صمت است؛ علیاصغر عنابستانی به عنوان موافق رزمحسینی در جایگاه ناطقان قرار گرفت، اما بعد از چند دقیقه از اتاق فرمان خواست تا کلیپی از سردار سلیمانی و صحبتهایش درباره رزم حسینی را منتشر کنند.
در این کلیپ سردار قاسم سلیمانی در کنار رزمحسینی در جلسهای نشسته بود که به گفته عنابستانی مربوط به سال ۱۳۹۵ است که البته صدای واضحی از این کلیپ شنیده نمیشد.
پخش این کلیپ از مانیتورهای مجلس شورای اسلامی اعتراض و فریاد نمایندگان را به دنبال داشت.
پیش از اظهارات عنابستانی، ویس کرمی نسبت به استفاده از نام سردار قاسم سلیمانی در حمایت از وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت تذکر داد و گفت: خون شهید لغزنده است وقتی آن را سر امور جزئی خرج میکنید مراقب باشید لیز نخورید.
محمدحسین فرهنگی دیگر مخالف وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در اظهاراتش گفت: از نام سردار قاسم سلیمانی در این جایگاه استفاده نکنید.
اعتراض نمایندگان به پخش این کلیپ باعث شد عنابستانی که ابتدا درخواست بلندتر شدن صدای کلیپ را داشت از ادامه پخش آن منصرف شود.
پای علمالهدی هم به رای اعتماد باز شد
احسان ارکانی نماینده مردم نیشابور و فیروزه از دیگر موافقان رزم حسینی برای تصدی او در وزارت خانه صمت بود او دلیل موافقتش را اینگونه اعلام کرد که: «انقلابیها از دروغ بیزار هستند و هیچگاه حاضر نیستند آبروی دیگران را لکه دار کنند از این رو نباید تهمت دوتابعیتی به رزم حسینی زده شود.»
او ادامه داد: «گزینه پیشنهادی تصدی وزارت صمت قوانین مزاحم تولید را میشناسد، زیرا فعالیت اقتصادی در بخش خصوصی داشته است.»
این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: «متاسفانه برخی عنوان میکنند، چون رئیس جمهور در جلسه رأی اعتماد حاضر نشده نباید به رزم حسینی رأی دهیم، چون توهین به مجلس است در حالی که رأی ندادن در شرایط کنونی تنبیه کردن بازار، کشور و مردم است؛ همچنین نباید از یاد برد وقتی ابزار نظارتی کمرنگ شود چنین وضعیتی مانند عدم حضور رئیس جمهور ایجاد میشود؛ بنابراین با رأی دادن به رزم حسینی در روزهای باقی مانده از عمر دولت بازار، صنعت و معدن از رهاشدگی خلاص میشود و به سامان میرسد.»
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: لقب شهید زنده و خط شکن از سوی سردار شهید سلیمانی به رزم حسینی داده شده و در گفت وگویی با آیت الله علم الهدی؛ وی نقل کرد حاج قاسم سلیمانی گفت رزم حسینی هدیه بنده به شماست. استانداری که به خراسان رضوی میآید عادی و معمولی به عنوان نماینده دولت نیست بلکه یک عنصر پرورش یافته در دفاع مقدس است که مجموعهای از تجربیات و دانشها را کسب کرده است.
نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی گفت: گزینه پیشنهادی وزارت صنعت، معدن و تجارت میتواند با استفاده از تجربیاتش وضعیت اقتصاد را سامان دهد.
جنجال دوتابعیتی و رد اتهام از سوی ذوالنوری
موضوع دوتابعیتی بودن رزمحسینی یکی از همان موضوعاتی بود که از همان ابتدای معرفی حرف و حدیثش حسابی در میان نمایندگان داغ بود و اتفاقا مخالفان در صحن علنی مجلس و در جریان نطقها بر روی ان مانور زیادی دادند. عباسزاده مشکینی نماینده مشکین شهر یکی از نمایندگانی بود که در موافقت با وزیر پشت تریبون قرار گرفت و درباره ادعای دوتابعیتی بودن رزم حسینی گفت: میگویند آقای رزمحسینی دوتابعیتی است اگر سند دارید منتشر کنید. از آقای ذوالنوری رییس کمیسیون امنیت ملی در این باره سوال کردم که پاسخ داد این موضوع در هیات تحقیق و تفحص از مدیران دوتابیعتی احراز نشد.
آقای کریمی قدوسی عضو دیگر کمیسیون امنیت ملی هم این موضوع را تایید کرد؛ پس اگر ادعای انقلابیگری دارید بدانید فرد انقلابی از دروغ و تهمت و زیرسوال بردن آبرو و حیثیت افراد بیزار است چه برسد به اینکه تهمتهایی علیه جانباز خیبر و جانشین حاج قاسم سلیمانی زده شود.
ادعای سخنگو تکذیب شد
محمد حسین فرهنگی سخنگوی مجلس یکی از مخالفانی بود که از بلندگوی مجلس ادعاهایی را درباره رزم حسینی و عدم صلاحیتش برای سکانداری وزارتخانه صمت مطرح کرد. «از مخالفان و موافقان خواهش میکنم در این جایگاه از نام سردار سلیمانی استفاده نکنند. هیچ ایرادی به مدت حضور آقای رزم حسینی در لشکر و جبهه نیست و من نقطه قوت ایشان را همان ۱۰ سال اول میدانم، اما بعد از آن ابهامات زیادی وجود دارد.
او ادامه داد: «چرا ایشان از کشور خارج شدند و چرا مدت طولانی در کشورهای مختلفی که تروریستها و فراریان در آنجا پناه گرفتند حضور یافته و واردات انجام دادند؟. کارهای ایشان هپکو را به آن وضع کشاند. «این عضو هیأت رئیسه مجلس گفت: «آقای رزم حسینی چه میزان اشراف در مهارتهای اداری دارد. مهارتهای ایشان مربوط به مدیران میانی است. ایشان در سطح استاندار و مدیرکل موفق بوده و هست، اما مثلا راهکار روشنی برای ذخایر استراتژیک ندارد در حالی که ما مسائلی در ارتباط با حوزه صنعت، معدن و تجارت داریم. با مسئولیت ایشان اتفاقی برای این حوزه نخواهد افتاد. کالای اساسی توزیع نمیشود و ذخایر استراتژیک فراهم نخواهد شد.»
فرهنگی ادامه داد: «آقای رزم حسینی در مدتی که در داخل فعالیت اقتصادی داشته کارهای مشکوک زیادی دارد که باید توضیح دهد. ایشان برای یک شرکت سوری وامهایی گرفته است. در حوزههای اقتصادی هم کارهای مفید مثبتی نشده است.».
اما عجیبتر از همه نقل قولی بود که فرهنگی از زبان محمود واعظی درباره این معرفی به زبان آورد. «نماینده مردم تبریز در مجلس اضافه کرد: حرفی نقل شده از رئیس دفتر دولت که گفته اگر ما چوب را هم به مجلس معرفی کنیم مجبورند رأی دهند آیا این استدلال درستی است.
او در پایان خاطرنشان کرد: آقای رزم حسینی گفته من مسائل سال ۹۶ در مشهد را مدیریت کردم در حالی که ایشان آن سال در مشهد نبوده بلکه در کرمان بوده است و در اسفندماه نیز برای سه هفته به استرالیا رفته است.
بعد از دقایقی حسینعلی حاجی دلیگانی یادداشت حسینعلی امیری معاون پارلمانی رییس جمهور را به این شرح قرائت کرد:
«نقل قول از جناب آقای واعظی رییس دفتر رییس جمهور مبنی بر اینکه اگر چوپ هم به مجلس معرفی کنیم مجبورند رای دهند، اساسی ندارد.»
منبع: خبرآنلاین