صاحبخبر - تهران / واحد مرکزی خبر / سیاسی 93/04/20
خبرگزاری رویترز در گزارشی از غزه و بیت المقدس به قلم نضال المقرابی و عوری لویس نوشت :
مقامات فلسطینی اعلام کردند روز جمعه در چهارمین روز از حملات هوایی اسرائیل به نوار غزه 11 فلسطینی دیگر کشته شدند که به این ترتیب شمار تلفات ناشی از این حملات اسرائیل دستکم به 96 نفر می رسد که اکثر آنها را غیر نظامیان تشکیل می دهند.
مبارزان فلسطینی که با حمله زمینی احتمالی اسرائیل روبرو هستند به شرکت های هواپیمایی بین المللی هشدار دادند قصد دارند راکت هایی را به فرودگاه اصلی تل آویو شلیک کنند.
شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین ( حماس ) در بیانیه ای اعلام کرد :« پس از حملات اسرائیل علیه مردم نوار غزه ، شاخه نظامی حماس تصمیم گرفته است به این تجاوز اسرائیل پاسخ دهد. ما یک بار دیگر به شما در مورد پرواز به فرودگاه بن گوریون هشدار می دهیم. این فرودگاه یکی از اهداف امروز ما خواهد بود زیرا این فرودگاه یک پایگاه هوایی نظامی را نیز در خود جای داده است.»
منابع بیمارستانی در غزه اعلام کردند دستکم 74 غیر نظامی ازجمله 23 کودک در میان کشته های بمباران هوایی شدید اسرائیل علیه نوار غزه هستند که از روز سه شنبه آغاز شده است.
محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین یک روز پس از آنکه باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت مایل است به مذاکره درباره آتش بس کمک کند از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواست دستور آتش بس فوری را صادر کند.
اما اسرائیل اعلام کرد مصمم است به حملات راکتی فرا مرزی که ماه گذشته افزایش یافت ، پایان دهد.
خشونت ها در مرز اسرائیل و غزه ماه گذشته پس از آن افزایش یافت که اسرائیل صدها فعال حماس را در کرانه باختری رود اردن بازداشت کرد. اسرائیل در واکنش به ناپدید شدن سه جوان اسرائیلی در تاریخ 12 ژوئن در کرانه باختری رود اردن ، این فعالان حماس را بازداشت کرد.
بنی گانتس فرمانده ارتش اسرائیل گفت نیروهای وی آماده اند در صورت نیاز وارد عمل شوند. این اظهارات نشان دهنده آمادگی ارتش اسرائیل برای اعزام تانک ها و دیگر نیروهای زمینی خود است ، اقدامی که اسرائیل آخرین بار اوایل سال 2009 انجام داده بود.
گانتس در مصاحبه با خبرنگاران تصریح کرد :« ما در بحبوحه یک جنگ هستیم و آماده ایم در صورت نیاز ، تا هر اندازه که لازم باشد حملات خود را گسترش دهیم.»
عباس که مورد حمایت غرب و مستقر در کرانه باختری رود اردن است و ماه آوریل پس از سال ها خصومت ، با حماس در مورد تقسیم قدرت به توافق رسید از جامعه بین المللی خواست کمک کند.
وی از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواست فورا با صراحت این تجاوز اسرائیل را محکوم کند و آتش بس فوری دوجانبه را صادر کند.
توافق عباس با حماس که پس از شکست مذاکرات صلح با میانجیگری آمریکا صورت گرفت ، خشم شدید اسرائیل را برانگیخت.
حملات راکتی حماس و متحدانش تاکنون هیچ کشته ای نداشته است و علت آن می تواند تا حدودی سامانه دفاع هوایی گنبد آهنین اسرائیل باشد.
ارتش اسرائیل اعلام کرد صبح روز جمعه حملات دریایی و هوایی جدیدی را علیه غزه آغاز کرده است اما به جزئیات بیشتر در این زمینه اشاره نکرد.
فلسطینیان اعلام کرد تانک های اسرائیلی شرق رفح را گلوله باران کردند ، کشتی های اسرائیلی یک مرکز امنیتی را در شهر غزه هدف قرار دادند و هواپیماهای اسرائیلی نیز مواضعی را نزدیک مرز مصر و اسرائیل هدف قرار دادند.
نتانیاهو روز پنجشنبه در یک سخنرانی تلویزیونی اعلام کرد این جنگ تاکنون براساس برنامه ریزی های انجام شده پیش رفته است اما در آینده اقدامات بیشتری انجام خواهد شد.
این حمله ، مرگبارترین حمله اسرائیل از نوامبر سال 2012 به شمار می رود یعنی زمانی که حدود 180 فلسطینی و شش اسرائیلی در درگیری بین دو طرف کشته شدند. درگیری سال 2012 سرانجام با میانجیگری مصر پایان یافت.
161/104
∎