شناسهٔ خبر: 4280487 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

قبائل در یمن/ پیوندهای خویشاوندی میان قبایل ساکن در مرزهای یمن-عربستان

نگاهی به ریشه‌های قبایل ساکن در مرزهای یمن-عربستان نشان می‌دهد که بر خلاف سیاست‌های خصمانه و جنگ‌طلبانه ریاض، مردم این مناطق با یکدیگر ریشه‌های خویشاوندی و نَسَبی قوی دارند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، قبائل در یمن بر سه دسته تقسیم می‌شوند که همگی آنها در شمال متمرکز هستند و این قبائل با مناطق عربستانی هم مرز در شمال به ویژه در استان صعده ریشه های فامیلی و نَسَبی دارند .

بر اساس گزارش شبکه لبنانی «المیادین»، سه قبیله یمنی در شمال «حاشد، بکیل و مذحج» هستند و قبائل جنوب سه قبیله اصلی «عنس، مراد و الحداء» هستند.

قبائل «حاشد، وائل، بکیل و خولان» بارزترین تجمعات قبائلی در استان صعده به عنوان سنگر اصلی زیدی‌ها در یمن هستند. صعده در دورترین نقطه شمال غربی یمن واقع شده و استان های الجوف، عمران و حجه از جنوب، مرزهای عربستان از شمال به ویژه دو منطقه جیزان و نجران آن را محدود می‌کنند و این دو منطقه دارای اکثریت اسماعیلی هستند که دارای پیوندهای خویشاوندی با قبائل شمال یمن می باشند.

 

به ویژه در نجران قبایلی زندگی می‌کنند که حجم اختلاط قبیله‌ای با استان صعده خصوصا با یمنی‌هایی که نسبت‌های خویشاوندی با قبیله حاشد و شاخه‌های دیگر دارند، بسیار بیشتر است.

اما در جیزان قبائل « المسارحه، الاشراف، آل سفیان، بنی جابر، بنی معین، العبادل، بنی شبیل» سکونت دارند و کوچکترین منطقه یمن از نظر مساحت به شمار می رود.

قبل از جنگ عربستان –یمن در سال 1934 نجران و جیزان تابع حکومت امام زیدی در یمن بودند اما «پیمان طائف» (امضا شده میان امام یحیى رهبر یمن و ملک عبدالعزیز پادشاه عربستان) که به جنگ کوتاه میان یمن و عربستان پایان داد، هرگونه حق تسلط بر اراضی که در دست «ادارسه و آل عایض» درنجران و بلاد «یام» بود را پایان داد و این مناطق از یمن جدا و به عربستان ملحق شدند.

انتهای پیام/ص

برچسب‌ها: