شناسهٔ خبر: 42512449 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

گله‌مندی وزیر خارجه فلسطین از اعراب/ درج مداخلات ترکیه به عنوان بند ثابت دستور کار اتحادیه عرب

زینب غلامی

صد و پنجاه و چهارمین دوره شورای اتحادیه عرب در سطح وزیران خارجه به ریاست فلسطین آغاز شد. احمد ابوالغیط در این جلسه بر مخالفت اتحادیه عرب با طرح الحاق اسرائیل تاکید کرد و آن را "جنایتی جنگی" خواند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای القدس العربی، شورای اتحادیه عرب مسائل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و در راس آن تحولات مساله فلسطین، نزاع عربی و اسرائیلی و لزوم اجرایی کردن طرح صلح عربی را بررسی می‌کند.

فعالیت‌های دوره عادی اتحادیه عرب درحالی برگزار می‌شود که بحرین هفته گذشته تلاش فلسطین برای برگزاری نشستی در سطح وزرا برای بررسی توافق عادی‌سازی روابط میان امارات و رژیم صهیونیستی را به شکست کشاند.

احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب اظهار کرد: بار دیگر مخالفت کامل اتحادیه عرب را طرح‌های توسعه طلبانه اسرائیل اعلام می‌کنیم.

ابوالغیط گفت: اتحادیه عرب با طرح اسرائیل درباره الحاق اراضی فلسطینی مخالف است. اعراب درباره مسئله فلسطین اجماع و توافق دارند.

وی بر حمایت اتحادیه عرب از تلاش‌ کشورهای عربی برای حل بحران لیبی تاکید کرد و گفت که احتمالا مداخله‌های ترکیه به عنوان بند دائمی در دستورکار اتحادیه قرار گیرد. 

ابوالغیط مداخله‌های ترکیه را محکوم و خواهان مقابله با آن شد. وی گفت: ترکیه بخشی از سوریه را اشغال و به خاک عراق تجاوز کرده است و در لیبی مداخله می‌کند.

ابوالغیط مدعی شد که در دوره اخیر مداخله‌های ایران و ترکیه در امور کشورهای عربی افزایش یافته است.

وی گفت: ما بر حق حاکمیتی هر کشوری در اجرای سیاست خارجه خود به روشی که مناسب باشد، تاکید می‌کنیم و این حقی است که بحث و جدلی درباره آن وجود ندارد.

در بیانیه کمیته عربی ویژه پیگیری مداخلات ترکیه در امور داخلی کشورهای عربی هرگونه مداخله ترکیه در امور داخلی کشورهای عربی به خصوص سوریه، لیبی و عراق را محکوم کرد و آن را مغایر با قانون بین‌الملل و قطعنامه‌های شورای امنیت دانست.

این کمیته افزود: حضور ترکیه در کشورهای عربی غیرقانونی بوده و این کشور باید کل نیروهایش را بی‌هیچ قید و شرطی به خصوص از عراق، سوریه و لیبی خارج کند.

سامح شکری، وزیر خارجه مصر نیز در این نشست گفت: مداخله‌های آشکار ترکیه در تعدادی از کشورهای عربی مهم‌ترین تهدید علیه امنیت ملی اعراب است.

وی به مداخله ترکیه در عراق و لیبی اشاره کرد و گفت: باید سیاست عربی واحد و جدی در قبال نظام ترکیه از طریق هماهنگی میان کشورهای عربی داشته باشیم.

فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان در این نشست گفت: از راهکار عادلانه و فراگیر که به تشکیل کشور مستقل فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ منجر شود، حمایت می‌کنیم.

وی درباره لبنان گفت: امیدواریم وضعیت لبنان بهبود یابد و مقامات این کشور بتوانند خواسته‌های مردم را بدون مداخله‌های خارجی و سیاست‌های طایفه‌گرایانه برآورده کنند. 

فیصل بن فرحان گفت: باید اقدام جدی علیه تمام مداخله‌های خارجی در امور کشورهای عربی صورت گیرد. جهان عربی در شرایط دشوار امنیتی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است و لازم است برای مقابله با این چالش‌ها همکاری داشته باشیم. به رغم این بحران‌ها به موضع خود درباره مساله عادلانه فلسطین پایبند هستیم.

وی گفت: ما اجازه نمی‌دهیم ثبات منطقه تهدید شود. ما از راهکارهای سیاسی برای حل بحران‌ها در سوریه، لیبی و سودان حمایت می‌کنیم.

فرحان گفت: عربستان از حل سیاسی بحران یمن براساس نتایج مذاکرات ملی، طرح شورای همکاری خلیج (فارس) و قطعنامه ۲۲۱۶ شورای امنیت حمایت می‌کند و تمام تلاش خود را برای حفظ حاکمیت یمن و تحقق ثبات و امنیت به کار می‌گیرد. ما از جامعه جهانی می‌خواهیم توجه بیشتری به اقدامات حوثی‌ها و حملات مکررشان به مناطق عربستان داشته باشند.

وی همچنین از لیبیایی‌ها خواست خویشتن‌داری خود را حفظ کنند.

وزیر خارجه عربستان در این نشست از طرف‌های لیبیایی خواست حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور را حفظ کنند.

وی بر لزوم آغاز مذاکرات سیاسی داخلی در لیبی که منافع ملی را در اولویت قرار دهد تاکید کرد.

ریاض مالکی، وزیر خارجه فلسطین نیز در این نشست خواهان موضعی در مخالفت با توافق عادی‌سازی روابط میان امارات و رژیم صهیونیستی شد.

وی تاکید کرد: گویی اقداماتی که رژیم اشغالگر بر سر فلسطینی‌ها آورده کافی نبوده که اکنون به عادی‌سازی روابط مجانی دست می‌یابد.

وی گفت: وحدت موضع در میزان پایبندی همگان به آرمان‌هایی است که درباره آن توافق کرده‌اند. آنچه رهبران عربی می‌گویند این است که توافق ثابتی درباره مساله فلسطین وجود دارد. اعلام توافق امارات و اسرائیل با حمایت آمریکا یک زلزله بود. به جای اینکه از ما حمایت کنند خودمان را درحالی یافتیم که از مساله خود دفاع می‌کنیم درحالی که ما را سرزنش می‌کنند. ما توانستیم در برابر این زلزله بایستیم و خواهان نشست فوق العاده اتحادیه عرب شویم همانطور که در برابر آمریکا ایستادیم.

وی افزود: این بار غافلگیر شدیم که یک کشور عربی با درخواست ما برای نشست فوق العاده مخالفت کرده و خواهان تغییر آن با دوره عادی شورای اتحادیه عرب می‌شود. زمانی که موافقت کردیم باز همان کشور به درخواست ما برای اضافه کردن بندی درباره تحولات در دستورکار مخالفت کرد. درحالی که کشور دیگری به ارائه پیش‌نویش قانون جایگزین تهدید می‌کند ما این اقدامات را چگونه تفسیر کنیم؟ چه کسی این را مشخص می‌کند؟ آیا فلسطین از خطوط قرمزی عبور کرده که قبلا مشخص شده اما اعلام نشده است؟ ما نیاز داریم از این خطوط قرمز جدید اطلاع یابیم تا بدانیم می‌خواهیم بخشی از آن باشیم یا نه.

انتهای پیام

برچسب‌ها:

نظر شما