شناسهٔ خبر: 425024 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

کارشناس صهيونيست:اسرائيل در پي از بين بردن حماس نيست

صاحب‌خبر - تهران / واحد مرکزی خبر / سیاسی 1393/04/20
00:00:00.19
کارشناس سیاسی صهیونیست گفت: اسرائیل در پی از بین بردن جنبش حماس در نوار غزه نیست.
مئیر کوهن در گفتگو با شبکه تلویزیونی روسیاالیوم از قدس اشغالی درباره حملات نظامی رژیم صهیونیستی به نوار غزه گفت: اسرائیل خواهان این عملیات نبوده و اولویت این رژیم تعامل با موضوعات مرتبط به ایران،سوریه و عراق است. حماس و دیگر گروه های فلسطینی در طول دوازده روز گذشته موضع اسرائیل را درک نکرده اند و خویشتنداری این رژیم را به معنای ضعف اسرائیل دانستند و با موشک های خود اراضی این رژیم را هدف قرار می دهند و شمار موشک هایی که هر روز به اسرائیل شلیک می شود به هشتاد رسیده است. هیچ کشوری در جهان نمی پذیرد با این حملات موشکی روبرو شود و حتی این موشک ها به نزدیکی حیفا اصابت کرده است. جنگ با تروریسم زمان بر بوده و این وضع در عراق و افغانستان نیز رخ داده است. اسرائیل با حماس به عنوان یک گروه تروریستی روبروست و این جنبش از فلسطینیان به عنوان سپر انسانی استفاده می کند. اسرائیل با این عملیات نمی خواهد دولت حماس را سرنگون کند چرا که این رژیم بر این باور است که دولت حماس می تواند در غزه پابرجا بماند چرا که جایگزین حماس برای اسرائیل مشکلات بیشتری را ایجاد خواهد کرد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا اسرائیل توانسته است موشک های دوربرد حماس را از بین ببرد، گفت: از بین بردن این موشک ها یک مشکل واقعی است. اسرائیل اعلام کرد نتوانست در این عملیات موشک های دوربرد را هدف قرار دهد این در حالی است که در عملیات ستون ابر نوزده موشک دوربرد حماس از بین رفت. در حال حاضر این جنبش صدها موشک دوربرد دارد و این موشک ها را در منازل، بیمارستان ها،مساجد و مدارس پنهان می کند و از بین بردن این موشک ها نیز بسیار دشوار است. اسرائیل در این حملات می خواهد به حماس بگوید موشک باران کردن شهرهای اسرائیل بی پاسخ نیست.
کوهن در پاسخ به این پرسش که آیا اسرائیل به دنبال حمله زمینی به نوار غزه است، بیان داشت: اسرائیل با تشدید حملات هوایی خود به مراکز وابسته به حماس می خواهد این منطقه را شبیه حومه جنوبی بیروت کند به طوری که اسرائیل در جنگ خود علیه حزب الله مراکز این جنبش را هدف قرار داد و زمانی که سران حماس از مراکز اختفای خود خارج شوند با وضع جدیدی روبرو خواهند شد.
وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به شکست مذاکرات سازش، شروط اسرائیل برای آتش بس چیست، گفت: تشکیلات خودگردان فلسطین از اراده سیاسی لازم برای رسیدن به صلح برخوردار نیست. جان کری وزیر خارجه آمریکا طرح مورد نظر صلح خود را ارائه ولی محمود عباس با پیشنهاد کری مخالفت کرد. نتانیاهو با تشکیل کشور فلسطین بر اساس مرزهای سال 1967 و مبادله اراضی موافقت کرد و از طرف فلسطینی خواست اسرائیل را به عنوان یک رژیم یهودی به رسمیت بشناسد ولی عباس با این پیشنهاد مخالفت کرده است. افزایش شهرک سازی اسرائیل نیز همسو با افزایش جمعیت اسرائیلی هاست و این رژیم به دنبال احداث شهرک های جدید نیست. مشکل اساسی در تعامل با تروریسم است و باید این مشکل را حل کرد. فلسطینیان مدعی هستند که اشغالگری دلیل اصلی مشکل است. اسرائیل به صورت کامل از نوار غزه خارج شد ولی تا کنون یازده هزار موشک از این منطقه به اسرائیل شلیک شده است. مشکل در این است که حماس موجودیت اسرائیل را به رسمیت نمی شناسد و برخلاف طرح صلح عربی فعالیت می کند.
کوهن درباره عملی شدن توافق آشتی میان گروه های فلسطینی و تشکیل دولت وفاق ملی بیان داشت: این آشتی خیالی است چرا که اختلافات عمیقی میان فتح و حماس وجود دارد. حماس کودتای خونباری علیه جنبش فتح داشته و هفتصد نفر از فعالان سیاسی را به قتل رسانده است. همچنین اختلافات اساسی درباره ساختار تشکیلات خودگردان و نیروهای حماس در کرانه باختری وجود دارد. در صورتی که حماس اسرائیل را به عنوان رژیم یهودی به رسمیت بشناسد، رسیدن به این آشتی ممکن است. باید حماس توافق نامه هایی را که فتح امضا کرده است، بپذیرد.
00:20:38.16