شناسهٔ خبر: 42026089 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

حسین علیزاده: نقش پلیس را برای هنرمندان ایفا نکنیم

حسین علیزاده در نشست خبری جشنواره ملی موسیقی جوان، با اشاره به این‌که سیستم آموزشی اجازه نداده است هنرجو از آزادی عملی برخوردار باشد، تاکید کرد موسیقی نباید دیگر دست پیرمردها باشد. او که مدیریت بخش موسیقی ردیف دستگاهی این جشنواره را برعهده دارد، گفت: «ما نباید به جای هیات داوران، نقش پلیس را برای هنرمندان ایفا کنیم.»

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نشست خبری چهاردهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، امروز (یکشنبه ۲۶ مرداد) در تالار وحدت برگزار و در آن اعلام شد این رویداد هنری، امسال به صورت غیر حضوری و به دو شکل آنلاین و آفلاین برگزار می‌شود.

در آغاز این نشست، هومان اسعدی، دبیر جشنواره گفت: «اتفاقات و تغییراتی که در جشنواره امسال رخ داده، دقیقاً متناسب با حال و هوا و جریان کرونا است و ما تلاش کردیم با کمک فضای مجازی، جشنواره امسال را برگزار کنیم.»

او افزود: «از آن‌جا که این جشنواره ماهیت تک‌نوازی دارد، در نتیجه، امکان برگزاری آن به صورت مجازی وجود داشت. از این رو، آثاری را که ارسال آنها از اسفند آغاز شده بود، جمع‌آوری کردیم و داورها هم به صورت آفلاین آثار را مشاهده و داوری کردند. در مرحله نهایی نیز روال به همین شکل خواهد بود اما در بخش «حفظ ردیف»، اجراها به صورت آنلاین خواهد بود.»

در ادامه، علی ثابت‌نیا، مدیرعامل انجمن موسیقی ایران با ارائه آمار، توضیح داد: «در این جشنواره، ۱۴۰ شاخه موسیقی را پوشش می‌دهیم. همچنین ۱۹۵ ساعت اجرا از شهرهای مختلف مورد ارزیابی قرار گرفته است.»

او گفت: «متقاضیان امسال جشنواره شامل ۲۳۶۴ نفر که متشکل از ۶۶۳ نفر خانم و ۱۷۰۱ نفر آقا بودند که از این تعداد ۱۱۶۸ نفر بخش موسیقی دستگاهی، ۳۵۹ نفر بخش موسیقی کلاسیک و همچنین ۸۳۷ نفر نیز بخش نواحی را شامل می‌شدند. ۸۷۵ نفر به مرحله نهایی راه یافتند که ۲۶۶ نفر بخش موسیقی دستگاهی، ۱۱۰ نفر بخش موسیقی کلاسیک و ۴۹۹ نفر نیز در بخش موسیقی نواحی بودند.»

آذین موحد، مدیر بخش موسیقی کلاسیک این جشنواره هم گفت: «امسال، شاهد اجراهایی رو به رشد و باکیفیت بوده‌ایم و به گواه بسیاری از داوران و کارشناسان، در حوزه نوازندگی، شاهد بالا رفتن کیفیت اجراها نسبت به سال‌های گذشته بوده‌ایم.»

حسین علیزاده، مدیر بخش موسیقی دستگاهی، دیگر سخنران این نشست بود که گفت: «بر خلاف بخش کلاسیک، متاسفانه در بخش موسیقی ایرانی، شاهد کیفیت مناسبی نبودیم و این باعث تأسف است که همچنان در ایران هیچ هماهنگی بین مجموعه‌های دانشگاهی در حوزه موسیقی ایرانی وجود ندارد. قطعاً به خاطر همین هرج مرج در حوزه آموزش، شاهد برداشت‌های متفاوتی بودیم که نمود خود را در آثار شرکت‌کننده جشنواره امسال نشان داد.»



او ادامه داد: «یکی دیگر از نکاتی که در حوزه موسیقی ایرانی باید بسیار به آن توجه کرد، فکر آزاد است، متاسفانه در سیستم آموزشی ما، دانش‌آموز این حوزه نمی‌تواند از آزادی عملی برخوردار باشد. در حال حاضر کسی که بخواهد در کنکور شرکت کند، باید پنهان کند که استادش پیش از این چه کسی بوده است، چون ممکن است فرد امتحان‌گیرنده با استاد او مشکلی داشته باشد. یعنی هیچ‌گونه آزادی در این چارچوب وجود ندارد که دانشجو بتواند بر اساس آن در جریان آموزش موسیقی حضور داشته باشد.»

این نوازنده و آهنگساز تاکید کرد: «به نظرم موسیقی نباید دیگر دست پیرمردها باشد. من بر این باورم در موسیقی به قدری عشق و زندگی وجود دارد که اگر در نگرش آموزشی این هنر نگاه سرد و مرگ آوری داشته باشید، تا صد سال دیگر هم کار کنیم، اتفاقی نمی‌افتد. این موسیقی در نتیجه تحولات اجتماعی به وجود آمده است که باید بر این اساس، با زمان حال و آینده خود را وفق دهد. ما نباید به جای هیات داوران، نقش پلیس را برای هنرمندان ایفا کنیم.»

حمیدرضا اردلان، مدیر بخش موسیقی نواحی هم گفت: «ما تمام تلاش خودمان را انجام دادیم تا در این دوره از جشنواره، شرایط مناسبی برای حضور سنت و مدرنیته وجود داشته باشد. این شرایط، نتیجه تداوم جشنواره‌ای است که خوشبختانه در این سال‌ها به شکل درستی اجرا شده. گرچه این جشنواره به دلیل همه‌گیری کرونا، حضوری نیست اما اکنون به مرحله‌ای رسیده است که می‌تواند نکات مهمی را برای این رویداد داشته باشد.»

در پایان این نشست، از پوستر چهاردهمین جشنواره ملی موسیقی جوان رونمایی شد.

۵۷۵۷