«علی بیگدلی»، تحلیلگر مسائل بینالملل، درباره طرح مسئله تمدید تسلیحاتی ایران در شورای امنیت به خبرنگار خبرگزاری برنا گفت: محتویات قطعنامه دوم آمریکا خیلی تفاوتی با قطعنامه اولیه ندارد و معتقدم که روسیه و چین حتما آن را رد خواهند کرد ولی آمریکاییها به امید این هستند که با مذاکرات پنهانی که با اروپاییها کردهاند، این سه کشور را آماده کنند تا اگر مسئله برداشتن محدودیت زمانی فروش اسلحه به تصویب نرسید، مکانیزم ماشه را به کار بیندازند.
بیگدلی افزود: هر دوی اینها یعنی هم رفع محدودیت فروش اسلحه و هم بکار انداختن مکانیزم ماشه در یک نقطهای به هم میرسند و آن هم این است که اگر مکانیزم ماشه را به کار بیندازند، پرونده ایران به شورای امنیت میرود و احتمالا چهار کانال تحریمی که در سال ۲۰۱۵ برقرار بود، دو مرتبه اجرا می شود.
این تحلیلگر مسائل بینالملل درباره امیدواری آمریکا به فعالسازی مکانیزم ماشه توضیح داد: همه امیدواری آمریکا این است که این چهار کانال تحریمی، یعنی تحریم شورای امنیت، اتحادیه اروپا، کنگره آمریکا و کاخ سفید عملی شود. همه امید آمریکا این است که اگر با ناکامی مواجه شد با فشاری که بر کشورهای اتحادیه اروپا میآورد، بتواند مکانیزم ماشه را فعال کند.
او درباره نقش چین و روسیه اظهار کرد: در مکانیزم ماشه بحث وتو مطرح نیست و این دو کشور دو رای دارند در حالیکه انگلیس، فرانسه و آلمان سه رای دارند. در مکانیزم ماشه بحث رایگیری مطرح نیست اما هنوز اتحادیه اروپا موافقت خود را با راهاندازی مکانیزم ماشه اعلام نکرده است. 2/5
بیشتر بخوانید:
- ترامپ از رهبر حزب برگزیت خواست تا با بوریس جانسون متحد شود
- عضو ارشد کنگره آمریکا اختلاف نظر کاخ سفید درباره ایران را افشا کرد