شناسهٔ خبر: 41355637 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرنامه دانشجویان ایران | لینک خبر

مقتدایی: رابطه ایران و چین، جایگاه اقتصادی ما را ارتقا می‌دهد

عباس مقتدایی گفت: فعلا تنها یک پیش نویس بین دولت ایران و چین مطرح شده که حتی همین موضوع نیز موجب نگرانی غرب گرایان، کشور‌های غربی و رسانه‌های فارسی زبان شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از دانشجو، عباس مقتدایی، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجو، درباره قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین، اظهار داشت: آنچه تاکنون مطرح شده است یک پیشنویس است که بین دولت ایران و چین مطرح شده است که حتی همین پیش نویس هم موجب نگرانی غرب گرایان، کشور‌های غربی و رسانه‌های فارسی زبان شده است.

وی با بیان اینکه این غربی‌ها با شانتاژ و شایعه سازی قصد ناخرسند کردن مردم ایران از این توافق را دارند، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران نیز به عنوان کشوری با منابع فراوان انرژی و نفت، در پی اطمینان از بازار نفت و انرژی خود و البته سرمایه گذاری و روابط اقتصادی خوب با چین است که این آمادگی، موجب طرح پیشنهاد توافق ۲۵ ساله شده است که قطعا دستاورد‌های بزرگ اقتصادی برای ۲ کشور خواهد داشت.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: چین به عنوان کشوری قدرتمند در حوزه اقتصادی و به عنوان یکی از قطب‌های مهم اقتصادی دنیا به این دلیل آماده همکاری با ایران است تا برای رفع نیاز‌های خود در تأمین انرژی مطمئن باشد.

مقتدایی با اشاره به بیانیه مشترک ایران و چین درباره همکاری‌های مشترک اقتصادی، افزود: ایران برای سرمایه گذاری در جاده ابریشم که مورد توجه دولت چین است اعلام آمادگی کرده و چین نیز از همکاری مستمر، درازمدت و اطمینان بخش اقتصادی با ایران استقبال کرده است.

وی با اشاره به تلاش برخی کشور‌های غربی و آمریکا برای اخلال در همکاری جامع راهبردی ایران و چین، بیان داشت: مخالفت آمریکا و برخی کشور‌های غربی با چنین توافقی که موجب افزایش اقتدار اقتصادی دو کشور خواهد شد، قابل پیش بینی بوده است، اما این اقدامات خللی بر اراده دو کشور برای توافق بلند مدت ایجاد نخواهد کرد.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس همچنین گفت: با توجه به اینکه چین در ماه‌های اخیر درباره رمز ارز ملی با عنوان CBDC فعالیت‌های قابل توجه‌ای داشته است و این کشور به دنبال این است که در جنگ تجاری و اقتصادی با آمریکا موضع دلار را به پایین بکشد از این رو قصد دارد با رمز ارز ملی به جنگ با آمریکا برود.

مقتدایی در پایان با بیان اینکه به نظر می‌رسد با همین اتکا به رمز ارز‌ها تا یکی دوسال دیگر جایگاه دلار به شدت متزلزل شود بیان داشت: همین امر اقتضا می‌کند که ایران همکاری‌های سطح بالاتری در زمینه تجاری و اقتصادی با چین برقرار کند و باید یک قرارداد بلند مدت منعقد شود تا منافع ایران در آن به طور کامل لحاظ گردد که همین امر باعث ارتقا جایگاه تجاری و اقتصادی ایران می‌شود.

نظر شما