شناسهٔ خبر: 41245041 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

سرپرست وزارت صمت: بندر چابهار سومین قطب تجاری ایران می‌شود

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: بندر چابهار با توجه به زیرساخت‌ها، ظرفیت‌ها و موقعیت راهبردی، به زودی سومین قطب تجاری ایران می‌شود و در کنار بندرعباس و بندر امام(ره) قرار می‌گیرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایرنا، حسین مدرس خیابانی که جمعه ۲۰ تیر ۹۹ به سیستان و بلوچستان سفر کرده، در نشست کارگروه اقتصادی این استان در چابهار اظهار کرد: چابهار، فرصت خوبی برای ترانزیت کالا و صادرات دارد و باید تمامی فرایندها را تسهیل کرد تا زمینه بهره‌برداری از آن بیشتر شود.

وی ادامه داد: تکمیل فاز دوم کارخانه بافت بلوچ ایرانشهر ضروری است، زیرا این کارخانه زمانی ۴ هزار نفر نیرو داشته است.  

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: مجوز کشت پنبه نیز از سوی جهاد کشاورزی در جنوب سیستان و بلوچستان صادر شده تا زنجیره کارخانه بافت بلوچ ایرانشهر تکمیل شود.

وی بیان کرد: مرز ریمدان هم‌اینک بیش‌از ۱۲۰ کامیون ظرفیت صادرات کالا دارد. اگر به تکمیل زیرساخت‌های این مرز بیشتر توجه شود، بیش‌از ۲ هزار کامیون قابلیت صادرات وجود دارد.

مدرس خیابانی گفت: هزار میلیارد دلار کشفیات معادن در افغانستان است و چابهار این فرصت را دارد که این معادن را به کشورهای مختلف صادر کند.

وی افزود: هیچ محدودیتی در ایام کرونا برای تولید محصولات نداریم و همچنان در حال فعالیت برای رفع مشکلات و نیازهای بازار هستیم.

ظرفیت‌های مرزی

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین در جمع خبرنگاران گفت: استفاده از ظرفیت‌های مرزی نظیر بازارچه‌ها و گذرهای مرزی ریمدان، پیشین، سراوان و حوزه سیستان، توسعه استان پهناور سیستان و بلوچستان را به دنبال دارد.

 حسین مدرس‌خیابانی اظهار کرد: استفاده از گذرگاه‌های مرزی و ظرفیت دریا می‌تواند این استان را متحول و به صادرات و واردات رونق بخشد.

وی ادامه داد: مرز رسمی ریمدان در محدوده چابهار و دشتیاری می‌تواند ‌یکی از مکان‌های مهم تجارت و رونق اقتصادی باشد و در شرایط تحریمی بهترین فرصت برای توسعه روابط بین دو کشور ایران و پاکستان است.

وی افزود: سیستان وبلوچستان در زمینه اکتشافات و توسعه مواد معدنی و صنایع ظرفیت خوبی دارد که در این باره تفاهمنامه‌هایی امضا شده تا کارها تسریع شود.

آغاز ساخت مخازن ذخیره‌سازی روغن

عملیات اجرایی ساخت مخازن ذخیره‌سازی روغن با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن در بندر چابهار با حضور سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت و مسئولان محلی آغاز شد.

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در جریان بازدید از محل اجرای این طرح و اسکله تخلیه و بارگیری کالاهای اساسی اظهار کرد: بندر چابهار در سال‌های اخیر پیشرفت‌های خوبی کرده و امیدواریم به یکی از مکان‌های مهم ورود کالاهای اساسی در آِینده تبدیل شود.

بازدید از مرز ریمدان، انبارهای مجتمع طریق‌القدس و کارخانه تن ماهی کنارک و ظرفیت‌های صادرات و واردات این شهرستان از دیگر برنامه‌های سفر مدرس خیابانی به استان بود.