به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار، سرپرست وزارت صنعت معدن و تجارت در پایان سفر دو روزه به سیستان و بلوچستان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: نگاه ویژه مقام معظم رهبری به سواحل مکران و شرق کشور عزم دولت را نیز جهت توسعه این منطقه چند برابر و حجت را بر همه ما تمام کرده است.
حسین مدرس خیابانی افزود: با توجه به پیشرفت خیلی خوبی که در یک سال اخیر در بندر چابهار شاهد هستیم، این پیشرفت سبب شده امروز در این بندر حرف برای گفتن داشته باشیم و تصور بر این است بندر چابهار به زودی سومین قطب تجاری ایران در جنوب کشور خواهد شد.
سرپرست وزارت صنعت معدن و تجارت گفت: در حال حاضر بخش خصوصی در بندر سهمی ندارد، بنابراین باید اطلاعرسانی شود و بندر چابهار را از لحاظ ظرفیتهای مهم بندری معرفی کنیم تا نقش اساسی آن به خوبی برای سرمایهگذاران روشن شود.
مدرس خیابانی ظرفیتهای خالی را اولویت اول وزارت صمت برشمرد و خاطرنشان کرد: در سال جهش تولید بزرگترین جهش برای رونق تولید استفاده از ظرفیتهای خالی است که امروز احساس میکنیم در سیستان و بلوچستان و چابهار خیلی زیاد هستند، هم در حوزه تجاری، بازرگانی، معدنی و صنعتی که استفاده از آنها توسعه استان را به دنبال خواهد داشت.
وی گفت : 1000 میلیارد دلار حجم ذخایر کشف شده در افغانستان و خیلی از کشورهای اروپایی است که چابهار میتواند با توجه به این ظرفیت به عنوان یک هاب توزیع مواد معدنی لحاظ شود.
خیابانی احیای کارخانه واحد ریسندگی بافت بلوچ ایرانشهر را از خواستههای مقام معظم رهبری دانست و اظهار داشت: تکمیل فاز دوم بافندگی و پارچه بافی بافت بلوچ نقطه عطفی در توسعه جنوب استان سیستان و بلوچستان است و منطقه را متحول خواهد کرد و تلاش کردیم کارخانه را به حالت اول بگردانیم اما نیاز به ارتقای بیشتر دارد.
وی یادآور شد: همه دپارتمانهای کارخانه سیمان تیس چابهار نصب شده و پیشرفت خوبی حاصل شده و حدوداً 50 میلیارد تومان برای اتمام پروژه نیاز است که تامین منابع آن را از دو بانک سپه و صنعت معدن و تجارت قول دادند و مقرر است همزمان با ولادت حضرت رسول(ص) افتتاح شود و به بهرهبرداری خواهد رسید که با افتتاح این طرح قطعاً منطقه از لحاظ رشد اقتصادی تحت تاثیر قرار خواهد داد و رونق خوبی در پیشرفت و آبادانی آن ایجاد میشود.
مدرس خیابانی اشارهای به کلنگ زنی مخازن بزرگ روغن در بندر چابهار کرد و گفت: اعتباری بالغ بر 150 میلیارد تومان برای پروژه مخازن روغن اختصاص پیدا کرده و امیدواریم بتوانیم در آینده نزدیک در بندر چابهار روغن هم تخلیه کنیم که ظرفیت این طرح 100 هزار تن است و اجرای آن با مشارکت بنیاد مستضعفان انجام و پس از بهرهبرادری به بخش خصوصی واگذار میشود.
سرپرست وزارت صنعت معدن و تجارت اظهار داشت: استفاده از گذرگاههای مرزی استان را متحول خواهد کرد، مشخصاً از مرز بینالمللی ریمدان آنچه را باید استفاده شود متاسفانه نشده، تلاش میکنیم از این مرز به خوبی استفاده شود با وجود شرایط تحریمی وجود مرزهای مشترک با کشورهای همسایه بزرگترین پتانسیل و ظرفیت است که امیدوارم بتوانیم مبادلات تجاری با همسایه را تقویت کنیم چرا که کشور پاکستان بیش از 10 برابر ارقام کنونی ظرفیت صادرات و تجارت را دارد.
انتهای پیام/395/ی
∎