شناسهٔ خبر: 41050883 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آناتولی | لینک خبر

مخالفت چین و روسیه با تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران

نمایندگان دائمی کشورهای روسیه و چین در سازمان ملل اعلام کردند که از تلاش آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران حمایت نخواهند کرد.

صاحب‌خبر -

سازمان ملل/ خبرگزاری آناتولی

واسیلی نبنزیا، نماینده دائمی روسیه در سازمان ملل طی سخنانی در شورای امنیت این سازمان گفت به درخواست مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا جهت تمدید تحریم تسلیحاتی ایران پاسخ مثبت نخواهند داد.

نبنزیا اظهار داشت: از روز اول گفتیم، قطع‌نامه تحریم تسلیحاتی آمریکا علیه ایران تصویب نخواهد شد و آن را مذاکره هم نخواهیم کرد.

ژانگ جون، نماینده دائمی چین در سازمان ملل نیز گفت آمریکا چون از توافق هسته‌ای با ایران خارج شد و دیگر طرف این توافق‌نامه نیست نمی تواند بازگشت تحریم‌ها به صورت اتوماتیک و بدون نیاز به هیچ مذاکره و چانه زنی علیه ایران (اسنپ بک) را دوباره فعال کند.

جون تاکید کرد: مخالف تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران هستیم.

لازم به ذکر است بنا به توافق هسته‌ای ایران، از اکتبر 2020 تحریم تسلیحاتی ایران لغو شده و ایران می‌تواند از کشورهای دیگر سلاح‌های متعارف بخرد.

گفتنی است برای تصویب این قطعنامه باید دست‌کم 9 عضو از 15 عضو شورای امنیت رای مثبت دهند، به شرط اینکه هیچکدام از 5 عضو دائم این شورا آن را وتو نکند.

ماه گذشته برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در مقاله‌ای برای «وال استریت ژورنال» نوشت که اگر تمدید تحریم‌ تسلیحاتی ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد وتو شود، واشنگتن از روش‌های دیگر برای تمدید آن استفاده خواهد کرد.

وی با اشاره به پایان مهلت تحریم‌ تسلیحاتی ایران، پس از 13 سال، مطابق توافق برجام گفت: پایان تحریم‌ها به ایران اجازه انجام واردات و صادرات جنگنده‌ها، ناوها، زیردریایی‌ها و موشک‌های هدایت شونده را خواهد داد.

در این مقاله آمده است: آمریکا از طریق فشارهای دیپلماسی برای تمدید این تحریم‌ها درخواست حمایت خواهد کرد. در این زمینه پیش‌نویسی تهیه کرده و انتظار داریم در شورای امنیت سازمان ملل متحد تصویب شود. چین و روسیه با موافقت از این پیش‌نویس، به جای فروش تسلیحات به ایران برای استقاده از جنگ‌های مذهبی، از برقراری ثبات در خاورمیانه بیشتر منتفع خواهند شد. در غیر این صورت حق بازگرداندن تحریم‌ها برای آمریکا محفوظ است.

هوک با اشاره به قطعنامه 2231 شورای امنیت در ارتباط با تحقیقات هسته‌ای ایران گفت: هرچند تحریم‌های سازمان ملل برداشته شدند، اما زمینه قانونی برای بازگشت فوری آن‌ها به طور خودکار در صورت هر نقضی توسط ایران طی 10 سال وجود دارد. در آن صورت نیازی به تصمیم شورای امنیت نیست.

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در این مقاله عنوان کرد: آمریکا به تنهایی می‌تواند این مکانیزم را فعال کند، چراکه ایران تاکنون 5 بار توافق هسته‌ای را نقض کرده است.