شناسهٔ خبر: 41037487 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آناتولی | لینک خبر

پمپئو در نشست شورای امنیت درباره تحریم تسلیحاتی ایران شرکت می‌کند

وزیر امور خارجه آمریکا در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره تحریم‌ تسلیحاتی ایران شرکت و سخنرانی خواهد کرد.

صاحب‌خبر -

سازمان ملل/خبرگزاری آناتولی

مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در نشست امروز شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد روند تحریم‌ تسلیحاتی ایران شرکت و سخنرانی خواهد کرد.

تحریم‌ تسلیحاتی ایران که پس از 13 سال در نهایت در سال 2015 در چارچوب توافق برجام لغو شده بود، امروز در نشست علنی شورای امنیت سازمان ملل دوباره مورد مذاکره قرار خواهد گرفت.

آمریکا نیز با ارایه پیش‌نویس قطعنامه‌ای از شورای امنیت می‌خواهد ارسال، فروش و تامین هر نوع سلاح و قطعات آن به ایران ممنوع شود.

به موحب این پیش‌نویس تمامی کشتی‌های که مقصدشان به ایران است، بازرسی خواهند شد.

گفتنی است برای تصویب این قطعنامه باید دست‌کم 9 عضو از 15 عضو شورای امنیت رای مثبت دهند، به شرط اینکه هیچکدام از 5 عضو دائم این شورا آن را وتو نکند.

در این زمینه روسیه و چین مخالف تجدید تحریم‌ تسلیحاتی علیه ایران هستند.

ماه گذشته برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در مقاله‌ای برای «وال استریت ژورنال» نوشت که اگر تمدید تحریم‌ تسلیحاتی ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد وتو شود، واشنگتن از روش‌های دیگر برای تمدید آن استفاده خواهد کرد.

وی با اشاره به پایان مهلت تحریم‌ تسلیحاتی ایران، پس از 13 سال، مطابق توافق برجام گفت: پایان تحریم‌ها به ایران اجازه انجام واردات و صادرات جنگنده‌ها، ناوها، زیردریایی‌ها و موشک‌های هدایت شونده را خواهد داد.

در این مقاله آمده است: آمریکا از طریق فشارهای دیپلماسی برای تمدید این تحریم‌ها درخواست حمایت خواهد کرد. در این زمینه پیش‌نویسی تهیه کرده و انتظار داریم در شورای امنیت سازمان ملل متحد تصویب شود. چین و روسیه با موافقت از این پیش‌نویس، به جای فروش تسلیحات به ایران برای استقاده از جنگ‌های مذهبی، از برقراری ثبات در خاورمیانه بیشتر منتفع خواهند شد. در غیر این صورت حق بازگرداندن تحریم‌ها برای آمریکا محفوظ است.

هوک با اشاره به قطعنامه 2231 شورای امنیت در ارتباط با تحقیقات هسته‌ای ایران گفت: هرچند تحریم‌های سازمان ملل برداشته شدند، اما زمینه قانونی برای بازگشت فوری آن‌ها به طور خودکار در صورت هر نقضی توسط ایران طی 10 سال وجود دارد. در آن صورت نیازی به تصمیم شورای امنیت نیست.

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در این مقاله عنوان کرد: آمریکا به تنهایی می‌تواند این مکانیزم را فعال کند، چراکه ایران تاکنون 5 بار توافق هسته‌ای را نقض کرده است.

از سوی دیگر مقامات روسیه نیز با اشاره به خروج آمریکا از برجام، معتقدند که واشنگتن به این دلیل نمی‌تواند مکانیزمی را وارد عمل کند.

سخنگوی وزارت امورخارجه ایران روز گذشته اعلام کرد که محمدجواد ظریف وزیر خارجه این کشور به صورت ویدئو کنفرانس در جلسه شورای امنیت در مورد قطعنامه 2231 شرکت و سخنرانی می‌کند.