شناسهٔ خبر: 40991788 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

تحولات فلسطین؛ امتناع ابومازن از گفت‎وگو با پمپئو، ابهام در مورد اجرای طرح الحاق

خبرگزاری میزان- روند الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی به دلیل بروز موانع متعدد در این مسیر در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان – طرح الحاق بخشی از کرانه باختری به اراضی اشغالی که تاکنون با مخالفت گسترده در سطوح مختلف داخلی و بین المللی مواجه شده، به موضوعی بغرنج در روابط «تل آویو» و «واشنگتن» مبدل شده و بار دیگر آمریکا را وارد مناقشه فلسطین و رژیم صهیونیستی کرده است.

براساس گزارش ها، «محمود عباس»، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین، ضمن امتناع از پاسخ به تماس تلفنی «مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا، تهدید کرد در صورت اجرایی شدن طرح الحاق توسط رژیم صهیونیستی، تسلیحات نیرو‌های امنیتی خود را جمع آوری و در اختیار ارتش رژیم صهیونیستی قرار می‌دهد تا خود امنیتشان را تامین کنند.

براساس گزارش تایمز اسرائیل، تماس تلفنی «مایک پمپئو» با «محمود عباس» به منظور گفت وگو در مورد طرح الحاق طرح سیا بوده که شکست خورده است.

در همین حال پایگاه «کان» نوشت «نمایندگان سیا این هفته در رام الله با مقام‌های فلسطینی دیدار و تلاش کردند آنها را برای گفت و گو با کاخ سفید در مورد برنامه صلح دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا ترغیب کنند اما این تلاش‌ها ناموفق بود.»

دادستانی رام الله، اعضای دولت ترامپ را در پی تصمیم برای انتقال سفارت این کشور از «تل آویو» به «قدس اشغالی» در سال ۲۰۱۷ و ارائه طرح به اصطلاح صلح «معامله قرن» با دربرداشتن طرح الحاق ۳۰ درصد کرانه باختری به اراضی اشغالی، ممنوع الورود کرده است.

براساس گزارش مذکور، تشکیلات خودگردان همچنین به اروپا و آمریکا هشدار داد که قصد دارد تسلیحات نیرو‌های امنیتی خود را جمع آوردی کرده و به ارتش رژیم صهیونیستی تحویل بدهد تا این رژیم خود تامین امنیت در مناطق تحت اشغالش را در دست بگیرد.

کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی پیشتر گزارش کرده بود که رژیم صهیونیستی با ارسال پیامی به «محمود عباس»، اعلام کرده که طرح الحاق بسیار محدود شده است؛ دره اردن در طرح قرار نمی‌گیرد و تنها دو یا سه شهرک صهیونیست نشین به اراضی اشغالی ملحق خواهند شد.

این گزارش در حالی منتشر می‌شود که «گابی اشکنازی»، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی نیز تاکید کرد «بعید است اسرائیل بتواند مطابق طرح الحاق پیشنهادی ترامپ عمل کند و دره اردن به اراضی اشغالی ملحق نخواهد شد.»

کانال ۱۲، همچنین از اختلاف نظر گسترده میان مقام‌های امنیتی رژیم صهیونیستی در مورد الحاق احتمالی خبر داد.
 
براساس این گزارش ارتش رژیم صهیونیستی و موساد در مورد واکنش فلسطین و پیامد‌های طرح الحاق اختلاف نظر دارند.
در حالی که نتانیاهو تاریخ اول جولای (۱۱ تیر) را برای اجرای الحاق مشخص کرده است، هنوز اجرای این اقدام در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.
 
آمریکا که اعلام کرده بیانیه خود را در این مورد اعلام می‌کند، هنوز موضع خود را مطرح نکرده و گفت وگو‌های سه روزه در کاخ سفید در این رابطه، بدون اخذ تصمیم نهایی پایان یافت.
 
«آوی برکوویتز»، فرستاده ویژه دولت ترامپ در امور مناقشه فلسطین و رژیم صهیونیستی روز جمعه برای مذاکره با مقام‌های صهیونیستی وارد اراضی اشغالی شد.

از سوی دیگر «بنی گانتز» و «گابی اشکنازی»، وزرای جنگ و خارجه رژیم صهیونیستی ضمن مخالفت با طرح الحاق پیشنهادی نتانیاهو بر طرح خود اصرار دارند؛ ضمن اینکه سازمان ملل، کشور‌های اروپایی و چند کشور عربی در مورد پیامد‌های این طرح به تل آویو هشدار دادند.

پیشتر هم بیش از یک هزار نماینده پارلمانی در اروپا درباره این اقدام هشدار دادند و حدود ۵۰ کارشناس سازمان ملل هم با انتشار بیانیه‌ای هشدار دادند به دست آوردن قلمرو با زور نقض قوانین بین‌المللی است.
 
در همین حال «گاردین» در گزارشی که به بررسی احتمال اجرایی شدن طرح الحاق پرداخت، ضمن اشاره به نشست امروز کابینه رژیم صهیونیستی برای تصویب نهایی طرح الحاق کرانه باختری، نوشت «این اقدام در حالی انجام می‌شود که حماس هشدار داد اشغال کرانه باختری به معنای اعلان جنگ است.»

براساس گزارش «گاردین»، احتمالا نتانیاهو ناچار به کاستن از محدوده مورد نظر برای الحاق شود یا آن را به تاخیر بیندازد.
 
دلیل این گزینه‌های احتمالی، بی نتیجه بودن مذاکرات سه روزه کاخ سفید در این باره است اما باید توجه داشت که حمایت از این طرح می‌تواند برای ترامپ، حمایت مسیحیان «اوانجلیک» را از وی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ در پی داشته باشد.

انتهای پیام/