سرویس بین الملل جوان آنلاین: کانال «۱۲» تلویزیون رژیم صهیونیستی، روز جمعه به نقل از یک مقام فلسطینی اعلام کرد که بنیامین نتانیاهو پیامی به محمود عباس ارسال کرده است که در آن گفته شده طرح الحاق کرانه باختری شامل غور اردن (دره اردن) نخواهد بود.
به گزارش این شبکه، یوسی کوهن، رئیس موساد که به تازگی با ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن دیدار کرده است، این پیام را به تشکیلات تحویل داده است. در این پیام آمده است: الحاق محدود به دو یا سه مجتمع صهیونیستنشین خواهد بود که همچنان ناشناس هستند. کانال ۱۲ احتمال داد که این دو مجتمع «گوش عتصیون» و «معالیه ادومیم» باشند.
طبق طرحی که دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا موسوم به معامله قرن اعلام کرده است ۳۰ درصد از اراضی کرانه باختری و غور اردن به اراضی اشغالی ملحق میشوند. این در حالی است که یکی از درخواستهای حامیان سازش در مورد مسئله فلسطین عقبنشینی اسرائیل به مرزهای ۱۹۶۷ است. در حالی که طبق معامله قرن نه تنها این اتفاق نیفتاده بلکه ۳۰ درصد دیگر از کرانه باختری قرار است به سرزمینهای اشغالی ملحق شود.
بر این اساس، کرانه باختری، مرزی با رود اردن و بحرالمیت نخواهد داشت. تنها راه ارتباطی کرانه باختری با دنیای بیرون دو پلی است که آن را به اردن متصل میکند و از مناطق اشغالی خواهد گذشت. همچنین ساکنان فلسطینی کرانه باختری به فرودگاه بنگورین تلآویو دسترسی نخواهند داشت.
هرچند به نظر میرسد که صرف نظر کردن از الحاق غور اردن نوعی ترس از واکنش اردن باشد، اما در واقع رژیم صهیونیستی از نظر حمایت از اشغالگریهایش در پایینترین سطح قرار دارد و حتی حامی و مشوق اصلیاش یعنی امریکا در شرایط بدی است، به خصوص که مقامات امریکایی نیز اعلام کردهاند که مذاکرات کاخ سفید درباره الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی، بدون نتیجه پایان یافته و تصمیم نهایی در این خصوص اتخاذ نشده است.
ترس از واکنش حماس در حال پیشرفت
جنبش مقاومت اسلامی (حماس) خواستار آغاز «گستردهترین خیزش مردمی» در اعتراض به طرح الحاق بخشهایی از کرانه باختری به اراضی اشغالی توسط رژیم صهیونیستی شد.
به گزارش المیادین، حماس با صدور بیانیهای با اشاره به طرح دولت رژیم صهیونیستی برای الحاق بخشهایی از کرانه باختری به اراضی اشغالی بر ضرورت برگزاری یک نشست ملی میان رهبران فلسطینی برای توافق درباره یک «راهبرد ملی فراگیر» در مقابله با طرح الحاق تأکید کرد.
حماس همچنین نسبت به تلاشهای رژیم اشغالگر برای نفوذ به کشورهای منطقه از طریق عادیسازی روابط هشدار داد. در این بیانیه همچنین آمده است که جنبش حماس برای ناکام گذاشتن طرح موسوم به «معامله قرن» امریکا در چارچوب مقاومت فراگیر تلاش میکند.
حازم قاسم، سخنگوی حماس نیز در گفتگو با المیادین در این باره تأکید کرد: ما بار دیگر بر مردود بودن معامله قرن به ویژه برنامهریزیها برای الحاق کرانه باختری و سرقت خاک فلسطین تأکید میکنیم. وی افزود: ما این اقدامات را تجاوز آشکار به ملت فلسطین و یکی از فصلهای معامله مجرمانهای میدانیم که دولت نژادپرست ترامپ از آن حمایت میکند.
در چنین شرایطی ارتش رژیم صهیونیستی بامداد روز گذشته مناطقی وابسته به مقاومت فلسطین در غزه را بمباران کرد که با پاسخ فوری موشکی حماس مواجه شد. امیر بوخبوط، تحلیلگر نظامی صهیونیست در سایت واللا با اشاره به دست برتر حماس در درگیریهای رخ داده در غزه، نوشت: در نهایت این حماس است که در حال پیشرفت و تقویت بیشتر قوای نظامی خود است.
وی با اشاره به اینکه حمله اخیر ارتش اسرائیل محدود بوده است، افزود: در اینجا سیاست مشخصی وجود دارد، اگر از غزه بالنهای آتشزا یا موارد مشابه آن پرتاب شود، اسرائیل واکنش موشکی نشان نمیدهد و تنها در صورتی که موشکی پرتاب شود، عکسالعمل از خود بروز میدهد.