شناسهٔ خبر: 4089965 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

عالم دینی یمنی در گفت‌وگو با فارس:

صنعا پایتخت رسمی یمن است/ انصارالله از مبارزه با فساد و تروریسم دست نمی‌کشد

یکی از اعضای انجمن علمای یمن با رد اظهارات رئیس‌جمهور فراری یمن که عدن را پایتخت این کشور اعلام کرده است، گفت: صنعا پایتخت رسمی یمن است و انصارالله به رغم کارشکنی عربستان دست از مبارزه با فساد و تروریسم نمی‌کشد.

صاحب‌خبر -

شیخ «عبدالفتاح منصور»، یکی از اعضای انجمن علمای یمن در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در صنعا درباره اقدام عبدربه منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن که عدن را پایتخت موقت یمن اعلام کرده است، گفت: صنعا پایتخت رسمی و تاریخی یمن است و سیاستمدارانی که نقشه تجزیه این کشور را دنبال می‌کنند، مسئول پیامدهای کارشان هستند.

شیخ منصور افزود: اظهارات سید« عبدالملک الحوثی»، رهبر جنبش انصار الله در دفاع از کشور و ملت یمن بوده است همان گونه که وی تاکید کرد که گسترش القاعده برای کشور در همه سطوح خطرناک است و از فعالیت آشکار القاعده در استان‌های جنوبی خبر داد که امنیت مردم جنوب و قضیه عادلانه آنها را تهدید می کند.

عضو انجمن علمای یمن با تاکید بر حمایت کشورهای عربی از القاعده و تروریست‌ها در یمن گفت: ارتش، امنیت و شهروندان یمنی در نبود هیچ تحرک جدی برای رویارویی با خطر مورد حمله قرار گرفته‌اند و برخی نیروها درصدد هستند یمن را مقصد گروه‌های تروریستی که در عراق و سوریه از هم فروپاشیده‌اند، قرار بدهند.

 شیخ منصور بر موضع قاطع خود در رد گفت‌وگو در ریاض تاکید دارد و گفت: حزب اتحاد نیروهای مردمی، کنگره مردمی،حزب سوسیال بعث و شماری از تشکیلات کمیته‌های انقلابی نیز در صف انصار الله مخالف برگزاری گفت‌وگوی یمنی‌ها در عریستان هستند.

وی تصریح کرد:جنبش انصارالله کار انقلابی خود را که خواسته‌ای ملی است، تکمیل خواهد کرد و اگر برخی نیروها می‌خواهند به ریاض یا هر جای دیگری برای گفت‌وگو بروند ایرادی نیست انصارالله به فعالیت خود ادامه می‌دهد و از موضع خود بازنخواهد گشت.

به گزارش فارس، سفیر عربستان در یمن هم به اطلاع عبدربه منصور هادی رئیس جمهور مستعفی این کشور رسانده است که ریاض از تجزیه جنوب یمن حمایت می کند در حالی که اعتراضات مردمی در صنعا پایتخت یمن در مخالفت با دخالت‌های خارجی ادامه دارد و شرکت کنندگان در این اعتراضات و راهپیماییها بر محترم شمردن خواست و اراده ملت یمن تاکید کردند.

یمن از زمان اعتراض های مردمی و انقلاب سال 2011 میلادی که در فوریه 2012 (بهمن 1380) به برکناری علی عبدالله صالح از قدرت منجر شد، دستخوش ناآرامی شده است.

منصور هادی رئیس جمهور مستعفی یمن، در ژانویه (دی ماه) درپی درگیری‌های چند روزه در صنعا و تصرف کاخ ریاست جمهوری یمن به دست جنبش مردمی انصارالله و محاصره مقر اقامت وی، از مقام خود کناره‌گیری کرد.

اما وی پس از فرار از صنعا در اواخر ماه گذشته میلادی، وارد عدن شد و در بیانیه‌ای خود را دوباره رئیس جمهور اعلام و اقدامات جنبش مردمی انصارالله را از 21 سپتامبر (30 شهریور) باطل و غیرقانونی توصیف کرد.

جنبش مردمی انصارالله پس از ماه ها تظاهرات مسالمت آمیز مردمی در یمن، از تابستان سال گذشته برای مبارزه با فساد و تروریسم، بر صنعا مسلط شد.

انتهای پیام