شناسهٔ خبر: 40744762 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

شیب کاهش حمایت از رئیس‌جمهوری آمریکا ادامه دارد

ترس از مصادره انتخابات الکترال توسط ترامپ

صاحب‌خبر -

نتایج نظرسنجی جدید سراسری در آمریکا نشان می‌دهد، گرچه ۳۹ درصد از آمریکایی‌ها عملکرد ترامپ در ریاست جمهوری را تایید کرده‌اند، اما ۵۷ درصد همچنان با آن مخالفت می‌کنند. به گزارش سی‌ان‌ان، نتیجه نظرسنجی گالوپ هم‌راستا با متوسط نظرسنجی‌هاست که نشان می‌دهد میانگین رضایت از ترامپ در میان بزرگسالان و مشخصا میان رای‌دهندگان بین ۴۰ تا ۴۵ درصد است.
با این حال همچنان پنج ماه تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا زمان باقی مانده که زمان زیادی برای آن است که یک رئیس‌جمهور روند رقابت را تغییر دهد. در واقع نتایج نظرسنجی‌های شانه به شانه گاهی در همین فاصله باقی مانده تا موعد برگزاری انتخابات تغییرات چشمگیری پیدا می‌کنند اما به طور سنتی، درصد محبوبیت رئیس جمهوری در آمریکا در فاصله ژوئن سال انتخاباتی تا روز انتخابات تغییر چندانی نمی‌کند. نکته اساسی اینجاست که دموکرات‌ها بیش از هر اتفاقی نگران مصادره انتخابات الکترال توسط ترامپ هستند. 
در مقطع فعلی، احتمالا میزان رضایت از ترامپ همچنان تا آن زمان زیر ۵۰ درصد باقی خواهد ماند و میزان رضایت خالص از او (افراد راضی و ناراضی)، زمانی که مردم رای‌ بدهند، منفی می‌شود. این امر می‌تواند برای ترامپ، با توجه به ارتباط قوی میان میزان محبوبیت با شانس پیروزی مجدد در انتخابات، بسیار آزاردهنده باشد.
از ۱۹۴۰ تاکنون ۱۳ رئیس جمهوری در آمریکا بودند که در دوران انجام نظرسنجی‌ها مجددا نامزد انتخابات ریاست جمهوری بوده‌اند. بررسی میانگین محبوبیت این روسای جمهوری آمریکا نشان می‌دهد که نرخ محبوبیت آن‌ها معمولا در دوره زمانی که از الان تا انتخابات باقی مانده، تنها سه درصد تغییر داشته است.
بر همین اساس، ترامپ تا آن موقع نهایتا بتواند محبوبیت خود را تا میزان کمی بالای ۴۰ درصد بکشاند.ترامپ در زمان انتخابات میان دوره ۲۰۱۸ آمریکا که در جریان آن حزبش کنترل مجلس نمایندگان را از دست داد، محبوبیت مشابهی داشت.
با این حال، کار هنوز برای ترامپ تمام نشده است. این امکان وجود دارد که میزان محبوبیت یک رئیس جمهوری همچنان دچار تغییر اساسی شود. هری ترومن در پنج ماه پایانی کمپین انتخاباتی سال ۱۹۴۸ شاهد افزایش ۲۰ درصدی در نرخ محبوبیت خالص خود بود اما از طرف دیگر، لیندون جانسون در ماه‌های نهایی کمپین انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۹۶۴ شاهد افول نرخ محبوبیت خالص خود به میزان حدود ۱۵ درصد شد.
تا اینجا درباره دو رئیس جمهوری از ۱۳ رئیس جمهوری مذکور که نرخ محبوبیت خالصشان در پنج ماه پایانی کمپین انتخاباتی بیش از ۱۰ درصد تکان خورده است، حرف زده شد. به طور میانگین یک رئیس جمهوری در این فاصله توانسته تنها به میزان شش درصد نرخ محبوبیت خالص خودش را تغییر دهد. ترامپ نیاز دارد به اینکه نرخ محبوبیت خالصش بیش از ۱۰ درصد بالا برود تا به یک نرخ مثبت برسد.
سرنوشت ترامپ در رقابتش با جو بایدن می‌تواند ارتباط زیادی با نرخ محبوبیتش داشته باشد. در آخرین نظرسنجی سی‌ان‌ان-اس‌اس‌آراس بیش از ۹۰ درصد تاییدکننده‌های ترامپ گفتند که به او در انتخابات رای می‌دهند، در حالی که بیش از ۹۰ درصد مخالفان عملکرد او گفتند که به رقیبش جو بایدن رای خواهند داد. بر اساس یک برآورد یک تحلیلگر آمریکایی به نام نیت سیلور، یک رئیس جمهوری با نرخ محبوبیت ۴۰ درصد در ماه ژوئن قبل از انتخابات ریاست جمهوری، تنها حدود ۲۰ درصد شانس پیروزی در انتخابات را دارد. در نتیجه می‌توان ترامپ را هم دارای چنین شانسی برای پیروزی دانست.
ترس دموکرات‌ها 
به موازات کاهش حمایت از رئیس جمهوری امریکا ،همزمان با ناآرامی‌ها و افزایش نارضایتی در آمریکا، دموکرات‌ها سرکوب رای‌دهندگان را یکی از نگرانی‌های بزرگ در سلامت انتخابات ریاست جمهوری نوامبر ۲۰۲۰ ارزیابی می‌کنند که می‌تواند در نهایت به مصادره نتایج انتخابات به نفع دونالد ترامپ تمام شود.
به گزارش تارنمای هیل، دموکرات‌ها می‌گویند نشانه‌های نگران کننده فراوانی در انتخابات مقدماتی اخیر در جورجیا وجود داشته است. در حالی که رای دهندگان در صف‌های طولانی ایستاده بودند، دستگاه‌های اخذ آرا دچار اختلال شدند و کارمندان حوزه‌های رای گیری اغلب در اماکنی با بیشترین جمعیت رای دهنده فاقد تجهیزات کافی برای رفع این مشکل بودند.
یک کارشناس مسائل راهبردی دموکرات‌ها در این زمینه درباره نگرانی دموکرات‌ها از سرکوب رای دهندگان در انتخابات سراسری که دونالد ترامپ رئیس جمهوری کنونی آمریکا با جو بایدن نامزد دموکرات‌ها رقابت خواهد کرد، گفت: کمیته ملی جمهوریخواهان براساس یک حکم توافقی چندین سال را صرف سرکوب رای دهندگان اقلیت کرد و اکنون این حکم لغو شده است. ترامپ و جمهوریخواهان علنا از این که می‌توانند به عقب برگردند و مانع رای دادن مردم شوند، به خود می‌بالند. کارشناس مربوطه گفت: این یک نگرانی مشروع است، هرچه قدر رای دهندگان کمتری وجودداشته باشند شانس پیروزی جمهوریخواهان بالا می‌رود.
بایدن به تازگی در برنامه «دیلی شو» علنا درباره سرکوب رای دهندگان ابراز نگرانی کرد.
وی به مخالفت ترامپ با رای دادن از طریق پست الکترونیکی اشاره کرد و آن را کلاهبرداری توصیف کرد هرچند که خود او اوایل سال جاری میلادی از طریق پست الکترونیک در انتخابات مقدماتی فلوریدا رای داد.
بایدن و برخی دیگر از دموکرات‌ها نگران آن هستند که ترامپ همچنان سیستم رای گیری با استفاده از پست الکترونیکی را به ویژه در سالی که بیشتر رای دهندگان با توجه به همه گیری کرونا ممکن است از این گزینه استفاده کنند، محکوم کند.
کیلی مک انانی سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید با رد اظهارات بایدن آن را «مسخره» توصیف و بایدن را به اشاعه تئوری توطئه متهم کرد. کلمی هریس استادیار تاریخ آمریکا در دانشگاه نیویورک گفت انتخابات مقدماتی جورجیا دموکرات‌ها را دچار تردید کرده است.
او به این حقیقت اشاره کرده که ترامپ در این انتخابات نه تنها بیشترین آرا را در مقایسه با نامزدهای دموکرات کسب کرد بلکه تعداد آرای او در انتخابات مقدماتی سال ۲۰۱۲میلادی باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا نیز بیشتر بود. وی افزود: رای دهندگان آمریکایی آفریقایی تبار در دو منطقه فالتون و دکالب که بیشتری جمعیت سیاه پوست را دارد، «سطح جدیدی از سرکوب رای دهندگان» را تجربه کردند. این اولین بار نیست که چنین اتفاقی رخ می‌دهد و در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۸ نیز ۸۷ هزار نفر فرصت رای دادن نداشتند.
این استاد آمریکایی گفت: فقدان نظارت فدرال آنچنان که در ایالت جورجیا رخ داد باید دموکرات‌ها را عمیقا نگران کند. در واقع اتفاقی که در این ایالت افتاد نشان می‌دهد که ترامپ و جمهوریخواهان می‌توانند انتخابات را به نفع خود مصادره کنند.
 

نظر شما