دکتر مرتضی نوریان در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، گفت: در راستای بیماری کرونا، طرحی تحت عنوان اهدا پلاسمای بیماران بهبود یافته کووید 19 اجرا شد، در بدن این بیماران، بعد از بیماری پادزهری ایجاد میشود که میتواند روی بیماران دیگر اثر درمانی داشته باشد.
مدیرکل انتقال خون استان بیان کرد: در راستای بیماری کرونا، طرحی تحت عنوان اهدا پلاسمای بیماران بهبود یافته کووید 19 اجرا شد، در بدن این بیماران، بعد از بیماری پادزهری ایجاد میشود که میتواند روی بیماران دیگر اثر درمانی داشته باشد، استان قم در اجرای این طرح مشارکت فعال داشته است.
وی گفت: بیمارانی که بهبود پیدا کردند، به شکرانه سلامت، جهت اهدا پلاسما از ایشان دعوت به عمل آمد، در حال حاضر این طرح در حال اجرا است و از بیمارانی که بهبود پیدا کردند، دعوت میکنیم تا با مراجعه به مرکز اهدا خون روحالله (واقع در میدان روحالله)، اقدام به اهدای پلاسمای خون خود کنند.
نوریان افزود: پلاسما خون تا دوسال قابل نگهداری است و با توجه به احتمال شیوع دوباره بیماری کووید 19 در فصل پاییز و زمستان، مسئله اهدا پلاسما توسط بهبود یافتگان بیماری کرونا بسیار اهمیت دارد تا بتوانیم پلاسما اهدایی را برای درمان بیماران آینده ذخیره سازی کنیم.
وی در ادامه گفت: اهدا پلاسما در دنیا مطرح شده و مقالات بسیاری در این خصوص نوشته شده است، این پلاسماها بسیار تاثیر گذار هستند مخصوصا در مراحل اولیه بیماری میتواند تاثیر بسیار خوبی در روند بهبود بیماری داشته باشد.
روز جهانی اهداکنندگان خون
مدیرکل انتقال خون قم به مناسبت 14 ژوئن روز جهانی اهداکنندگان خون گفت: خون سالم یک نیاز جهانی بوده و برای درمان و اقدامات اورژانسی ضروری است، میتواند به طول عمر بیماران کمک کند، روشهای پیچیده در جراحی را پشتیبانی میکند و در بسیاری از حوادث نقش حیاتی دارد.
وی بیان کرد: با وجود اهمیت خون سالم، دسترسی به خون سالم برای افراد کمی در جهان امکان پذیر است، اکثر کشورهای با درآمد کم و متوسط برای تهیه خون سالم و کافی تلاش زیادی میکنند، چرا که هم تعداد اهداکنندگان در این کشورها کم است و هم تجهیزات آزمایشگاهی محدودی دارند.
مدیرکل انتقال خون قم ادامه داد: طبق آمار جهانی حدود 42درصد اهدا خون در کشورهای با درآمد بالا صورت میگیرد در حالیکه 16درصد جمعیت جهان در این کشورها قرار دارند.
وی افزود: با توجه به اینکه اهدا خون سالم با اهداکنندگان مستمر و داوطلب، بدون چشمداشت مادی همراه است، مجمع جهانی بهداشت در سال 2005 برای تشکر از اهداکنندگان خون و تشویق مردم به اهدا خون داوطلبانه، روز 14 ژوئن را روز جهانی اهداکنندگان خون، نامگذاری کرد که در تقویم شمسی روز 24 خرداد میشود، در این روز علاوه بر تشکر از اهداکنندگان خون، جهت افزایش اطلاع رسانی در خصوص نیاز جهانی به خون سالم و چگونگی مشارکت مردم اقداماتی صورت میگیرد.
نوریان گفت: با توجه به شرایط فعلی کشور و وجود بیماری کووید 19، سازمان انتقال خون کشورو استان امسال به صورت مجازی مراسم روزجهانی اهداکنندگان خون را برگزار میکنند، کمپین امسال روز جهانی اهداکنندگان، خون سالم نجات بخش زندگی با شعار "اهدا خون برای جهانی سالمتر" است که امیدواریم تعداد بیشتری از مردم را از طریق این کمپین جذب کنیم.
وی بیان کرد: در استان قم، افرادی که تحت عنوان مدافعین سلامت، در مراکز درمانی مشغول به کار هستند، برای اهدا خون به مراکز انتقال خون در استان مراجعه کردند، مرکز انتقال خون استان از هشت نفر از این افراد که از گروههای پزشک، پیراپزشک و پرستار و دیگر افرادی که نامشان در لیست اهداخون اسفند و فروردین ماه است، تشکر خواهد کرد، افرادی که جهت اهدا پلاسما مراجعه کردند، افرادی که پلاکت خون خود را اهدا کردند و با توجه به اهمیت اهداخون بانوان، یکی از بانوانی که سه مرتبه در سال 98 اقدام به اهداخون کرده است، تقدیر و تشکر به عمل خواهد آمد.
اهدای خون در روزگار کرونا
وی در خصوص اهدا خون در ایام کرونا، گفت: بیماری کرونا بر مسئله اهدا خون تاثیر گذاشت و آمار اهدا خون کاهش پیدا کرد، با توجه به اینکه سازمان انتقال خون یک مرکز بهداشتی درمانی محسوب میشود، اقدامات پیشگیرانهای جهت ایجاد امنیت خاطر اهدا کنندگان انجام شد و دستورالملهای وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی در مراکز اهدا خون اجرا میشد.
نوریان ادامه داد: اهداکنندگان از نظر سلامت توسط پزشکان بررسی میشد و زمانی که پزشک، سلامت اهداکننده را تایید میکرد، فرد میتوانست اقدام به اهدای خون کند.
وی عنوان کرد: با وجود کاهش اهدا خون در ایام کرونا، ما توانستیم پاسخگوی نیاز استان باشیم، اما این مسئله روی ذخایر خونی استان و کشور تاثیر گذاشت، امیدواریم از این به بعد افرادی که میتوانند خون خود را اهدا کنند، این کار را انجام بدهند تا ذخایر کشوری به حد مطلوب برسد.
انتهای پیام