به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا؛ بیست و هفتمین نشست خبری غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه امروز (۲۰ خرداد ماه) برگزار شد.
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه، در ابتدای این جلسه یاد امام راحل را گرامی داشت و گفت: یادی کنیم از شهدایی که در راه آرمانهای انقلاب جان خود را فدا کردند. امروز بهترین امام شناس عصر حاضر ما، رهبر معظم انقلاب است. رهبر معظم انقلاب در روز ارتحال امام یک ویژگی از امام راحل را تبیین کردند و آن تحول خواهی بود. جامعه زنده نیازمند تحول و پویایی است و گرایش مستمر به بهتر شدن و دوری از تحجر، شرط زنده بودن جامعه است.
اسماعیلی ادامه داد: مهندسی تحول در قوه قضاییه همزمان با آغاز مدیریت جدید شروع شد و امروز در آستانه هفته قوه قضاییه، آثار تحول در قوه عدلیه دیده شده است. سه ضلعی تحول در قوه اصلاح در ساختارها، شفافیت و فسادستیزی است.
او اظهار کرد: در خردادماه صدور بخشنامه رسیدگی به جرایم سیاسی مصداق تحول بود، اعلام حسابهای قوه قضاییه نشان دهنده شفافیت و رسیدگی به پرونده اکبر طبری و دادگاه علنی او، نشان دهنده فسادستیزی قوه قضاییه است. در عمل به وعده هایمان صادق هستیم.
سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به فسادستیزی این قوه بیان کرد: امروز متخلفین در هر منصب و مقام و با هر پوشش و لباسی، از حاشیه امن و حریم ممنوعه برخوردار نیستند. قوه قضاییه عملگراست و به جای شعارزدگی گزارش عملکرد می دهد. توصیه ای اخلاقی به اصحاب رسانه دارم و ان اینکه رسانه ها جریانات سیاسی و اشخاص مختلف این پرونده را بهانه ای برای تسویه حساب شخصی قرار ندهند و از افترا به اشخاص پرهیز کنند. اجازه دهند رسیدگی ها انجام و حکم قانونی صادر شود. تخلف و جرم در قوه قصاییه یک حادثه است نه یک رویه. این قوه از دقیق ترین و حساس ترین نهادهای نظارتی برخوردار است و در دوره اخیر، فعالیت نهادهای نظارتی تشدید شده است. آمارهای دقیق ما حکایت دارد که عدد متخلفین درون قوه قضاییه کمتر از یک درصد است و البته همین میزان هم نباید باشد. قاطبه همکاران ما سالم و عادل هستند و از همه آنها تشکر میکنم و در آستانه هفته قوه قضاییه دست یکایک آنها را میبوسم.
اسماعیلی افزود: به رییس مجلس و نمایندگان مجلس یازدهم که توانستند اعتماد مردم را جلب کنند، تبریک میگویم و برای انها آرزوی توفیق دارم. انتظار داریم مجلس جدید تحولی عمل و به محقق شدن تحول در قوه قضاییه و مجریه، کمک کند.
او درباره انتصابات جدید در قوه قضاییه گفت: معاونت قضایی قوه قضاییه به حجت الاسلام آقای مظفری که مسئول شورای حل اختلاف بودند، رسید. امین حسین رحیمی به عنوان معاون منابع انسانی قوه قضاییه منصوب شد. هادی صادقی، به عنوان رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه عهده دار مسئولیت شد. محمدمهدی حاج محمدی به سمت رئیس سازمان زندان ها منصوب شد. جهانگیر نیز به عنوان مشاور رئیس قوه قضاییه خدمت می کند.
اسماعیلی درباره سخنان میرسلیم و دریافت رشوه توسط رئیس یک کمیسیون بیان کرد: حسب الامر ریاست قوه قضاییه مطالب او شنیده شد و اسناد و مدارکی از سوی میرسلیم دریافت شد. دستور رسیدگی صادر شده و سازمان بازرسی کل کشور در حال بررسی این ادعا است. با تکمیل شدن بررسیها نتایج اعلام میشود.
سخنگوی قوه قضاییه در خصوص آزادی مایکل وایت و نقش قوه قضاییه اظهار کرد: این موضوع اقدام انسان دوستانه و در چارچوب مقررات قضایی و با عنایت به مصالح عمومی کشور بود. ما به لحاظ وصول این پیشنهاد و اینکه مساعدت ما به استخلاص شهروند ما کمک میکرد، با توجه به هماهنگی بین قوا تخفیفات قانونی را انجام دادیم و با پرداخت غرامت رضایت شاکی خصوصی جلب شد و بعد به دلیل بیماری ای که این فرد داشت چرا که او مبتلا به ایدز بود خطر آسیب او میرفت اما به گونه ای خدمات در زندان به او انجام شد که بیماری او تشدید نشد بلکه با اعمال تخفیفات آزاد شد. بدون هماهنگی قوه قضاییه نمیتوان درباره زندانیان تصمیمی گرفت. آقایان بدون هماهنگی قوه قضاییه قول تبادل همه زندانیان را ندهند.
او در خصوص بازداشت یک عضو سازمان سیا گفت: آمریکایی ها تلاش های جدی برای مداخله در امور کشور ما انجام میدهند اما نیروهای هوشمند ما در اطلاعات سپاه آنها را رصد میکنند. اخیرا آقای سیدمحمود موسوی مجد که به سرویس موساد و سیا وصل شده بود و مبالغی را به دلار دریافت کرده بود تا اطلاعاتی را درباره سپاه جمع آوری کرده بود به اعدام محکوم شد و به زودی حکم او اجرا میشود.
اسماعیلی در خصوص آخرین وضعیت سقوط هواپیمای اوکراینی بیان کرد: بخش قضایی پرونده بر عهده قوه قضاییه است. در سازمان قضایی نیروهای مسلح شعبه ویژه ای تعیین شد. گروه های کارشناسی متعدد بالغ بر ۷ گروه کارشناسی کار بررسی را اقدام کرده اند. خانواده های بازماندگان میتوانند با رجوع به مراکز قضایی شکایات خود را مطرح کنند. در ارتباط با این پرونده تاکنون ۶ نفر از عوامل بازداشت شده و ۳ نفر آنها با قرار وثیقه آزاد شدهاند.
سخنگوی قوه قضاییه درباره مجازات پدر رومینا اشرفی و اصلاح قانون گفت: قتل این خانم و هر نوع قتل دیگر در زمره جنایت است و مستلزم عقوبت سنگین است. قتل نفس چه خودکشی باشد چه فرزندکشی جنایت است و با کسانی که مرتکب این جنایت میشوند با قاطعانه برخورد کرد. برخی دایه مهربانتر از مادر نشوند. برخی که در داخل کشور مخالف قصاص بودند و علیه قصاص مقاله می نوشتند و تظاهرات میکردند، امروز داعیه دار قصاص نشوند. دستگاه قضا قاطع برخورد خواهد کرد. اگر قانون در این خصوص اصلاح شود ما به قانون عمل خواهیم کرد.
او در خصوص آخرین وضعیت پرونده گهرناز قم گفت: این پرونده بیش از ۴ هزار شاکی دارد. با اتهام اخلال در نظام اقتصادی کشور. در زمره پرونده های کثیرالشاکی است که دستور داده شده که روند بررسی آن تسریع شود. پرونده مراحل پایانی تحقیقات را طی میکند.
اسماعیلی درباره آخرین وضعیت پرونده عیسی شریفی توضیح داد: این پرونده در سازمان قضایی نیروهای مسلح است. تا امروز قریب ۴۰ جلسه دادگاه تشکیل شده و جلسات پایانی برگزار و حکم صادر خواهد شد.
سخنگوی قوه قضاییه درباره قضاتی که پرونده اقتصادی دارند و عدم اعلام نام آنها گفت: ما هیچ فرقی بین قاضی و غیرقاضی قائل نیستیم. قانون درباره اعلام اسامی ضوابطی دارد هر جا این ضوابط درباره متهمی صدق کرد اسامی او را اعلام میکنیم. با قضات نیز مانند غیرقضات رفتار میکنیم. ما استقبال میکنیم از اقدام قاضی ای که پیام داد و گفت آماده است به ایران بازگردد و به اتهامات خود پاسخ دهد. توصیه ما به همه متهمان خارج از کشور این است که از حق دفاع خود استفاده کنند.
او در خصوص لایحه صیانت از زنان در برابر خشونت توضیح داد: این لایحه در دولت در دست بررسی است و رئیس جمهور هم دستور دادند که سریعا بررسی شود و از مجلس هم تقاضا داریم که این لایحه را در اولویت قرار دهند.
اسماعیلی درباره مرخصی زندانیان گفت: ادعایی که تعدادی از زندانیان در مرخصی مرتکب جرم شدهاند با حجم ادعا همخوانی ندارد. تا امروز بیش از ۱۲۸ هزار نفر از مرخصی استفاده کردهاند. از میان این عدد اگر عده کمی مرتکب جرم شده اند نمی توان با استناد به آن این عمل خداپسندانه را زیر سوال برد. ما اسامی، آدرس و مشخصات انها را به پلیس دادیم تا مورد رصد قرار گیرند. این زندانیان به گروه های مختلف تقسیم شدند که ۳۷۰۰ نفر از گروه اول مورد عفو رهبری قرار گرفتند گروه دوم میزان محکومیت انها کم بود و به انها مرخصی منتهی به آزادی داده شد، برخی از آزادی مشروط استفاده کردند و پرونده برخی مورد بازنگری قرار گرفته است و البته گروهی از آنها باید به زندان بازگردند. روند بازگشت آنها به زندان آغاز شده و مطابق پروتکل های بهداشتی به زندان بازمیگردند.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که اگر در پرونده عیسی شریفی مشخص شود که متهم ارتباطی با رئیس فعلی مجلس داشته باشد، تکلیف او چیست گفت: محتوای پرونده نشان از آن دارد که فرد مذکور در زمره متهمان نیستند.
اسماعیلی با اشاره به رسیدگی به پرونده طبری و متهمان دیگر این پرونده گفت: رسانهها، جریانات سیاسی و اشخاص مختلف، این پرونده را دستمایه و بهانهای برای تسویه حسابهای شخصی و گروهی قرار ندهند و از تخریب دیگران بپرهیزند.
وی افزود: حتی نسبت به متهمان اجازه دهند رسیدگی قضایی انجام و حکم قانونی صادر شود زیرا تخلف و جرم در قوه قضاییه یک حادثه و استثناء نه یک رویه است.
سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به تحول در قوه قضاییه اظهار داشت: تحول ارکان متعددی دارد که اصلاح رویه ها و ساختارها، شفافیت، فساد ستیزی سه ضلع مهم تحول است.
اسماعیلی اضافه کرد: در خرداد ماه مصادیق برجسته ای از این موارد در حوزه تحول قوه قضاییه شاهد بودیم؛ صدور بخشنامه نحوه رسیدگی به جرایم سیاسی، اعلام عملکرد حساب های قوه قضاییه، رسیدگی به پرونده اتهامی طبری و همدستان وی مصادیق تحول در دستگاه قضایی است.
سخنگوی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: خوشحالیم که در آستانه هفته قوه قضاییه سربلند به مردم اعلام کنیم که در عمل به وعده هایمان صادق هستیم. امروز برخورد با مفاسد وظیفه قانونی و وعده ما به مردم بود و این مهم را بدون تبعیض اجرا می کنیم.
سخنگوی قوه قضاییه درخصوص پرونده هفت تپه و حضور یکی از متهمان به نام شریف زاده و اینکه چرا از جلسات بعدی در دادگاه نبوده است و اینکه گفته می شود این فرد ارتباطاتی دارد، گفت: این پرونده دو بخش دارد که یک بخش آن هنوز در دادسرا مفتوح است.
وی افزود: این فرد جز کسانی که در زمره افرادی که اسمش در کیفرخواست باشد، نبوده و در آن بخش مفتوح است و اگر پرونده به کیفرخواست منتهی شود به دادگاه می آید.
سخنگوی قوه قضاییه اضافه کرد: در این پرونده در حال تحمل هیچ فشاری نبوده ایم و اصلا فشارها را بر نمی تابیم و بدون تبعیض و فشار موضوعات را رسیدگی می کنیم.
اسماعیلی درخصوص مرخصی زندانیان و اینکه چه نظارتی بر این افراد وجود دارد زیرا مسئولان پلیس می گویند این افرادی که به مرخصی رفته اند مرتکب جرم می شوند، گفت: این ادعایی که تعدادی از زندانیان در حال مرخصی مرتکب جرم جدید شده اند نمی گویم اصلا این اتفاق رخ نداده اما با حجم ادعا منطبق نیست.
وی افزود: تا امروز ۱۲۸ هزار و ۶٠٠ زندانی به مرخصی رفته اند و اگر تعداد اندکی جرم مرتکب شده اند نباید این اقدام اثربخش و خداپسندانه را زیر سوال ببریم؛ عدد مجرمان عددی نبوده است که باعث نگرانی ما شود.
بیشتر بخوانید:
- حکم اعدام دو اخلالگر ارزی و بازار خودرو و سکه/ بازداشت ۳ متهم در پرونده خرید و فروش نوزاد/صدور احکام ۶١ ماه حبس برای دو نماینده مجلس
- اتهام دانشجویان بازداشت شده ارتباط با گروه تروریستی منافقین است/ مدیرعامل وقت بانک سرمایه به ۲۰ سال حبس محکوم شد