شناسهٔ خبر: 40600380 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

اسماعیلی مطرح کرد؛

حکم اعدام برای عامل افشای محل تردد شهید سردار سلیمانی/ برگزاری ۴۰ جلسه دادگاه عیسی شریفی؛ قالیباف متهم نیست

بیست و هفتمین نشست خبری سخنگوی دستگاه قضا با اصحاب رسانه امروز (سه‌شنبه ۲۰ خرداد ماه) برگزار شد.

صاحب‌خبر -

بیست و هفتمین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه آغاز شد

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه در بیست و هفتمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه که امروز (سه‌شنبه ۲۰ خرداد ماه) برگزار شد، اظهار کرد: یاد و خاطره بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و همه شهیدانی که در مسیر دستاورد‌های انقلاب اسلامی قدم برداشتند، گرامی می‌داریم.

وی ادامه داد: این روز‌ها با سالگرد رحلت امام بزرگوار و به رهبری رسیدن مقام معظم رهبری مقارن است.

اسماعیلی با اشاره به سخنرانی مقام معظم رهبری در سالروز رحلت امام خمینی(ذه) گفت: تحول خواهی ویژگی امروز جامعه است و جامعه زنده نیازمند تحول است.

سخنگوی دستگاه قضا بیان کرد : تبدیل به روحیه مطالبه گری، ایجاد عزت و اعتماد به نفس ملی و نگرش جدید دین مداری در مردم با تکیه بر جوانگرایی و اعتماد به نسل جوان انجام می‌شود.

وی گفت: بررسی تحول در دوره مدیریت اخیر همزمان به آغاز مدیریت جدید است و امروز با گذشت یک سال از این دوره و در آستانه هفته قوه قضاییه آثار تحول نمایان شده است.

فساد ستیزی هدف قوه قضاییه است

سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: فساد ستیزی هدف قوه قضاییه است که در خرداد ماه مصادیق برجسته‌ای از تحول را شاهد بودیم.

اسماعیلی تصریح کرد: صدور بخشنامه نحوه رسیدگی به جرایم سیاسی مصداق بارزی در تحول رویه قوه قضاییه بود.

وی افزود: اعلام عملکرد قوه قضاییه مصداق بارز شفافیت در قوه است، رسیدگی به اتهامات طبری و همدستان وی مصداق روشنی از فساد ستیزی قوه قضاییه است.

سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: خوشحالیم که امروز در آستانه هفته قوه قضاییه با سری بلند به مردم اعلام کنیم که در عمل به وعده هایمان و مبارزه با مفاسد عمل کرده‌ایم.

اسماعیلی گفت: خوشحالیم که وظیفه خود در مبارزه با فساد را بدون تبعیض انجام می‌دهیم.

برخورد جدی قوه قضاییه با معدود مفسدان داخل دستگاه قضا

وی افزود: امروز تمام مفسدان در هر مقامی دیگر از حاشیه امن و حریم ممنوعه برخوردار نیستند و خوشحالیم که اعلام کنیم قوه قضاییه عمل گرا است و به جای شعارگرایی، گزارش عملکرد به مردم می‌دهد.

سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: برخورد قوه قضاییه با معدود مفسدان داخل قوه جدی است، اما رسانه ها، جریانات سیاسی و اشخاص مختلف این پرونده را بهانه و دست مایه ای برای تسویه حساب شخصی و گروهی قرار ندهند و از تخریب دیگران و توهین و افترا به اشخاص اجتناب کنند و حتی نسبت به متهمان اجازه دهند برابر موازین قضایی رسیدگی انجام و حکم قانونی صادر شود.

اسماعیلی با بیان اینکه تخلف و جرم در قوه قضاییه یک حادثه و استثا است، گفت: این قوه از بیشترین، دقیق ترین و حساس ترین نهادهای نظارتی برخوردار است و در جهت ارتقای سلامت قوه قضاییه در دوره اخیر تقویت شده است.

وی افزود: اعلام می‌کنیم با وجود تمام سختگیری‌ها و ضوابط و معیارهای خاص در اعمال پرسنل قوه قضاییه، آمارهای دقیق ما حکایت از آن دارد که عدد متخلفین درون قوه قضاییه به ویژه در جامعه قضات کمتر از یک درصد است، البته همین میزان هم نباید باشد.

سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: همکاران ما پاک دست، سالم و عادل هستند که از تمام آن‌ها تشکر می‌کنم و دست یکایک آن‌ها را می‌بوسم.

اسماعیلی گفت: به نمایندگان مجلس به هیئت رئیسه مجلس و رئیس آن که موفق شدند اعتماد مردم را کسب و افتخار نمایندگی آن‌ها را به دست آورند، تبریک عرض می‌کنم.

انتصابات جدید در قوه قضاییه

اسماعیلی درباره انتصابات جدید در قوه قضاییه گفت: انتصابات جدیدی در قوه قضاییه مبتنی بر اصلاح ساختار قوه قضاییه در حال انجام است.

وی افزود: حجت الاسلام مظفری که تاکنون مسئول شورای حل اختلاف کشور بود، به سمت معاونت قضایی منصوب شد.

سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: امیر حسین رحیمی مشاور رئیس قوه قضاییه به عنوان معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه منصوب شد.

اسماعیلی گفت: حجت الاسلام امینی که عهده دار منابع انسانی بود به عنوان مشاور رئیس قوه منصوب شد.

وی افزود: حجت الاسلام هادی صادقی معاونت فرهنگی قوه قضاییه به عنوان رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه منصوب شد.

اسماعیلی تصریح کرد: محمد مهدی حاج محمدی به سمت رئیس سازمان زندان ها و اقدامات تأمینی و دکتر جهانگیر به عنوان مشاور رئیس قوه قضاییه و مسئول دفتر بازرسی قوه قضاییه انجام وظیفه خواهند کرد.

ماجرای اخذ رشوه توسط برخی از نمایندگان مجلس چه بود؟

سخنگوی قوه قضاییه درباره اخذ رشوه توسط برخی از نمایندگان مجلس گفت: بلافاصله بعد از اعلام موضوع اخذ رشوه توسط برخی از نمایندگان مجلس از سوی آقای میرسلیم، سازمان بازرسی کل کشور مطالب ایشان را شنید و اسناد و مدارکی که آقای میرسلیم ادعا می‌کند درباره اخد رشوه از مدیران مجلس بوده اخذ شد و سازمان بازرسی مشغول بررسی این ادعا است.

وی با بیان اینکه موضوع جدید است و در پایان رسیدگی نتیجه اعلام می‌شود، افزود: مهم این است که قوه قضاییه بار‌ها اعلام کرده است، افراد اگر از جرمی اطلاع پیدا می‌کنند به قوه قضاییه اعلام کنند.

توضیحات سخنگوی دستگاه قضا درباره آزادی مایکل وایت

سخنگوی دستگاه قضا درباره آزادی مایکل وایت گفت: او زندانی تبعه آمریکا در ایران بود و اقدامی انسان دوستانه با عنایت به مصالح عمومی کشور به لحاظ ورود دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی کشور بود و مساعدت ما کمک می‌کرد به خلاصی هموطنان بی گناهمان در آمریکا بود که یکی از آن‌ها دکتر عسگری و دیگری دکتر طاهری است که بی گناه بودند.

اسماعیلی تصریح کرد: قوه قضاییه با هماهنگی بین قوا و ارفاقات و تخفیفات قانونی با جلب رضایت شاکی خصوصی و پرداخت غرامت توانست رضایت شاکی را بگیرد و به لحاظ آن که این محکوم آمریکا به بیماری ایدز مبتلا بود، جزء افتخارات ما این است به گونه‌ای خدمات زندان بانی را ارائه دادیم که نه تنها بیماری او تشدید پیدا نکرد، بلکه روند بهبودی او هم طی شد.

آقایان بدون هماهنگی با قوه قضاییه وعده آزادی زندانیان بیگانه را ندهند

وی ادامه داد: متولی موضوع زندانیان قوه قضاییه است و امکان پذیر نیست بدون نظر قوه حتی مذاکره‌ای صورت گیرد، آقایان در بخش‌های مختلف جایگاه خود و قوه قضاییه را بدانند و بدون هماهنگی با قوه وعده آزادی زندانیان بیگانه را ندهند، چراکه تصمیم گیری درباره زندانیان با قوه قضاییه است و دستگاه قضا مصالح ملی و امنیت کشور و نظرات کارشناسی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی را مورد لحاظ قرار می‌دهد.

اسماعیلی گفت: یک نفر از ناحیه آمریکا‌ها و رژیم صهیونیستی تلاش‌های جدی انجام می‌داد تا در بدنه کشور نفوذ کند، اما سربازان گمنام امام زمان(عج) و نیرو‌های هوشیار ما به خوبی فعالیت آن‌ها را رصد می‌کنند تا آن‌ها را دستگیر کنند و قوه قضاییه با قاطعیت در این قبیل موارد رسیدگی می‌کند.

حکم اعدام عامل افشای محل تردد سردار سلیمانی صادر شد/ او یکی از جاسوسان سازمان سیا و موساد است

وی درباره حکم عامل افشای محل تردد سردار سلیمانی گفت: «سید محمود موسوی مجد» فرزند سیدکاظم یکی از جاسوسان سازمان سیا و موساد به اعدام محکوم شد.

اسماعیلی تصریح کرد: وی در قبال اخذ دلار آمریکایی در حوزه‌های امنیتی نیروهای سپاه قدس جاسوسی می‌کرد و محل‌های تردد شهید سرلشکر قاسم سلیمانی را در اختیار دشمن قرار داده بود.

سخنگوی دستگاه قضا گفت: این حکم در دیوان عالی کشور تأیید شده و به زودی اجرا می‌شود.

برگزاری ۴۰ جلسه دادگاه عیسی شریفی/ به زودی پرونده به مرحله صدور حکم می‌رسد

اسماعیلی درباره پرونده عیسی شریفی گفت: پرونده عیسی شریفی در دادسرای نظامی بررسی می‌شود که تا امروز نزدیک به ۴۰ جلسه دادگاه برگزار شده است.

وی با بیان اینکه جلسات پایانی دادگاه طی هفته آتی برگزار می‌شود، افزود: به زودی پرونده به مرحله صدور حکم می‌رسد.

سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: ۲ نفر بازداشت هستند و ۹ نفر با قرار تأمین آزاد هستند.

قالیباف متهم پرونده شریفی نیست

سخنگوی قوه قضاییه درباره نقش قالیباف در پرونده عیسی شریفی گفت: ما با اما و اگر صحبت نمی‌کنیم و محتوای پرونده حکایت از آن دارد که فرد مذکور جزء متهمان نیست.

بازداشت ۶ نفر در پرونده هواپیمای اوکراینی

اسماعیلی درباره پرونده هواپیمای اوکراینی گفت: رسیدگی به این پرونده در اختیار قوه قضاییه و سازمان قضایی نیروی مسلح است و دستور رئیس قوه قضاییه صادر شده و دستور لازم برای حفظ اموال و اشیای در صحنه سقوط صادر شد و ۷ گروه کارشناسی و ۱۲ گروه بررسی کار خود را آغاز کردند.

وی با بیان اینکه خانواده جانباختگان شهدای حادثه می‌توانند شکایت خود را مطرح کنند، افزود: تا کنون ۷۰ خانواده مراجعه کردند و گروه‌هایی از خانواده شهدا ملاقات‌هایی با رئیس سازمان قضایی نیرو‌های مسلح داشتند.

سخنگوی دستگاه قضا با بیان اینکه در این پرونده تاکنون ۶ نفر از عوامل ذی‌ربط بازداشت شدند، گفت: ۳ نفر با قرار تأمین بازداشت شدند و ۳ تن دیگر هنوز بازداشت هستند و این موضوع بیانگر اهتمام قوه قضاییه است و قطعا با صلابت در جهت احقاق حقوق همه جانباختگان قوه قضاییه اقدام می‌کند.

اشد مجازات برای پدر رومینا اشرفی

سخنگوی قوه قضاییه درباره مجازات پدر رومینا اشرفی گفت: در پرونده رومینا، هر نوع قتل اعم از فرزندکشی، همسرکشی یا مادر و پدرکشی جنایت است و با آن برخورد می‌شود.

اسماعیلی تصریح کرد: حتما اشد مجازات برای قاتل در پرونده‌های این چنینی اجرا می‌شود.

وی افزود: ما طرفدار عفو و گذشت اولیای دم هستیم و از آن‌ها دعوت به عفو می‌کنیم.

سخنگوی دستگاه قضا گفت: برخی‌ها دایه مهربان‌تر از مادر نشوند، یادمان نرفته است عده‌ای مخالف قصاص بودند، اما امروز دایه دار قصاص نشوند.

اسماعیلی تصریح کرد: دستگاه قضا حتما به طور عبرت آموز با این موضوع برخورد می‌کند و اگر مجازات فعلی هم تشدید شود ما به قانون عمل می‌کنیم.

وی افزود: قوه قضاییه در لایحه صیانت و کرامت و حفظ حرمت بانوان در بخش قتل عمد بانوان اگر به هر دلیل منتهی به قصاص نشود جرم تشدید می‌شود، البته قانونگذاری با نمایندگان مجلس است و امیدواریم مجلس این لایحه را بعد از گذشت ۹ ماه که به دولت رفته است، تصویب کند.

اسماعیلی گفت: ما رسیدگی می‌کنیم، اما بخشی بر عهده اولیای دم است و سال گذشته بیش از ۳۸۰ حکم با رضایت اولیا دم صادر شد.

وجود بیش از ۴ هزار شاکی در پرونده گوهر ناز قم

سخنگوی دستگاه قضا درباره پرونده گوهر ناز قم گفت: این پرونده بیش از ۴ هزار شاکی دارد و به لحاظ دریافت وجوه بسیار از مردم در زمره پرونده کثیر شاکی است ، اما جمع زیاد شاکیان در قم و در این کانون گسترده ویروس کرونا کمی با کندی مواجه شد، اما اکنون روند رسیدگی آن ادامه دارد و ۶ متهم آن با قرار تأمین آزاد هستند و متهم ردیف اول زندان است.

آخرین وضعیت پرونده نیشکر هفت تپه

اسماعیلی درباره پرونده نیشکر هفت تپه گفت: بخشی از پرونده در دادسرا مفتوح است و اسم شهید زاده در کیفرخواست نیست، اما مطالبی از او در بخش مفتوح پرونده است و اگر منتهی به صدور کیفرخواست شد، به ادامه جلسات همین دادگاه می‌رسد، اما قوه قضاییه در حوزه مفاسد اقتصادی تحمل هیچ گونه فشاری را ندارد و بدون تبعیض نسیت به رسیدگی به پرونده‌ها عمل می‌کنیم.

هیچ فرقی بین قاضی و غیر قاضی در پرونده‌ها قائل نیستیم

وی با بیان اینکه تخلفات قضات دو بخش است، افزود: بخشی است که در صلاحیت قضات رسیدگی می‌شود و بخشی در دادسرا. در بخش اقتصادی هیچ فرقی بین قاضی و غیر قاضی قائل نیستیم. هر کجا شرایط بر متهمان صدق کرد، اسم آن‌ها را اعلام می‌کنیم و جایی که رئیس قوه قضاییه دستور دهد اسامی را اعلام می‌کنیم.

سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: در پرونده طبری ملاحظه کردید که اسامی قضات اعلام شد و استقبال می‌کنیم از مطلبی که یکی از قضات پرونده گفت و پیام داد که آماده است به کشور بازگردد و از خود دفاع کند و قوه قضاییه به قضات اعتماد دارد و رأی را می‌پذیرد و به زودی به کشور باز می‌گردد و توصیه ما به تمام متهمانی که پرونده آن‌ها است و خارج از کشور هستند، به ایران بازگردند.

اسماعیلی با اشاره به لایحه منع خشونت علیه زنان گفت: خوشحال هستیم که رئیس جمهور دستور تسریع رسیدگی به این لایحه را در دولت داد و تقاضا داریم که مجلس هم این لایحه را بررسی کند.

استفاده ۱۲۸ هزار و ۶۰۰ زندانی از مرخصی

وی با اشاره به مرخصی زندانیان گفت: ادعایی که پلیس دارد مبنی بر اینکه تعدادی از زندانیان در حال مرخصی مرتکب جرم شدند با حجم ادعا سازگاری ندارد، نمی‌گویم اصلا رخ نداد، اما تا امروز ۱۲۸ هزار و ۶۰۰ نفر از مرخصی استفاده کردند و در این تعداد اگر تعداد معدودی مرتکب جرم شدند نباید اقدام خدا پسندانه را زیر سوال ببریم، عدد آنقدر نیست که نسبت به اعطای مرخصی احساس نگرانی کنیم، ضمن اینکه درباره زندانیان آن‌هایی که احتمال می‌دادیم مرتکب جرم شوند آدرس را به پلیس اعلام کردیم و برخی تحت مراقبت‌های الکترونیکی بودند.

اسماعیلی ادامه داد: این زندانیان بعد از اعطای مرخصی به گروه‌های مختلف تقسیم شدند، اولین که بیش از ۳۷۰۰ نفر بودند و در عید فطر مورد عفو رهبری قرار گرفتند. گروهی دیگر ۲۰ هزار نفر بودند که میزان محکومیت باقی مانده کم داشتند که دیگر به زندان باز نمی‌گردند و به جمعی تعلیق مجازات تعلق گرفت و جمعی مورد آزادی مشروط قرار گرفتند و البته گروهی هم باید به زندان بازگردند. روند بازگشت زندانیان به لحاظ نوع جرم و میزان مجازات آغاز شده است و به مرور و بر اساس برنامه بهداشتی به زندان باز می‌گردند.

سخنگوی دستگاه قضا درباره پرونده انجمن سلولزی گفت: این پرونده در دادسرای انقلاب تهران است و تحقیقات آن انجام شده است و به زودی دادسرا نظر نهایی خود را می‌دهد و اگر قرار صدور جلب به دادسرا باشد انجام می‌شود، اما ظرف روز‌های آینده تکمیل می‌شود.

نقش سازمان بازرسی کل کشور در کاهش قیمت خودرو در بازار

اسماعیلی با اشاره به بازار آشفته خودرو گفت: سازمان بازرسی کل کشور برای نقش آفرینی شورای رقابت در قیمت گذاری خودرو نقش داشت و این ایفای نقش در گام اول باعث کاهش نسبی قیمت خودرو شد و ورود سازمان بازرسی برای بازنگری در دستمزد کارگران و تحقق خواسته جامعه پرستاری کشور آثار مثبت و مطلوبی همراه داشته است.

وی افزود: برای خودروسازان تاکنون پرونده‌ای تشکیل نشده است و درباره انبار احتکار خودرو کار‌هایی توسط نیروی انتظامی انجام شده و بخشی در اختیار سازمان تعزیرات حکومتی است.

سخنگوی دستگاه قضا گفت: امیدواریم که بخش‌های متولی و مجلس شورای اسلامی هم به سختی شغل قضاونت کنند و توقع ما از همکاران قضایی این است که عزت ایثار خود را به مسائل حاشیه‌ای نبازند. امروز ثابت کردیم گوش شنوایی برای همگان داریم و این گوش حرف همکاران را می‌شوند.

اسماعیلی گفت: علنی و غیر علنی بودن دادگاه به تشخیص رئیس دادگاه است و تا به امروز موضوعی درباره غیر علنی بودن دادگاه به ما منعکس نشده است.

انتهای پیام/