شناسهٔ خبر: 40529741 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

رشد کبد انسان در محیط آزمایشگاهی ممکن شد

دانشمندان موفق به پرورش کبدهای انسانی کوچک در آزمایشگاه شدند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، گروه تحقیقاتی دانشگاه پتسبورگ کبدهای انسانی کوچک پرورش داده و آنها را با موفقیت به موش‌ها پیوند زده‌اند. این امر می‌تواند پیوند اعضا را به شدت متحول کند.

کبدهای پرورش یافته در ابتدا سلول‌های بنیادی بودند، سپس به سلول‌های پوستی و عروقی تبدیل شده و یک میکرومحیط کامل را ایجاد کردند. میکرومحیط اندام مانند در ادامه بالغ شده و ساختارهای بافتی با عملکرد کبد توسعه می‌دهند که شبیه به کبد انسان عمل می‌کند.

در مطالعات قبلی، دانشمندان از ساختارهای سلولی موجود موش استفاده می‌کردند تا محیط‌های اندام مانند را پرورش دهند. حال دانشمندان دانشگاه پتسبورگ نه‌تنها پارانشیم(بافتی نرم که فاصله میان بافت‌های دیگر را پر می‌کند) را با استفاده از سلول‌های کبدی انسان ساخته‌اند بلکه سیستم عروقی را با استفاده از سلول‌های لایه درون‌رگی ایجاد کرده‌اند.

این فناوری پیشرفته با اهدای نمونه سلول‌های پوستی داوطلبان شروع شد. گروه تحقیقاتی با مهندسی معکوس این نمونه‌ها را به سلول‌های بنیادی و سپس هر کدام را به نوعی سلول متفاوت و مورد نیاز برای تشکیل کبد تبدیل کردند. در مرحله بعدی داربست کبدی را با استفاده ساختار ماتریکس خارج سلولی ایجاد کردند. تمام سلول‌های این ساختار از بین رفت تا سلول‌های کبدی انسانی جدید جایگزین آنها شود.

انتهای پیام/4021/

نظر شما