شناسهٔ خبر: 4044787 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

واکنش های شدید مقامات آمریکایی به نامه نمایندگان جمهوریخواه

صاحب‌خبر -

خبرگزاری میزان: ارسال نامه سرگشاده 47 تن از نمایندگان جمهوریخواه کنگره به ایران نشان می‌دهد در حالیکه مذاکرات هسته‌ای هنوز به نتیجه نرسیده، گروه‌های فشار در آمریکا همانند نخست وزیر رژیم صهیونیستی آن چنان نگرانندکه با توسل به شیوه‌های غیرمتعارف با هر نوع توافقی مخالفند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، ارسال این نامه در داخل خود آمریکا نیز با واکنش‌های شدید از سوی رییس جمهوری و دیگر مقامات ارشد کاخ سفید رو به رو شد.

باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا این اقدام 47 سناتور حزب جمهوریخواه کنگره را به شدت محکوم کرد و گفت: چیزی که در حال حاضر دولت آمریکا بر آن متمرکز شده است روشن شدن این موضوع است که آیا دو طرف می توانند به توافق برسند یا خیر.

وی افزود که تندروهای آمریکا ائتلافی غیرعادی با کسانی که به زعم وی تندروهای ایران هستند دارند.

دراین حال بی بی سی نیز گزارش داد اوباما درگفت وگو با خبرنگاران با انتقاد از نامه 47 سناتور جمهوری خواه، هشدار آنان به مقامات ایران را به طنز شبیه کرد.

در واکنشی جداگانه به این نامه، جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید از اینکه بعضی سناتورهای جمهوری خواه به منظور مقابله با توافق هسته ای به دنبال دور زدن دولت آمریکا و همدستی با تندروهای ایران هستند، ابراز شگفتی کرد.

ارنست با انتقاد از تلاش سناتورهای جمهوریخواه برای چوب لای چرخ مذاکرات گذاشتن تاکید کرد نامه نگاری با مقام های ایرانی برای دلسرد کردن آنها از مذاکرات در جهت ایفای نقشی نیست که بنیانگذاران آمریکا برای کنگره این کشور قائل بوده اند.

سخنگوی کاخ سفید در اشاره ای تلویحی به سابقه پافشاری جمهوری خواهان بر حمله نظامی به عراق در سال 2003 گفت که مخالفان مذاکرات هسته ای در سنا دارای سوابق طولانی و آلوده در ترجیح راه حل های نظامی به روش های دیپلماتیک هستند.

از سوی دیگر " جو بایدن " معاون رییس جمهوری آمریکا در واکنش به نامه 47 سناتور کنگره یادآور شد اکثر تعهدات بین‌المللی آمریکا بدون کنگره اجرایی شده‌اند.

بایدن با اشاره به اینکه خود 36 سال در مجلس سنا حضور داشته است اقدام این 47 سناتور برای ارسال این نامه به «جمهوری اسلامی ایران» را دون شأن این نهاد خوانده است.

معاون رئیس جمهور آمریکا همچنین اعلام کرد: نامه ای که روز 9 مارس توسط 47 سناتور آمریکایی به جمهوری اسلامی ایران ارسال شد و آشکارا برای تضعیف رئیس جمهور رسمی آمریکا در بحبوجه مذاکرات بین المللی حساس طراحی شده است، دون شأن نهادی است که من برای آن احترام قائلم.»

جو بایدن خاطرنشان کرده این نامه توانایی رؤسای جمهور آینده آمریکا، اعم از جمهوری خواه یا دموکرات را برای مذاکره با کشورهای دیگر به نمایندگی از آمریکا محدود می کند.

بایدن با بیان اینکه «راه حل بی نقصی برای رفع تهدیدهای برنامه هسته ای ایران وجود ندارد»، وضع محدودیت های مهم و قابل راستی آزمایی از روشهای دیپلماتیک بر برنامه هسته ای ایران را بهترین راه حل دانسته و افزوده نامه سناتورها قصد دارد مقامات ایران را برای عدم رسیدن به چنین تفاهمی ترغیب کند.

بایدن در بخش دیگری از این بیانیه تأکید می کند: «در صورتی که مذاکرات شکست بخورد آمریکا سرنش خواهد شد و ما تمام نقاط منفی را از آن خود خواهیم کرد و برنامه هسته ای ایران که فعلاً متوقف شده بار دیگر به جلو حرکت خواهد کرد.»

در همین حال جن ساکی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هدف 47 سناتور جمهوریخواه از نوشتن و ارسال نامه به ایران را کسب امتیاز سیاسی عنوان کرد و گفت: اکنون موضوع توافق بین کشورها مطرح است؛ یک توافق اجرایی بین دو کشور. این نوع از نامه ها که به امضای شماری از اعضای کنگره رسیده است، بطور یقین توانایی رییس جمهوری و شاخه اجرایی دولت را در ارتباط با مذاکرات کاهش می دهد.

ساکی در پاسخ به این سووال که نامه یادشده هیچ رمز و رازی را در مورد شیوه اداره امور دولت آمریکا متذکر نمی شود، بنابراین چطور می تواند توانایی دولت رابرای توافق تضعیف سازد، گفت: 'به نظر ما این نامه از طرف شماری از نمایندگان حاکمیت آمریکا ارسال شده و نشان دهنده روند این مذاکرات یا اینکه چطور باید پیش برود و سوابق آن نیست.

روزنامه نیویورک‌تایمز نیز نوشت: نامه جمهوری‌خواهان، متهم کردن ایران در صورت شکست مذاکرات را دشوارتر کرد

این روزنامه ضمن انتقاد از نامه ۴۷ سناتور جمهوری خواه آمریکا به ایران نوشت که این نامه نشان داد که جمهوری‌خواهان تا چه اندازه تمایل به درگیری دارند و در صورت شکست مذاکرات، مقصر نشان دادن ایران بسیار دشوار می‌شود.

 نیویورک‌تایمز با اشاره به نامه هشدار‌آمیز 47 سناتور جمهوری‌خواه سنا به ایران در خصوص توافق هسته‌ای ایران و 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) نوشت در حالیکه مذاکره‌کنندگان هسته‌ای به تفاهم سیاسی تا پایان مهلت ماه مارس که طرف غربی آن را تعیین کرده نزدیک می‌شوند، جمهوری‌خواهان ظاهراً با این نامه به دنبال منحل کردن این تفاهم هستند.