شناسهٔ خبر: 40394970 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

فارس من| تنها 10 شرکت بورسی سود مجامع را با سجام واریز کرده‌اند/ هنوز الزام قانونی برای واریز وجود ندارد

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و تسویه وجوه با بیان اینکه تاکنون 10 میلیون نفر از 12 میلیون دارنده کد بورسی سجامی شده‌اند، گفت: تاکنون کمتر از 10 ناشر و شرکت بورسی سود سهام خود را از طریق سجام واریز کرده‌اند.

صاحب‌خبر -

حسین فهیمی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد خواسته 82 هزار نفر از مخاطبان سامانه «فارس من»، خبرگزاری فارس که خواستار واریز سود مجامع شرکت‌های بورسی از طریق سامانه جامع اطلاعات مشتریان سجام، شده بودند، گفت: ما هم موافق این مساله هستیم و حاضریم این بیانیه را امضا کنیم، باید شرکت‌های بورسی یا اصطلاحا ناشران بورسی که سود سهام مجامع خود را به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و تسویه وجوه بدهند، در آن صورت ما ظرف یک روز این سود را بدون کم و کاست به حساب سهامداران واریز می‌کنیم.

وی گفت: تاکنون هر ناشری که سود مجامع خود برای سهامداران را در اختیار ما گذاشته، بلافاصله به حساب سهامداران واریز کرده‌ایم.

مدیرعامل سمات در پاسخ به اینکه تاکنون چند شرکت بورسی سود سهام خود را از طریق شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و سامانه سجام واریز کردند، گفت: کمتر از 10 شرکت یا ناشر از این طریق سود سهام مجامع خود را واریز کردند که بلافاصله به سهامداران داده‌ایم.

فهیمی در مورد اینکه آیا الزامی برای شرکت‌های بورسی و ناشران برای واریز سود مجامع شرکت‌ها از طریق سجام وجود دارد، گفت: ‌البته الزام مقرراتی وجود دارد، اما این الزام قوی نیست و هنوز ناشران بورسی از آن تمکین نکرده‌اند و لازم است که در مجمع عمومی شرکت‌ها نیز وقتی سود برای سهام تصویب می‌شود به اطلاع سهامداران برسد و اعلام شود که این سود سهام از طریق شرکت سپرده گذاری مرکزی و از طریق شماره شبای سهامداران که در سامانه سجام ثبت شده است، به حساب سهامداران و ذینفعان واریز می‌شود و بعد از آن پول سود را به حساب شرکت سپرده گذاری واریز کنند و ما هم از طریق سجام همان روز به حساب سهامداران واریز می‌کنیم.

* 10 میلیون نفر از 12 میلیون کد سهامدار سجامی شده‌اند

وی در مورد اینکه چه تعداد از سهامداران بورسی عضو سامانه جامع اطلاعات مشتریان، سجام شده‌اند، گفت: آنهایی که تازه سهامدار بازار سرمایه شده‌اند از طریق ثبت در سامانه سجام آمده‌اند و سهامداران قدیمی هم تعداد زیادی سجامی شده‌اند و در مجموع از 12 میلیون فعال بازار سرمایه تاکنون 10 میلیون نفر سجامی شده‌اند و به راحتی می‌توان سود سهام مجامع شرکت‌ها را از طریق سجام برای آنها واریز کرد.

مدیر عامل سمات در مورد اینکه آیا مقررات الزامی برای شرکت‌های بورسی مبنی بر واریز سود از طریق سجام ایجاد می‌کند یا خیر، گفت: مقررات و دستورالعمل‌های قوی که ناشران و شرکت‌های بورسی را مجاب کند که سود مصوب مجمع را به شرکت سپرده‌گذاری بدهند و از طریق سجام به حساب سهامداران واریز کند، در حال حاضر وجود ندارد.

فهیمی گفت:‌ هر سال به طور متوسط 50 هزار میلیارد تومان سود اوراق با درآمد ثابت و سود سهام از طریق ناشران بورسی و دولت به عنوان ناشر اوراقی که سررسید می‌شوند و نیز سود اسناد خزانه و صکوک با درآمد ثابت به حساب سهامداران و دارندگان اوراق واریز می‌شود که اگر این پول به حساب شرکت سپرده گذاری مرکزی و تسویه وجوه واریز شود، همان روز با دقت کافی و با سرعت عمل به حساب سهامداران از طریق شماره شبا اعلامی در سامانه سجام واریز می‌شود، اما فعلا در مورد شرکت‌های بورسی قوانین لازم‌الاجرا نداریم.

وی در مورد اینکه در حال حاضر سود سهام شرکت‌های بورسی چگونه به سهامداران پرداخت می‌شود، گفت: هر شرکت بورسی یک شماره حساب در بانک مورد نظر خود را اعلام می‌کند و سهامداران با مراجعه به یکی از شعب آن بانک و با اعلام کد ملی خود سود سهام خود را دریافت می‌کند.

به گزارش خبرگزاری فارس، برخی مخاطبان سامانه «فارس من» با ثبت موضوع «عدم واریز سود مجامع بورس توسط سامانه سجام»،‌ «چرا با سجام، شاهد سبک قدیمی در پرداخت سود هستیم؟»،«واریز سود مجامع شرکت‌های بورسی توسط سامانه سجام» و «پرداخت سود توسط سجام صورت گیرد» خواستار پیگیری موضوع از مسئولان مربوطه شدند.

انتهای پیام/ب

نظر شما