حجت الاسلام «حبیب رضا ارزانی» در آیین رونمایی از سامانه اختصاصی فهما یزد با اشاره به اقدامات ستاد هماهنگی کانون های مساجد در زمینه ساماندهی فعالیت ها گفت: خوشبختانه در سال گذشته اتفاقات خوبی در زمینه فهما صورت گرفت که در ۱۸ عرصه شاهد رقابت کانون های مساجد در سطح کشور بودیم.
رئیس ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور بیان کرد: امسال نیز همچون سال گذشته مطمئن تر و دقیق تر این روند را دنبال می کنیم که امیدواریم اتفاقات بهتری را در این زمینه شاهد باشیم.
حجت الاسلام ارزانی با اشاره به ایجاد شرایط متفاوت به واسطه شیوع ویروس کرونا افزود: اگرچه ویروس کرونا شرایط سختی را به کشور متحمل کرد اما با این وجود، شاهد فضای جدیدی در ارتباطات بودیم به نحوی که با امکانات متعدد از طریق فضای مجازی جلسات را با تجربه فضای جدید دنبال می کنیم.
وی گفت: در سال گذشته در کانون های فرهنگی هنری ثبت فعالیت ها به صورت الکترونیکی انجام شد که اقدام خوب و موثری در جهت معرفی و ارزیابی کانون ها بود که امروز سعی کردیم با ایجاد زیرپرتال برای استان ها به صورت موثر در این مسیر گام برداریم.
رئیس ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور بیان کرد: ایجاد زیرپرتال فهما برای استان ها با هدف هم افزایی بیشتر و ارتباط منسجم تر برای فعالیت های فرهنگی در مسجد صورت گرفته است.
حجت الاسلام ارزانی همچنین با اشاره به کسب رتبه استان یزد در رویداد ملی فهما گفت: خوشبختانه استان یزد توانست در نخستین رویداد ملی فهما بدرخشد و با ثبت فعالیت ها در رتبه های برتر کشوری قرار گیرد و امیدواریم این فعالیت ها در سال های جاری نیز ادامه پیدا کند.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد: امیدواریم که بتوانیم از طریق فهما ارتباط موثرتر و عملی تر در جهت تحقق ماموریت مساجد گام برداریم.
حجت الاسلام «مظفر سالاری» مدیر ستاد هماهنگی کانون های مساجد یزد نیز در این نشست گفت: رویداد ملی فهما به عنوان یکی از رویدادهای مهم و موثر در جهت ساماندهی فعالیت های کانون های مساجد کشور بود که استان یزد نیز توانست به خوبی در این رویداد شرکت کند.
وی افزود: ظرفیت کانون های مساجد بسیار زیاد است و ویژگی ما این است که با بدنه و قاعده اجتماع و جوانان مسجدی با ظرفیت و استعداد بسیار زیادی در ارتباط هستیم.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های مساجد یزد بیان کرد: دو هدف عمده ما در کانون مساجد شامل اقدامی در جهت هماهنگی و همدلی نهادهای مسجدی و همچنین ثبت اطلاعات در سامانه ملی فهما و شبکه سازی برای ارتباط بهتر کانون ها با یکدیگر است.
وی با اشاره به طرح ملی فهما ادامه داد: تمام کانون های مساجد فعالیت های خود را در این سامانه ثبت می کنند و اطلاعات کاملی برای برنامه ریزی می شود و هدف دوم ما نیز ایجاد شبکه در بین کانون ها برای ارتباط با یکدیگر است.
حجت الاسلام سالاری خاطرنشان کرد: سال ۹۸ اولین رویداد ملی فهما برگزار شد که استان یزد به خوبی توانست در این رویداد حضور داشته باشد که بین هشت استان برگزیده کشور قرار گرفت و توانست بیش از ۴۰ برگزیده داشته باشد.
وی گفت: این گردان فرهنگی یعنی جوانانی که در مسجد حضور دارند در صورت حمایت می توانند از این طریق بسیاری از اهداف فرهنگی را دنبال کنند.
«فخرالسادات خامسی» مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری یزد نیز در این مراسم گفت: یکی از جنبه های کاری ما در استانداری مشارکت های مردمی است که با حوزه های مختلف ارتباط داشته و هم اندیشی داریم که یکی از این پتانسیل های مردمی کانون های مساجد هستند.
وی افزود: وجهه اصلی کانون های مساجد، مسجد محوری است که مساجد می توانند محلی برای هم اندیشی مردمی باشند.
خامسی بیان کرد: کانون های فرهنگی هنری توانسته اند سابقه تاریخی و مذهبی مساجد را حفظ کنند و با فعالیت های خود احیاگر نقش اصلی مساجد در جامعه اسلامی باشند.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم همانطور که استان یزد تا به حال پیشگام در حوزه های فرهنگی و هنری بوده در حال حاضر نیز بتواند فعال بوده و گامی موثر در جهت فعالیت های فرهنگی و هنری بردارند.
خامسی ادامه داد: کانون های فرهنگی هنری مساجد یزد نیز به خوبی توانسته طرح های فرهنگی و هنری را دنبال کند که امیدواریم بتواند در قالب رویدادهای ملی و استانی بدرخشد و آنها را دنبال کند.
«مجید جوادیان زاده» مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد نیز گفت: ظرفیت کانون های مساجد به عنوان بستر خوب فعالیت های فرهنگی هستند.
وی خاطرنشان کرد: ما در این اداره کل و در حوزه فعالیت های فرهنگی از هر نوع فعالیت در این زمینه استقبال می کنیم .
وی با اشاره به اهمیت توجه به حضور هنرمندان در مساجد گفت: برخی از هنرمندان و فعالان فرهنگی هستند که درخواست حضور در مسجد دارند و ما به عنوان نهاد فرهنگی و هنری ملزم هستیم که این افراد را پوشش داده و فعالیت های آنها نیز مورد حمایت قرار دهیم.
جوادیان زاده گفت: مجموعه فعالیت های مسجد محور به عنوان اقدامی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که ما نیز در استان سعی داریم آن را دنبال کنیم.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بیان کرد: در سالی که یزد به عنوان پایتخت کتایب ایران انتخاب شده بود کانون های مساجد به عنوان پیشگام در طرح های کتابخوانی بودند که مورد استقبال مساجد قرار گرفت.
وی همچنین با اشاره به ظرفیت سرود در کانون های مساجد استان یزد گفت: خوشبختانه امروز با احیای قالب سرود روبرو هستیم که این این هنر می توانیم مفاهیم مورد نظر را به خوبی منتقل کنیم.
جوادیان زاده همچنین با اشاره به ظرفیت های دیگر کانون های مساجد استان یزد گفت: خوشبختانه در بحث ادبیات داستانی نیز استان یزد در حال تبدیل شدن به پایلوت ادبیات داستانی مساجد است که امیدواریم با همکاری مسئولان کشوری بتوانیم این امر را توسط کانون های مساجد محقق کنیم.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد همچنین با اشاره به پوشش اخبار مسجدی توسط خبرگزاری شبستان در استان یزد گفت: این خبرگزاری در استان جز پیشگامان پشش اخبار مسجدی است که بایستی مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: مجموعه فعالیت های مسجد محور، سرآمد فعالیت های کانون های مساجد است که امیدواریم بتوانیم استمرار دهیم زیرا حفظ موفقیت بهتر از کسب موفقیت است.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های مساجد یزد، جوادیان زاده ادامه داد: ما باید امواج دانایی را به تمامی شهرها و محلات و کانون ها منتقل کنیم که کتاب مهمترین حامل دانایی است که باید سعی کنیم در این مسیر گام برداریم.
انتهای پیام