قدس آنلاین: دکتر علیرضا رئیسی در گفتوگوی ویدئویی با خبرنگاران درباره بازگشایی مساجد در شبهای قدر، تصریح کرد: همه ما دوست داریم که این محیط فراهم شود تا بتوانیم در شبهای قدر حضور پیدا کنیم اما نگرانی که وجود دارد در رابطه با رعایت پرتکلها و افزایش شیوع بیماری است. تا بعد از ظهر امروز شرایط نهایی اعلام خواهد شد اما چند نکته اصلی را ذکر میکنم. اولاً اینکه این شبهای قدر در فضای باز و با ظرفیت محدود برگزار شود، حداقل فاصله اطراف هر فرد باید یک متر باشد و سجاده و مهر و قرآن باید توسط خود فرد آورده شود و مردم از ماسک و دستکش استفاده کنند. اگر فضا سربسته باشد، حداکثر باید یک چهارم ظرفیت مساجد و حسینیهها افراد را پذیرش کنند؛ یعنی مثلاً اگر یک مسجد یا حسینیه ۲۰۰ نفر ظرفیت دارد حداکثر باید ۵۰ نفر در آن مکان حضور یابند و حداکثر ساعاتی که مردم میتوانند در این مراسم حضور یابند ۲ ساعت خواهد بود. همچنین بسیاری از افراد میتوانند در خانههایشان این مراسم را به صورت زنده از صدا و سیما مشاهده کنند.
بیماری کاوازاکی در کودکان با کرونا متفاوت است
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به بیماری کاوازاکی که در کودکان دیده شده است، اظهار کرد: کاوازاکی بیماری جدیدی نیست و بیش از ۵۰ سال است که شناخته شده است. این بیماری بیشتر افراد زیر پنج سال را درگیر میکند و بیماری است که در آن عوامل ناشناختهای باعث تحریک سیستم ایمنی بدن میشود و میتواند علائمی شبیه واسکولیت ایجاد کند. برخی توکسینها، باکتریها و ویروسها میتوانند باعث شعلهور شدن این بیماری شوند و با توجه به اینکه عروق را درگیر میکند میتواند پوست و مخاط را نیز درگیر کند. با توجه به اینکه بیماری کرونا نیز لایه داخلی پوششی عروق را درگیر میکند این بیماری میتواند علائمی شبیه کاوازاکی بدهد و به همین دلیل این دو بیماری را با هم اشتباه کردهاند، بنابراین این دو بیماری از هم جدا هستند. کاوازاکی زیر ۵ سال بیشترین درگیری را ایجاد میکند در حالی که کرونا بیشترین درگیری را در افراد بالای ۱۸ سال ایجاد میکند.
میزان رعایت پروتکلها در نواحی مختلف کشور
وی در خصوص رعایت پروتکلها بیان کرد: در زمینه رعایت پروتکلها اتفاق بزرگی در کشور رخ داد و ۷۰ نفر شبانهروز بیدار بودند و برای ۱۳ هزار شغل، پروتکل نوشتند و ارسال کردیم. در سطح کشور یک میلیون و ۸۸۰ هزار بازدید در این مدت انجام دادیم که ۵۴۰ هزار بازدید مشترک با تعزیرات و نیروی انتظامی و قوه قضائیه بود. حدود ۸۲ درصد مردم کشور به جز تهران پروتکلها را رعایت کردند. در شهرها و استانهای مرکزی کشور ۹۲ درصد، در شرق کشور ۸۰ درصد، در غرب کشور ۷۶ درصد، در شمال کشور ۷۶ درصد، در جنوب ۶۷ درصد و در تهران ۶۲ درصد رعایت شده بود. در جنوب ایران در بوشهر ۶۲ درصد و در خوزستان به ویژه در اهواز ۴۰ درصد پروتکلها رعایت شده بود بنابراین مقایسه وضعیت این دو استان با همدیگر نشان میدهد که تأثیر رعایت پروتکلها چقدر است.
رئیسی ادامه داد: میزان ابتلا در استان خوزستان از میانگین کل کشوری پایینتر است اما چون پیک این استان الان شروع شده است بیشتر به چشم میآید، این پیک نباید الان در کشور ما مشاهده شود زیرا بقیه شهرها این وضعیت را ندارند. یکی از استانهای برتر ما در بیماریابی سرپایی استان خوزستان است و در این استان روزانه هزار تست سرپایی انجام میشود به همین دلیل تعداد موارد یافت شده نیز افزایش مییابد؛ از نظر من در استان خوزستان فاجعه رخ نداده است اما در مرحله پیک قرار گرفته است که با قطع زنجیره انتقال باید این پیک را رد کنیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت بوشهر گفت: یکی از استانهایی که فاصلهگذاری را به خوبی رعایت کردند بوشهر بود؛ همچنین بیماران در این استان به زودی شناسایی و قرنطینه میشوند و بنابراین بار بیمارستانی کاهش مییابد. در استان بوشهر یک سرنخ در یک روستا پیدا کردند و دوباره کل روستا را غربالگری کردند؛ ۳۰ مورد پس از غربالگری بیمار جدید یافت شد و روستا قرنطینه شد؛ حتی در این استان نیز اگر رعایت نشود دوباره ممکن است شرایط بدی پیش بیاید.
وی اضافه کرد: مردم میتوانند QR کدهایی که به اصناف داده شده است را با موبایل خود اسکن کنند و به سوالات پاسخ دهند تا ما بتوانیم بر این اصناف نظارت کنیم. ۲۱۰ هزار واحد صنفی تعطیل شدند و یا تذکر گرفتند.
انتهای پیام/