به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ دکتر علیرضا رئیسی در گفتوگوی ویدئویی با خبرنگاران با بیان اینکه مرحله دوم غربالگری کرونا در کشور به مرز 32 میلیون رسیده است، اظهار کرد: این مرحله بر بیماران زمینهای و افراد آسیبپذیر متمرکز است، همچنین راهاندازی 400 مرکز تست سرپایی باعث شد تا ورودی بیمارستانهای ما به شدت کاهش پیدا کند.
رئیسی با بیان اینکه بسیج ملی مبارزه با کرونا هزینه اضافی نداشته است، بیان کرد: از همان نیروهای قبلی استفاده شد و هزینه جدیدی در این طرح به ما تحمیل نشد و از آنجا که غربالگری تلفنی و اینترنتی از طریق سامانه انجام شد کاغذی هم به صورت اضافه مصرف نشد. ما از این 78 میلیون نفری که غربالگری کردیم یک میلیون نفر را پیدا کردیم که علائمی داشتند؛ سپس آنها را به مراکز 16 ساعته ارجاع دادیم و از بین آنها 130 هزار نفر افرادی پیدا کردیم که واجد توجه بیشتر بودند و از این 130 هزار نفر تست گرفتیم.
وی ادامه داد: قبل از غربالگری و تست سرپایی به صورت میانگین 1200 نفر ورودی به بیمارستان داشتیم و بعد از راهاندازی تستهای سرپایی و قرنطینه کردن آنها و تست گرفتن از نزدیکان این افراد، میانگین ورودی به بیمارستانها 200 نفر کاهش یافت. در حال حاضر روزانه 1000 مورد تست سرپایی انجام میشود و ورودی بیمارستانهای ما در روز به 300 تا 400 مورد رسیده است و بسیاری از تختهای بیمارستانی خالی هستند.
شرایط بازگشایی مساجد در شبهای قدر
رئیسی در پاسخ به سوالی مبنی بر بازگشایی مساجد در شبهای قدر، تصریح کرد: همه ما دوست داریم که این محیط فراهم شود تا بتوانیم در شبهای قدر حضور پیدا کنیم اما نگرانی که وجود دارد در رابطه با رعایت پرتکلها و افزایش شیوع بیماری است. تا بعد از ظهر امروز شرایط نهایی اعلام خواهد شد اما چند نکته اصلی را ذکر میکنم. اولاً اینکه این شبهای قدر در فضای باز و با ظرفیت محدود برگزار شود، حداقل فاصله اطراف هر فرد باید یک متر باشد و سجاده و مهر و قرآن باید توسط خود فرد آورده شود و مردم از ماسک و دستکش استفاده کنند. اگر فضا سربسته باشد، حداکثر باید یک چهارم ظرفیت مساجد و حسینیهها افراد را پذیرش کنند؛ یعنی مثلاً اگر یک مسجد یا حسینیه 200 نفر ظرفیت دارد حداکثر باید 50 نفر در آن مکان حضور یابند و حداکثر ساعاتی که مردم میتوانند در این مراسم حضور یابند 2 ساعت خواهد بود. همچنین بسیاری از افراد میتوانند در خانههایشان این مراسم را به صورت زنده از صدا و سیما مشاهده کنند.
بیماری کاوازاکی در کودکان با کرونا متفاوت است
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به بیماری کاوازاکی که در کودکان دیده شده است، اظهار کرد: کاوازاکی بیماری جدیدی نیست و بیش از 50 سال است که شناخته شده است. این بیماری بیشتر افراد زیر پنج سال را درگیر میکند و بیماری است که در آن عوامل ناشناختهای باعث تحریک سیستم ایمنی بدن میشود و میتواند علائمی شبیه واسکولیت ایجاد کند. برخی توکسینها، باکتریها و ویروسها میتوانند باعث شعلهور شدن این بیماری شوند و با توجه به اینکه عروق را درگیر میکند میتواند پوست و مخاط را نیز درگیر کند. با توجه به اینکه بیماری کرونا نیز لایه داخلی پوششی عروق را درگیر میکند این بیماری میتواند علائمی شبیه کاوازاکی بدهد و به همین دلیل این دو بیماری را با هم اشتباه کردهاند، بنابراین این دو بیماری از هم جدا هستند. کاوازاکی زیر 5 سال بیشترین درگیری را ایجاد میکند در حالی که کرونا بیشترین درگیری را در افراد بالای 18 سال ایجاد میکند.
میزان رعایت پروتکلها در نواحی مختلف کشور
وی در خصوص رعایت پروتکلها بیان کرد: در زمینه رعایت پروتکلها اتفاق بزرگی در کشور رخ داد و 70 نفر شبانهروز بیدار بودند و برای 13 هزار شغل، پروتکل نوشتند و ارسال کردیم. در سطح کشور یک میلیون و 880 هزار بازدید در این مدت انجام دادیم که 540 هزار بازدید مشترک با تعزیرات و نیروی انتظامی و قوه قضائیه بود. حدود 82 درصد مردم کشور به جز تهران پروتکلها را رعایت کردند. در شهرها و استانهای مرکزی کشور 92 درصد، در شرق کشور 80 درصد، در غرب کشور 76 درصد، در شمال کشور 76 درصد، در جنوب 67 درصد و در تهران 62 درصد رعایت شده بود. در جنوب ایران در بوشهر 62 درصد و در خوزستان به ویژه در اهواز 40 درصد پروتکلها رعایت شده بود بنابراین مقایسه وضعیت این دو استان با همدیگر نشان میدهد که تأثیر رعایت پروتکلها چقدر است.
رئیسی ادامه داد: میزان ابتلا در استان خوزستان از میانگین کل کشوری پایینتر است اما چون پیک این استان الان شروع شده است بیشتر به چشم میآید، این پیک نباید الان در کشور ما مشاهده شود زیرا بقیه شهرها این وضعیت را ندارند. یکی از استانهای برتر ما در بیماریابی سرپایی استان خوزستان است و در این استان روزانه هزار تست سرپایی انجام میشود به همین دلیل تعداد موارد یافت شده نیز افزایش مییابد؛ از نظر من در استان خوزستان فاجعه رخ نداده است اما در مرحله پیک قرار گرفته است که با قطع زنجیره انتقال باید این پیک را رد کنیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت بوشهر گفت: یکی از استانهایی که فاصلهگذاری را به خوبی رعایت کردند بوشهر بود؛ همچنین بیماران در این استان به زودی شناسایی و قرنطینه میشوند و بنابراین بار بیمارستانی کاهش مییابد. در استان بوشهر یک سرنخ در یک روستا پیدا کردند و دوباره کل روستا را غربالگری کردند؛ 30 مورد پس از غربالگری بیمار جدید یافت شد و روستا قرنطینه شد؛ حتی در این استان نیز اگر رعایت نشود دوباره ممکن است شرایط بدی پیش بیاید.
برخورد با 210 هزار واحد متخلف صنفی
وی اضافه کرد: مردم میتوانند QR کدهایی که به اصناف داده شده است را با موبایل خود اسکن کنند و به سوالات پاسخ دهند تا ما بتوانیم بر این اصناف نظارت کنیم. 210 هزار واحد صنفی تعطیل شدند و یا تذکر گرفتند.
درباره دستفروشها در ستاد مبارزه با کرونا تصمیمگیری نشده است
رئیسی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت دستفروشان در روزهای کرونایی تصریح کرد: ما مجوزی به دستفروشها نمیدهیم و برخی دستفروشها در مکانهایی ثابت تحت نظر شهرداریها هستند. یکی از مشکلات دائمی ما مسئله دستفروشی است زیرا نظارت بر آنها بسیار سخت است چون نظارت بر جاهایی صورت میگیرد که پروانه کسب و کار و کارت بهداشتی دارند و در صورتی که یک واحد صنفی که پروانه کسب دارد تخلفی بکند میتوان آن واحد را پلمب کرد اما درباره دستفروشها چنین چیزی امکان ندارد. در گشتهای مختلف با این افراد متخلف برخورد خواهد شد اما وضعیت معیشت مردم را نیز باید در نظر گرفت زیرا اگر فقط بخواهیم از دیدگاه حوزه سلامت به این قضیه نگاه کنیم باید همه مغازهها را تعطیل کنیم اما در واقع باید سایر جنبهها را نیز در نظر گرفت. از آن جایی که نمیتوان برای دستفروشان پروتکلی ابلاغ کرد، این نظارت سخت خواهد شد و از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا درباره دستفروشها هیچ تصمیمی گرفته نشده است.
باید برای دروغهای آمریکاییها نمودار رسم کنیم!
معاون وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درباره تحریم دارو و اظهارات مسئولان آمریکا تصریح کرد: دروغگویی آمریکا در دنیا رکورد زده است، برخی نمودار رسم میکنند که امروز آمریکاییها چند تا دروغ میگویند و ظاهراً نیاز است نموداری درباره دروغگویی آمریکا رسم کنیم. در زمانی که هزاران مرگ و میر در دنیا رخ میدهد، اینکه یک کشور را در تحریم نگه دارند توجیه ندارد. اینکه میگویند کانال ارسال اقلام دارویی داریم هم درست نیست.
وی ادامه داد: مردم ایران در جاهایی از دنیا می خواهند به کشور خودشان کمک کنند اما به خاطر تحریم نمیتوانند. خیلی از پولهای خودمان بلوکه شده و اجازه استفاده از آن داده نمیشود. پولی که آمریکا به مبارزه با کرونا تخصیص داده حدود 114 میلیارد دلار است. در حالی که کشور ما حدود یک میلیارد یورو پول تخصیص داده شده است که 30 درصد آن دریافت شده است اما دستاوردهای ما نسبت به آمریکا بیشتر است و لطف خدا و همکاری مردم بیشترین فرصت و امتیاز کشور ماست. با همین روند میتوانیم باعث افتخار کشور باشیم. بدون اینکه کمک خارجی داشته باشیم. البته از کمکها استقبال میکنیم اما به علت تحریمها تا حالا کمکی دریافت نکردهایم.
انتهای پیام/
∎