شناسهٔ خبر: 39970973 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

مقایسه عجیب بین مجلس و اخبار ۲۰:۳۰ /اخطار نماینده مدافع شورای نگهبان رأی نیاورد /مجلس که بازداشتگاه نیست /نگاهی به مذاکرات صحن علنی مجلس

بررسی طرحی درباره نحوه معرفی حقوقدان های شورای نگهبان به مجلس با واکنش های مثبت و منفی در صحن مجلس روبرو شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرآنلاین نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه امروز مجلس به کلیات طرحی دوفوریتی رای دادند که براساس آن قانون معرفی حقوقدانان شورای نگهبان اصلاح شود.

صباغیان نماینده مردم بافق و مهریز از جمله نمایندگان موافق این طرح بود که در این رابطه گفت: به نظر من دو برابر بودن تعداد حقوقدانان یعنی هرکسی را که قوه قضائیه معرفی کرد مجلس ناچار است تائید کند ای کاش دوستان پیشنهاد می‌کردند تا به جای دو برابر شدن، کاندیداها چهاربرابر معرفی شوند تا نقش مجلس پررنگ تر شود. 

>>>>>در همین رابطه بیشتر بخوانید؛

دوئل ادامه دار مجلس و شورای نگهبان /فصل جدید: حقوقدان‌های شورا

او ادامه داد: این طرح خوبی است و می‌تواند به مجلس اقتدار بدهد که هر کجا این اتفاق رخ بدهد به معنای آن است که ما داریم به مردم قدرت می‌دهیم.

صباغیان گفت: همه شاهد هستیم مجلس آنقدر ضعیف شده است که دیگر در تصمیم گیری های کشور نقشی ندارد. البته این اختیار هم برای انصراف کاندیداهای حقوقدان شورای نگهبان وجود دارد که تا پیش از در دستور کار قرار گرفتن از کاندیداتوری خود انصراف دهند ولی اینکه دو نفر معرفی شوند و اینجا در دستور کار قرار بگیرد و یکنفر انصراف دهد با قاعده متناسب نیست پس اینجا مجلس چکاره است؟! اگر قرار است روال این باشد خب قوه قضائیه مستقیم حقوقدانان را به شورای نگهبان معرفی کند.

او گفت: اوضاع اقتصادی کشور خراب است و می ‌خواهم بگویم دوستان عزیز به اندازه برنامه ۲۰:۳۰ در شبکه دو، ما و شما برای مردم در بحث گرانی‌ها نقش نداریم و کاری نکردیم.

رأی منفی نمایندگان به اخطار آقای مدافع شورای نگهبان

علی ادیانی نماینده قائمشهر که هرجا پای شورای نگهبان در میان باشد به میدان می آید تا هرطور شده از منافع این شورا حمایت کند این‌بار هم برای خارج کردن این طرح از دستور کار از هیچ اقدامی فروگذار نکرد و در اخطاری گفت: این طرح اساسا قابل طرح در مجلس نیست  چراکه مغایر اصل ۹۸ قانون اساسی است.

او ادامه داد: در سال ۱۳۸۰ که آقای شاهرودی ریاست قوه قضائیه را به عهده داشت عینا این مسئله را سوال می‌کند و می‌گوید آیا رئیس قوه قضائیه باید همان عدد ۶ را معرفی کند که شورای نگهبان جواب می‌دهد که اختیار معرفی حقوقدان بیش از تعداد مورد نیاز به عهده رئیس قوه قضائیه است یعنی رئیس قوه مخیر است و می‌تواند بیشتر از تعداد مورد نیاز معرفی کند. اما ابا این طرح ما قوه قضائیه را مکلف می‌کنیم و این موضوع خلاف قانون اساسی است.

در این لحظه عبدالرضا مصری که ریاست مجلس را برعهده داشت این اخطار را وارد دانست و آن را به رای گذاشت اما نمایندگان مجلس با آن مخالفت کردند و این اخطار را وارد ندانستند.

مجلس که بازداشتگاه نیست

نادر قاضی‌پور نماینده ارومیه نیز از دیگر مخالفان این طرح بود که در این رابطه گفت: در وهله اول از رییس قوه قضاییه می‌خواهم حقوقدانانی را به مجلس شورای اسلامی معرفی کنند که حداقل فارغ‌التحصیل دانشگاه‌های ایران و نه خارج از کشور همچون انگلیس روباره پیر نباشند.

وی ادامه داد: ما با این طرح دست رییس قوه قضاییه را می‌بندیم حال این‌که باید اختیارات روسای قوا را بیشتر کرد تا به موقع تصمیم‌گیری کنند. ممکن است در وسط جلسه رییس قوه قضاییه بخواهد یک نفر از کاندیدای حقوقدان انصراف دهد تا از او در جای دیگری استفاده کند نباید این آزادی را سلب کرد. نمی‌شود کسی را با زور نگه داشت مجلس که بازداشتگاه نیست.

نماینده ارومیه با بیان این‌که نظام بر دو پایه اصلی استقلال و آزادی پایه‌ریزی شده، اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی میلیون‌ها تومان هزینه دارد ما نباید دست قوه قضاییه را ببندیم و حق انصراف را از حقوقدانان سلب کنیم.

علیرضا محجوب هم که یار غار نادر قاضی پور است پیش از او در مخالفت با کلیات این طرح گفت: ما در روزهای آخر مجلس دهم هستیم و قطعا باید به  اولویت‌های مهم کشور در عرصه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی پرداخت و یادگاری از خود به جای گذاشت.

او ادامه داد: امروز اولویت کشور موضوعات مهم‌تری است؛ در حال  حاضر حقوقدانان هم به تعداد دو برابر نیاز معرفی می‌شوند و مجلس شورای اسلامی از بین آنها انتخاب می‌کند؛ پس نباید با این موضوعات وقت مجلس را گرفت.

۲۷۲۷

نظر شما