شناسهٔ خبر: 39811623 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

آخرین خبرها از شیوع کرونا در ایران؛

۹۸۶۴۷ مبتلا، ۶۲۷۷ فوتی، ۷۹۳۹۷ بهبودیافته/ مردم شرایط را عادی تلقی نکنند/ تداوم تعطیلی هتل‌ها، رستوران‌ها و مراکز تفریحی و گردشگری در مازندران/ آغاز برنامه‌های مذهبی در ۴ شهرستان سفید

پس از ۷۵ روز از شیوع کرونا در کشور براساس اعلام وزارت بهداشت تاکنون ۹۸۶۴۷ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۶۲۷۷ نفر فوت شده و ۷۹۳۹۷ نفر بهبود یافته‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایلنا، پس از ۷۵ روز از شیوع کرونا در کشور براساس اعلام وزارت بهداشت تاکنون ۹۸۶۴۷ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۶۲۷۷ نفر فوت شده و ۷۹۳۹۷ نفر بهبود یافته‌اند. رئیس‌جمهوری در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با اعلام آغاز فعالیت مساجد در 132 شهرستانی که شرایط سفید دارند، گفته است؛ مساجد این شهرها ‌از فردا باز خواهند شد؛ نماز جمعه‌های این مناطق نیز برپا خواهد شد و مساجدی که پروتکل‌ها را رعایت می‌کنند دو زیبایی دارند؛ یکی زیبایی معنوی و یکی زیبایی نظم و یعنی هم عمل واجب و هم عمل مستحب در آن انجام می‌شود. همچنین روز گذشته معاون سازماندهی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور اعلام کرد: بعد از بیش از دو ماه وقفه به علت شیوع ویروس کرونا، هفته جاری نماز جمعه در ۱۵۷ شهر کشور با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار می‌شود.

تداوم تعطیلی هتل‌ها، رستوران‌ها و مراکز تفریحی و گردشگری در مازندران

 آغاز برنامه‌های مذهبی در ۴ شهرستان سفید

«احمد حسین‌زادگان» استاندار مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا به اقدامات مقابله‌ای با کرونا در استان پرداخت و گفت:در راستای مقابله با کرونا نخستین جلسه در قالب قرارگاه پدافند زیستی استان بلافاصله پس از اعلام وضعیت در سوم اسفند تشکیل شد و اولویت‌های اطلاع‌رسانی مقابله با کرونا ویروس به مجموعه روابط عمومی‌های فرمانداری‌ها و دستگاه‌های اجرایی استان ابلاغ شد. 

وی ادامه داد: همچنین ساعات کار ادارات کاهش پیدا کرده و از همان ابتدا مدارس و دانشگاه‌ها تعطیل شدند و فروشگاه‌هایی که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکردند نیز پلمپ شدند.

استاندار مازندران با بیان اینکه قرارگاه مجازی برای رصد این فضا و بهره‌گیری از ظرفیت فضای مجازی تشکیل شد، تصریح کرد: توسط ۴۰۰ نفر آموزش‌های لازم به نانوایی‌ها ارائه شد و همچنین در  مبادی ورودی استان‌ها و شهرها طرح تب‌سنجی در استان اجرا شد. ضدعفونی معابر و سطوح شهرها و روستاها بصورت روزانه و مستمر نیز از دیگر اقدامات ما در این مدت بوده است. 

حسین‌زادگان خاطرنشان کرد: راه‌اندازی پویش در خانه ماندن به عنوان نخستین استان، تشکیل ستادهای پدافند غیرعامل و مقابله با کرونا در روستاها، ابلاغ پروتکل‌های بهداشتی به بازار، بانک‌ها، ادارت و... انتصاب بازرسان ویژه استاندار برای نظارت بر روند اجرای برنامه‌ها، راه‌اندازی نهادهای اجتماعی و بهره‌گیری از کمک سپاه، بسیج و نیروهای جهادی برای تهیه ماسک و اقلام بهداشتی، نهادسازی از طریق جلب مشارکت سمن‌ها و تشکل‌های مردم نهاد برای پیشبرد امور مختلف مقابله با کرونا و راه‌اندازی سامانه خودارزیابی برای تعیین وضعیت سلامت مردم از دیگر اقدامات در این مدت بوده است. 

وی با بیان اینکه همه خانوارها به صورت ۱۰۰ درصد مورد غربالگری قرار گرفتند، تصریح کرد: اعلام ممنوعیت سفر به مازندران به عنوان اولین استان، اعلام آماده‌باش برای مدیران استان در ایام نوروز، بهره‌گیری از پزشک خانواده به عنوان یک ظرفیت عالی برای غربالگری، هماهنگی با مخابرات برای ارسال پیامک‌های آگاهی بخش، انجام کار فرهنگی و دعوت مردم برای پرهیز از حضور فیزیکی در برنامه چهارشنبه آخر سال و... از جمله برنامه‌هایی بوده که در اولین مرحله مقابله با کرونا انجام شده است. 

استاندار مازندران با اشاره به اقداماتی که در راستای اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی انجام شده است، خاطرنشان کرد: برای اجرای این طرح بیش از ۵۰۰ تن از نیروهای خدوم انتظامی بطور ویژه برای اجرای این طرح به کار گرفته شدند. همچنین بازرسی از اجرای طرح توسط بازرسان ویژه استاندار مازندران در تمامی شهرستان های استان انجام شد. خوشبختانه در اجرای این طرح مردم همراهی و رضایت کامل را داشتند و هیچ گونه نزاع و درگیری در راستای اجرای طرح گزارش نشده است. 

حسین‌زادگان با بیان اینکه در اجرای طرح فاصله‌گذاری شاهد کاهش مشهود مصرف بنزین از روز هشتم فروردین تا به امروز هستیم، تصریح کرد: در اجرای طرح فاصله ‌ذاری هوشمند که از بیست و سوم فروردین ابلاغ شد، اصناف و مشاغل کم‌ریسک با پروتکل‌های بهداشتی آغاز به کار کردند، همچنین قرارگاهی برای نظارت بر فعالیت بازار و فرآیند رعایت پروتکل‌ها ایجاد شد. ستادهایی نیز برای حمایت از آسیب‌دیدگان بخش اقتصادی و برنامه‌های کوتاه مدت و دراز مدت دولت به این منظور ایجاد شد.

وی با اشاره به تدوین برنامه‌ای برای آغاز فصل کشاورزی در راستای پیشگیری از شیوع بیماری در این ایام، ادامه داد: همچنین چک لیستی برای نظارت بر این طرح در فصل کشاورزی تهیه شده است و به دستگاه‌های اجرایی تاکید شد تا به ادارات شهرستان اختیارات بیشتری را تفویض کنند تا کمتر موجب تردد و ماندگاری مردم در شهرها شود. با روسای اتاق اصناف شهرستان‌ها نیز برای بررسی آسیب‌های وارده به اصناف در دوران بحران کرونا جلساتی تشکیل شده است. همچنین با هماهنگی با ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) برای تهیه بسته‌های کمک معیشتی اقدامات لازم در این خصوص نیز انجام شده است. 

استاندار مازندران با اشاره به اقدامات انجام شده در کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت پیشگیری و مقابله با کرونای استان مازندران تصریح کرد: اولویت‌های اطلاع‌رسانی مقابله با کرونا ویروس در راستای مدیریت یکپارچه ستاد استانی ابلاغ شده و اقدامات لازم در خصوص موضوعات پیشگیرانه درباره بیماری کرونا از طریق این کمیته اطلاع‌رسانی به صورت تولید کلیپ، موشن‌گرافی، اینفوگرافی و چاپ و نصب بنرهای آگاهی بخشی به مردم و .... تولید و در فضای مجازی از طریق رسانه استانی منتشر شده است. 

حسین زادگان در پاسخ به این سوال که آیا بعد از لغو ممنوعیت تردد بین استانی سفر به استان مازندران افزایش پیدا کرده است، گفت: نحوه حضور گردشگران در استان مازندران با دیگر استان‌ها متفاوت است؛ بنابراین نمی‌توانیم ارزیابی دقیقی درباره سفرها داشته باشیم. گاهی اوقات ممکن است از حجم ترافیکی جاده‌های ورودی استان مانند کندوان، سوادکوه و جاده هراز مشخص شود که حجم ورود به استان مازندران زیاد است، اما مسئله دیگری که استان را در این خصوص متمایز می‌کند، این است که در این استان مازندران ویلاهایی وجود دارد که صاحبان آنها در استان‌های همجوار ساکن هستند و این ویلاها در اصل خانه دوم این افراد محسوب می‌شود و در تعطیلات به این ویلاها می‌آیند، بنابراین جزیی از اعضای شهرها و روستاهای استان شده‌اند. 

وی با تاکید براینکه هر گونه سفری قطعا باعث افزایش بیماری می‌شود، خاطرنشان کرد: کماکان هتل‌ها، رستوران‌ها، مراکز تفریحی و گردشگری استان تعطیل بوده و پذیرش ندارند. بنابراین اگر سفری به استان صورت می‌گیرد، برای حضور در ملک خودشان است که تعداد آنها نیز کم نیست و ده‌ها هزار ویلای مسکونی در استان وجود دارد و همانطور که گفتم این موضوع کار ارزیابی را مشکل می‌کند، اما بی‌تردید بر اساس نظر کارشناسان در ستاد استانی کرونا افزایش سفرهای غیرضرور موجب می‌شود که شیوع افزایش پیدا کند. همچنان باید از هرگونه ترددهای غیرضرور برون شهری، درون شهری باید جلوگیری شود تا بتوانیم به طور کامل بیماری را شکست دهیم. این موضوع مربوط به ما نیست و در همه دنیا جلوی ترددهای غیرضرور را گرفته‌اند.

استاندار مازندران با اعلام وضعیت سفید در چهار شهرستان مازندران خاطرنشان کرد: از امروز برنامه‌های مذهبی در شهرستان‌های سوادکوه شمالی، کلاردشت، محمودآباد و میاندورود آغاز می‌شود.

مردم شرایط را عادی تلقی نکنند

تخت ویژه و ونتیلاتور به اندازه کافی داریم

نگران خستگی و فرسودگی کادر درمان هستیم

«غلامرضا شریعتی» استاندار خوزستان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره وضعیت این استان با توجه به بازگشایی اکثریت مشاغل گفت: در حال حاضر استان خوزستان در شرایط پایداری قرار دارد و مشکل خاصی نیست. اگرچه تعداد بیماران در روز افزایش پیدا کرده، اما قسمت عمده‌ای از این بیماران به صورت سرپایی تشخیص داده می‌شوند؛ یعنی حال عمومی‌شان خوب است، اما به صورت سرپایی تشخیص داده شدند و مورد درمان و حمایت قرار گرفتند تا با وضعیت حاد و بحرانی به بیمارستان‌ها مراجعه نکنند.

وی با اشاره به تشدید بیماریابی به نسبت گذشته گفت: اگرچه از این بابت تعداد بیماران ما افزایش پیدا کرده، ولی قسمت عمده بدست آمدن این آمارها ناشی از بیماریابی قوی‌ ما نسبت به گذشته است، زیرا تعداد آزمایشگاه‌های ما در استان خوزستان از یک مورد به چهار آزمایشگاه رسیده و به زودی به شش آزمایشگاه افزایش پیدا خواهد کرد.

شریعتی اضافه کرد: در نتیجه میزان نمونه‌ها و تست‎هایی که می‌گیریم، هم بیشتر از قبل شده است. ما تنها از بیماران بستری تست نمی‌گیریم، بلکه از مراجعه کنندگان سرپایی هم تست گرفته می‌شود.

استاندار خوزستان درباره ارزیابی اطرافیان شخص مبتلا به کرونا و کنترل شیوع بیماری توضیح داد: علاوه بر این‌ها ما تمام اعضای خانواده، همکاران و دوستانِ شخص مبتلا به کرونا را مورد ارزیابی و تست قرار می‌دهیم و اگر مراحل اولیه بیماری را داشته باشند، توصیه می‌کنیم که سریعا از افراد دیگر فاصله بگیرند. همین اقدامات شرایط ما در استان را پایدار نگهداشته است.

وی گفت: ما اکنون در استان خوزستان به اندازه کافی تخت ICU و حتی تخت خالی داریم. تعداد تخت‌های ویژه، تخت‌های عادی و ونتیلاتور به اندازه کافی است. در عین حال توصیه می‌کنیم که مردم همچنان نکات بهداشتی و فاصله اجتماعی را رعایت کنند و به هیچ عنوان شرایط را عادی تلقی نکنند. مراقبت‌ها و محدودیت‌ها را ادامه دهند تا بتوانیم کامل بر این بیماری فائق بیاییم.

استاندار خوزستان با تاکید بر اینکه کرونا مسری است و نباید افسار آن از دست ما خارج شود، بیان کرد: تحت کنترل بودن شرایط به معنی عادی شدن وضعیت نیست و از آنجا که این بیماری عفونی و مسری است، هر آن ممکن است که خدایی نکرده افسار آن از دست ما خارج شود، اما خوشبختانه تا الان اوضاع تحت کنترل بوده است.

وی درباره وضعیت تردد در سطح  استان خوزستان گفت: ترددها مثل سابق نیست و افزایش پیدا کرده است و تا همین یکی دو روز پیش نیز یک سری از مسیر‎های ما بسته بود و تازه بازگشایی شده‌اند، ترددها اگرچه مثل سابق نیست، اما در عین حال عادی هم نشده است. ما سعی می‌کنیم با هشدار دادن به مردم اوضاع را تحت کنترل نگهداریم.

شریعتی با توضیح درباره وضعیت کادر درمانی بیان کرد: تجهیزات و امکانات خوبی در بیمارستان‌های ما وجود دارد و همچنین پیشتیبانی و مراقبت خوبی صورت می‌گیرد که از این بابت نگرانی نداریم.

وی ادامه داد: اگرچه کار کادر درمانی و پرسنل بیمارستان‌ها به خوبی ادامه دارد و مراقبت‌هایشان به حدی خوب بوده که میزان بهبودیافتگان افزایش داشته، اما به هر حال وقتی که بیماری طولانی می‌شود ما نگران خسته و فرسوده شدن پرسنل بیمارستانی هستیم.

استاندار خوزستان در پاسخ به این سوال که آیا صحبتی برای بازگشایی مدارس در استان خوزستان صورت گرفته است یا خیر؟ گفت:  در ستاد ملی مقابله با کرونا درباره بازگشایی مدارس صحبت شد و آقای رییس جمهور هم گفتند باید تا 27 اردیبهشت ماه یک ارزیابی مجدد صورت بگیرد تا تصمیم‌گیری انجام شود.

درج علائم دیگر کرونا در سامانه غربالگری

 پرداختن به علامت‌های نادر فقط باعث اضطراب مردم می‌شود

«مسعود مردانی» عضو کمیته کشوری مقابله با کرونا ویروس در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره  علائم جدید ابتلا به کرونا ویروس گفت: این اطلاعات که جسته و گریخته منتشر می‌شود، بیشتر برای مطالعات یا معاینات پزشکان است، تا آنها هم این علائم را در معاینات خود مدنظر قرار دهند.

وی افزود: به تمام پزشکان گفته شده است که اگر فردی با علائم نادرتر مانند ازکارافتادگی حس چشائی و بویائی مراجعه می‌کند و یا افرادی با این علامت در معاینات سایر بیماری‌ها شناسایی می‌شوند، فرض را بر ابتلای آنها به کرونا بگذارند تا خلاف آن ثابت شود؛ یعنی فرد فورا تحت معاینه یا آزمایش قرار می‌گیرد، بویژه اگر این علائم نادر در شهرهایی که ابتلای بالاتری دارند، پزشک باید فورا احتمال ابتلای این افراد را بدهد.

مردانی تاکید کرد: نباید مردم را دچار ترس کرد. انتشار اخبار درباره علائمی که مختصات پزشکان برای تشخیص بیماری است، فقط نگرانی و ترس بی‌فایده برای مردم ایجاد می‌کند. نباید هر خبری را تبدیل به منبع استرس مردم کنیم.

وی تصریح کرد: آن موضوع کلی که مردم مبتلا یا غیرمبتلا باید بدانند این است که اگر جوانی سکته قلبی یا سکته مغزی کرد، می‌تواند به دلیل کرونا باشد. توضیح بیش از این تشویش اذهان مردم است، چرا که این علائم اصلا شایع نیستند. بنده ۳ هزار بیمار کرونایی دیدم و تنها دو مورد علائم سکته داشتند، این اطلاعات باعث امنیت مردم نمی‌شود و ندانستن آن هم خطری برای کسی ایجاد نمی‌کند، دانستن بیجای اطلاعات پزشکی تنها سبب اضطراب مردم شود.

عضو کمیته کشوری مقابله با کرونا در واکنش به اینکه چرا سامانه غربالگری و ۴۰۳۰ فقط ۴ علامت مشهودتر را مدنظر قرار داده‌اند، گفت: بخشنامه غربال علائم هشدار دهنده در سامانه غربالگری بازبینی شده است و نتیجه آن مشخص و اعلام خواهد شد. این علائم بر سامانه افزوده می‌شود و در دستور کار کشوری هم گنجانده می‌شود. به احتمال زیاد بارگذاری‌های انجام شده بر سایت، این هفته بروز و به علائمی که غربال می‌شوند، افزوده می‌شود.

شناسایی ۱۲۲۳ بیمار جدید کووید ۱۹ در کشور

«کیانوش جهانپور» رییس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت درباره آخرین آمار مبتلایان به بیماری کرونا گفت: از دیروز تا امروز ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۲۲۳ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۹۸۶۴۷ نفر رسید.

وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۷۴ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۶۲۷۷ نفر رسید.

جهانپور خاطرنشان کرد: خوشبختانه تاکنون ۷۹۳۹۷ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده‌اند.

به گفته وی ۲۶۷۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و همچنین تاکنون ۵۰۸ هزار و ۲۸۸ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

آماده‌سازی مرکز نگهداری ۸۰۰ نفره برای قرنطینه معتادان متجاهر توسط سپاه/ سازمان زندان‌ها "فشافویه" را در اختیار بهزیستی قرار داده است

«فرید براتی سده» مدیرکل پیشگیری و درمان سازمان بهزیستی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره روند جمع‌آوری معتادان متجاهر از سطح شهرها گفت: بلافاصله بعد از دستوری که از ستاد ملی کرونا برای جمع‌آوری معتادان متجاهر صادر شد، جلسات هماهنگی کشوری ماده ۱۶ تشکیل شد و تقسیم وظایف صورت گرفت. سپاه محمدرسول الله در تهران نیز اعلام کرد تا یک ماه دیگر یک مرکز ۸۰۰ نفره را برای قرنطینه این معتادان آماده کرده و در اختیار ما قرار می‌دهند، اما این امر ملزم به این است که دستگاه‌های استانی خدماتی مانند گاز و آب را ارائه داده و زودتر مجوزهای لازم را بدهند، اما تا زمان آماده شدن این مرکز قرار شد تا از امکانات مرکز فشافویه استفاده شود. 

وی ادامه داد: در حال حاضر در ارودگاه شهید ضیاییان ۵۰۰ معتاد متجاهر که تحت پوشش سپاه بودند، همچنان نگهداری می‌شوند و قرار بود یک سری ساختمان‌سازی در آنجا شود و پس از آماده شدن ساختمان‌ها یک یا دو ساختمان برای بحث قرنطینه در نظر گرفته شود. همچنین مرکز فشافویه طی یک تفاهم نامه‌ای که با ستاد مبارزه با مواد مخدر منعقد کرده بود، مقرر شد، تعدادی از ظرفیت این مرکز برای نگهداری معتادان متجاهر و مبحث ماده ۱۶ اختصاص دهند و قرار شد تا یک ماه آینده و تا زمانی که ظرفیت اعلام شده از سوی سپاه آماده شود، مرکز فشافویه مورد استفاده قرار گیرد.

مدیرکل پیشگیری و درمان سازمان بهزیستی با اشاره به آخرین جلسه هماهنگی‌های لازم برای جمع‌آوری معتادان متجاهر در استان تهران گفت: قرار است با جمع‌آوری تعداد کمی از معتادان با توجه به بیماری کرونا طرح در تهران شروع شود و بعد از ۱۵ روز که از شروع اجرای طرح در تهران گذشت، چنانچه استان‌های دیگر نیز زیرساخت‌های لازم را آماده کرده باشند، این طرح نیز در دیگر استان‌ها اجرا خواهد شد. 

براتی‌ سده در پاسخ به این سوال که در استان‌ها برای نگهداری معتادان از چه ظرفیت‌هایی استفاده می‌شود، تصریح کرد: در این قضیه دست استانداران باز گذاشته شده تا براساس شرایط استان‌ها اقدام کنند.

اداره کل زندان‌ها "فشافویه" را در اختیار بهزیستی قرار داده است

وی با بیان اینکه در بین همه دستگاه‌هایی که درگیر جمع‌آوری معتادان متجاهر هستند، تنها دستگاهی که واحد بهداشت و درمان ندارد، سازمان بهزیستی است، گفت: نیروی انتظامی اداره بهداشت دارد، سازمان زندان‌ها و شهرداری نیز اداره سلامت دارند، بنابراین باید همه دستگاه‌ها به میدان بیایند، استانداران باید این امکانات را هدایت کرده و از تجهیزات لازم استفاده کنند. استانداران باید الزامات لازم برای انجام پروتکل را از امکانات دستگاه‌های دیگر مانند شهرداری‌ها، سپاه یا ارتش استفاده کنند. در مشهد شهرداری قرار است، امکانی را فراهم کند، عمدتا بیشترین شریک استانها سپاه است و در تهران نیز اداره کل زندان‌ها فشافویه را در اختیار ما قرار داده است و از سوی شهرداری نیز یک مکانی برای ما در نظر گرفته شده است. 

مدیرکل پیشگیری و درمان سازمان بهزیستی تصریح کرد: در دستورالعمل آمده است که از این معتادان تست PCR گرفته شود. در مصوبات کمیته ماده ۱۶ نیز آمده است، این معتادان باید تست شوند. همچنین مقرر شده است، وزارت بهداشت در استان‌ها نیز یک یا دو بیمارستان معرفی کنند و این بیمارستان‌ها تمام آزمایشات را مانند بقیه مردم از این افراد بگیرند. ممکن است برخی استان‌ها همه امکانات را نداشته باشند و ممکن است، در اجرای برخی از موارد پروتکل دچار مشکل شوند، بنابراین ما به همه اعلام کرده‌ایم، هر تغییری در پروتکل باید به وزارت بهداشت اطلاع داده شود. در تهران دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرده است به صورت علامتی غربالگری اولیه می‌کنند و بعد از آن از افراد مشکوک تست گرفته شود. 

همه کارتن‌خواب‌ها معتاد متجاهر نیستند

براتی سده در پاسخ به این سوال که آیا همه این افراد که در خیابان و پاتوق‌ها هستند، معتاد متجاهرند، خاطرنشان کرد: همه این افراد معتاد متجاهر نیستند، در سال گذشته مراکز اقامتی یعنی کمپ‌های ما ۴۱۹۳ هزار نفر در کل کشور پذیرش داشتند، در تهران نیز ۵۰۳۰۰ نفر در همین مراکز بودند که یا با رضایت خانواده و یا تقاضای خودشان ترخیص و از مراکز اقامتی خارج شده‌اند. همچنین تعدادی از معتادان نیز در کنار خانواده‌هایشان هستند و به دلیل شرایط کرونا دسترسی شان به مواد کم شده و از همین رو برای تامین مواد به این پاتوق‌ها می‌آیند، بنابراین همه اینها معتاد متجاهر نیستند.

وی ادامه داد: باید توجه داشته باشیم که از حدود بیش از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار معتاد مستمر، حدود ۳۰۰ هزار نفر آنها در شهر تهران هستند، حال اگر ۱۰ درصد این معتادان هم برای تهیه مواد در ساعت خاصی بیرون بیایند، طبیعی است باعث ازدحام جمعیت در پاتوق‌ها می‌شود، بنابراین همه معتاد متجاهر نیستند. همچنین ممکن است تعدادی از این افراد کارتن خواب و بی خانمان و یا فروشنده دورگرد باشند، همه این افراد که در این مناطق گزارش شده‌اند، الزاما معتاد نیستند. 

مدیرکل پیشگیری و درمان سازمان بهزیستی تاکید کرد: ما به معتادانی که در مراکز کاهش آسیب هستند، به خوبی خدمت می‌دهیم و موسسات کاهش آسیب در این مدت که کرونا شیوع پیدا کرده است، بسیار خوب عمل کرده‌اند و گزارشات و آمارهای آنها مستند است. تعدادی از معتادان بی‌خانمان نیز که در این مناطق حضور دارند، براساس پروتکل‌های  وزارت بهداشت جمع‌آوری شده و به مراکز منتقل می‌شوند تا به آنها خدمت ارائه شود. 

تمیمات جدید برای معتادان منع پذیرش

براتی سده درباره افراد منع پذیرش گفت: در خصوص معتادان منع پذیرش وزارت بهداشت متعهد شده است که درمان آنها را برعهده بگیرد و اسامی چند بیمارستان را در اختیار نیروی انتظامی قرار داده و قرار است، این افراد که دارای زخم باز یا بیماری‌های عفونی هستند، به این بیمارستان‌ها ارجاع داده شوند، اما درباره افراد کارتن خواب باید دید، مسئول نگهداری این افراد چه کسانی هستند، اگر شهرداری یا هر نهادی هست، باید مسئولیت این افراد را برعهده بگیرند.

مدیرکل پیشگیری و درمان سازمان بهزیستی با اشاره به همکاری شهرداری با این سازمان گفت: شهرداری نیز قرار است یک ظرفیت ۴۰۰ نفره را در اختیار ما قرار دهد تا در این طرح از این ظرفیت نیز استفاده شود، مشروط بر اینکه تعدادی سالمند که در این مراکز هستند به بهزیستی واگذار شوند. بهزیستی استان تهران نیز با توجه به شرایط این روزها در حال پذیرش این افراد است تا مشکل حل شود، اما باید مشخص شود که تکلیف نگهداری و ارائه خدمات به کارتن خواب ها با چه دستگاهی است. نمی شود اینگونه تصور کرد که همه این اقدامات باید توسط بهزیستی انجام شود. در دستورالعمل کرونا برای معتادان متجاهر هم همه تکالیف با بهزیستی نیست هر چند که در برخی از استانها علیرغم تاکیداتی که ما داشتیم و داریم، اما باز هم همه بار را بر دوش بهزیستی واگذار شده است، این یک واقعیت است که ما امکانات درمانی نداریم، بنابراین دانشگاههای علوم پزشکی و دیگر دستگاه‌ها باید به میدان بیایند، سپاه خیلی خوب عمل کرده است، چراکه مسئله، مسئله سلامتی مردم است و باید دیگر دستگاه‌ها به میدان آمده و کمک کنند. 

برای هزینه نگهداری معتادان متجاهر فکری شود

براتی سده با اشاره به ۱۷ میلیارد تومان بدهی به موسسات غیردولتی، تصریح کرد: در همین مصوبات آمده بود که در ابتدا بدهی این مراکز باید تسویه حساب شود در حقیقت نخست باید ستاد مبارزه با مواد مخدر تسویه حساب کند، اما هنوز خبری نیست ۱۰ میلیارد از سال گذشته بدهی دارند و ۷ میلیارد هم در این مدت بوده است و در استانهای دیگر نیز بدهی‌هایی کم و بیش وجود دارد.از سازمان امور اجتماعی قرار بود، ۲۰ میلیارد بدهند، اما در پایان سال اعلام کرده اند که نمی‌دهند. 

وی با اشاره به معتادان متجاهر رها شده در سطح کشور گفت: گفته می‌شود، ۲۹ هزار معتاد متجاهر وجود دارند که باید جمع آوری شوند، بنابراین با توجه به افزایش زمان مدت نگهداری باید هزینه های آنان نیز تامین شود. این افراد در مدت یکساله به دارو و درمان، لباس، پوشاک و... نیاز دارند. برآورد ما این است که نزدیک به ۸۰۰ الی ۹۰۰ میلیارد تومان برای یکسال نگهداری این افراد با توجه به شرایط کرونا بودجه نیاز داریم، چراکه باید تغذیه و شرایط مناسب برای این افراد تهیه کنیم. 

مدیرکل پیشگیری و درمان سازمان بهزیستی تصریح کرد: با توجه به مصوبات ستاد که مدت نگهداری معتادان به یکسال افزایش پیدا کرده است، اگر قرار باشد به فرض فقط یک وعده در روز به این افراد نان بدهیم برای یک وعده نان در طول یکسال حدود ۱۲ میلیارد تومان لازم است. بنابراین با توجه به افزایش مدت زمان نگهداری این افراد در مراکز ماده ۱۶ لازم است تا در خصوص هزینه نگهداری این افراد نیز تمهیداتی اندیشیده شود. 

برچسب‌ها:

نظر شما