گردان۱۸ هوافضای ارتش آمریکا در توییتی با مشخص کردن کد رهگیری برای ماهواره نور، قرار گرفتن این ماهواره در مدار را تایید کرد.
بنابر اعلام گردان۱۸ هوافضای ارتش آمریکا، بدنه موشک قاصد و ماهواره نور هر دو در مدار قرار دارند. این گردان مسوولیت رهگیری فعالیتهای ماهوارهای و فضایی را برعهده دارد.
براساس برآوردهای اولیه، بدنه ماهواره نور کوچک است و قابلیت گرفتن عکس با وضوح تصویری پایین را دارد.
این پنجمین پرتاب موفقیتآمیز ماهواره از سوی ایران است. ماهوارههای امید (سال ۲۰۰۹)، رصد (۲۰۱۱)، نوید (۲۰۱۲) و فجر (۲۰۱۵) ماهوارههای دیگری بودند که در مدار قرار گرفتند. ایران همچنین پنج پرتاب ناموفق ماهواره را از سال ۲۰۱۵ تاکنون تجربه کرده است.
دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا، در کنفرانس خبری عصر چهارشنبه در کاخ سفید، در پاسخ به سوالی درباره پرتاب این ماهواره از سوی ایران، گفت: «ما از نزدیک ناظر بر اقدامات ایران هستیم. ما در مورد ایران بیش از خود آنها اطلاعات داریم.»
سپاه پاسداران روز چهارشنبه سوم اردیبهشت ماه اعلام کرد که نخستین ماهواره نظامی ایران را به نام ماهواره نور با استفاده از موشک ماهوارهبر قاصد از کویر مرکزی به فضا پرتاب کرده و این ماهواره با موفقیت در مدار زمین قرار گرفته است.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در نخستین واکنش رسمی مقامهای ایالات متحده ضمن انتقاد از پرتاب ماهواره نظامی از سوی سپاه پاسداران آن را خلاف قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد دانست و گفت که رژیم ایران به فکر آسایش و امنیت مردم خودش باشد. پمپئو در یک کنفرانس خبری گفت: «من فکر میکنم نیاز است ایران برای آنچه که انجام داده پاسخگو باشد.»
وزارت خارجه اسرائیل نیز در بیانیهای اقدام سپاه پاسداران در پرتاب ماهواره نور را در تداوم «اقدامهای خطرناک و ادامه پنهانکاری ایران در توسعه موشکهای بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هستهای» عنوان و تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران با این اقدام قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرده است.
در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، این شورا از ایران خواسته هیچگونه فعالیتی در خصوص توسعه موشکهای بالستیک با قابلیت حمله تسلیحات هستهای انجام ندهد.
جان هایتن، معاون رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا، در مورد گزارشهای مبتنی بر پرتاب ماهواره نظامی توسط ایران گفت: «پنتاگون این پرتاب را با دقت بررسی کرده است.» هایتن از ارائه جزییات به دلیل محرمانه بودن خودداری کرد اما گفت: «این موشک فاصله بسیار زیادی را طی کرد و این میتواند برای کشورهای دیگر تهدیدآمیز باشد.»
همزمان دیوید نورکوئیست، معاون وزیر دفاع آمریکا، نیز گفت که «این اقدام، مدرکی دیگر است که نشان میدهد که رفتارهای ایران برای منطقه تهدیدآمیز و مخرب است».