سپاه پاسداران در یک سکوت خبری معنادار و صرفاً با اطلاعیهای کوتاه اعلام کرد که با موفقیت نخستین ماهواره نظامی ایران در مدار زمین قرار گرفت. پیش از این وزارت ارتباطات تلاش کرده بود دو ماهواره را در مدار زمین قرار دهد. هر دو ماهواره اما ناکام ماندند. یک اقدام ایذایی برای رسیدن به این لحظه؟ یا یک اقدام تبلیغاتی؟
به گزارش سپاه نیوز، نیروی هوافضای سپاه پاسداران ادعا کرد که نخستین ماهواره جمهوری اسلامی ایران توسط سپاه با موفقیت در مدار زمین قرار گرفته است. سپاه نیوز اعلام کرد:
«ماهواره نور به عنوان نخستین ماهواره نظامی جمهوری اسلامی ایران صبح امروز، چهارشنبه ۳ اردیبهشت، از ماهوارهبر دو مرحلهای قاصد از کویر مرکزی ایران توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با موفقیت پرتاب و در مدار ۴۲۵ کیلومتری زمین قرار گرفت.»
فیلمی که در رسانههای نزدیک به سپاه از پرتاب ماهوارهبر «قاصد» منتشر شد:
کویر مرکزی ایران مکانی است که اسرائیل ادعا میکند ایران در آن مکان در سالهای دهه ۱۹۹۰ در چارچوب پروژه موسوم به «۱۱۰» در صدد انجام آزمایشهای هستهای در زیر زمین بوده و یکی از سه مکان مورد مناقشه بین جمهوری اسلامی ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای راستیآزمایی ادعای اسرائیل است.
قرار بود در چهل و یکمین سالروز انقلاب بهمن ۵۷ ماهواره ظفر در ۵۲۰ کیلومتری مدار زمین قرار گیرد. این ماهواره از پایگاه فضایی خمینی در سمنان پرتاب شده بود، اما به مدار زمبن نرسید و قطعاتی از آن به جای آنکه در اقیانوس هند فرود بیاید با صدای انفجارهای مهیب در سرجنگل و چاهاحمد در حومه زاهدان فرود آمد. پرتاب ظفر از پایگاه هوایی سمنان تا پیش از آن تاریخ دو بار به تعویق افتاده بود. برنامه این بود که این ماهواره تصویر قاسم سلیمانی، فرمانده کشته شده سپاه قدس را به فضا مخابره کند. در خونخواهی قاسم سلیمانی بود که نیروی هوافضای سپاه با دو موشک هواپیمای مسافربری خطوط هوایی اوکراین را بر فراز کرج سرنگون کرد و سردار امیر علی حاجیزاده که تحت فرمان او این فاجعه اتفاق افتاد، به جای پاسخگویی صرفاً آرزوی مرگ کرد.
اتحادیه اروپا و آمریکا با استناد به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل استفاده از موشک بالستیک برای پرتاب این ماهوارهها را ناقض تعهدات ایران در چارچوب مصوبات شورای امنیت میداند. کارشناسان میگویند این موشکهای پرتابگر با تکنولوژی مشابه موشکهای بالستیک قارهپیما با قابلیت حمل کلاهک هستهای تولید میشوند. مقامات جمهوری اسلامی اما همواره اعلام کردهاند آزمایشهای فضایی ایران مقاصد نظامی ندارد. ایران در سال ۱۳۸۷ برای اولین بار توانست برای مدت کوتاهی یک ماهواره مخابراتی را در مدار زمین قرار دهد.
بیشتر بخوانید:
∎