شناسهٔ خبر: 39522178 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: اعتدال | لینک خبر

سقوط بی سابقه قیمت نفت

قیمت نفت پایه وست تگزاس با ثبت رقم ۴ دلاری به پایین‌ترین حد تاریخی سقوط کرد. این سقوط قیمت بی سابقه در حالی اتفاق افتاده که اخباری مبنی بر معاملات 16 سنتی نفت در تگزاس مربوط به قراردادهای آتی به گوش می رسد. در ادامه سقوط آزاد نفت آمریکا ادامه دارد و حتی به رقم عجیب صفر دلار هم رسید.

صاحب‌خبر -


ثبت پایین‌ترین نرخ تاریخی وست تگزاس؛ سقوط بی‌سابقه نفت رقم خورد

قیمت هر بشکه نفت پایه وست تگزاس اینترمدیت برای تحویل در ماه مه، در جریان معاملات روز دوشنبه بازارهای جهانی، بزرگ‌ترین سقوط روزانه خود را تجربه کرد و با ۹۴ درصد کاهش به ۱ دلار و ۳ سنت رسید که رقمی بی‌سابقه از زمان شروع ثبت معاملات آن در مارس ۱۹۸۳ به شمار می‌رود.

باوجود توافق بی‌سابقه کشورهای تولیدکننده عضو اوپک پلاس برای کاهش ۹.۷ میلیون بشکه‌ای تولید روزانه نفت، بازار جهانی همچنان تحت تاثیر افت تقاضای ناشی از رکود حاصل از شیوع ویروس کرونا و پر شدن پی در پی ظرفیت ذخیره‌سازی کشورها به سقوط خود ادامه می‌دهد.

سقوط روز دوشنبه قیمت نفت، بازار سهام وال استریت را هم تحت تاثیر خود قرار داد به طوری که با آغاز کاهش قیمت سهام شرکت‌های بزرگ نفتی، شاخص صنعتی داوجونز در دقایق نخست داد و ستدهای بورس نیویورک ۲ درصد پایین آمد.

سقوط بی سابقه قیمت نفت

 کابوسی غیرقابل باور برای ترامپ، نفت آمریکا صفر دلار !

سقوط آزاد نفت آمریکا ادامه دارد و حتی به رقم عجیب  صفر دلار هم رسید.


قیمت نفت آمریکا برای نخستین بار در تاریخ منفی شد

رویترز نوشت: ظاهرا برای اولین بار در تاریخ فروشنده های نفت آمریکا بالاجبار برای فروش آتی خود باید به خریداران هزینه پرداخت کنند.

سقوط بی سابقه قیمت نفت


سقوط بی سابقه قیمت نفت

توجه به این نکته ضروری است قیمت نقدی همان ۲۶دلار و وست تگزاس هم ۲۲دلار هست. اینکه نفت ۸۰درصد فرو ریخته است مربوط به قیمت قراردادهای آتی هست. قراردادهای آتی فردا آخرین فرصت هست و در صورت باقی ماندن وضعیت معاملاتی باید تحویل بگیرند جا برای تحویل نیست.

دلیل این کاهش شدید قیمت نفت، نبود ظرفیت بیشتر برای انبار کردن نفت سبک برای عرضه در ماه های آتی است.

به دلیل شیوع ویروس کرونا و توقف فعالیت صنایع، خرید نفت کاهش داشته و انبارها ظرفیت ذخیره‌ی بیشتر را ندارند و همچنین نمی‌توان از استخراج نفت جلوگیری کرد و نهایتا می‌توان تا حدی سرعت برداشت از چاه‌ها را کاهش داد.

سناتور آمریکایی: عربستان و روسیه درصدد نابودی تولیدکنندگان نفت آمریکا هستند

رئیس کمیته نیروهای مسلح مجلس سنای آمریکا با اشاره به کاهش شدید قیمت نفت گفت که مسکو و ریاض با عرضه بیش از حد نفت به بازارها، تلاش دارند تا تولیدکنندگان نفت و گاز آمریکا را نابود کنند.


ادامه سقوط قیمت نفت: منفی ۳۷ دلار
قیمت نفت امریکا در قراردادهای فروش آتی به زیر صفر دلار کاهش یافت و منفی ۳۷ دلار برای هر بشکه رسید

قیمت نفت سبک وست تگزاس اینترمدیت که در آغاز معاملات امروز حدود پنج دلار بود، در حال حاضر به منفی 37 دلار سقوط کرده است.

گمانه زنی در مورد احتمال منفی شدن قیمت نفت در بازار امروز ادامه دارد.

علت این کاهش شدید قیمت نفت، نبود ظرفیت بیشتر برای انبار کردن نفت سبک برای عرضه در ماه های آتی است.

در حال حاضر قیمت نفت سنگین، برنت، نفت عمان و دوبی، همچنان بالاتر از ۲۰ دلار است.

 نمودار قیمت نفت در ۷۰ سال اخیر
سقوط بی سابقه قیمت نفت


چرا قیمت نفت امریکا منفی شد؟

دلیل این سقوط قیمت از 18 دلار به منفی 37 دلار که از قضا بیش از 55 دلار کاهش داشته این است که شرکت های آمریکایی دیگر جایی برای انبار کردن نفت خود ندارند.

ظرفیت انبارها تمام شده و شرکت ها مجبور هستند به خریداران برای بردن نفت مازاد خود، حتی تا بشکه ای 37 دلار پول بدهند.

برای نخستین بار در تاریخ معاملات بورس نیویورک، قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت منفی شده و به منفی 37 دلار رسیده است. البته باید توجه داشت که این قیمت‌ها نهایی نیست و باید تا بسته شدن وال استریت ( بامداد سه شنبه) برای قیمت معین صبر کرد. این قیمت مربوط به معاملات آتی ماه می است و چنین سقوط قیمتی از سال ۱۹۴۶ میلادی تاکنون بی سابقه بوده است.

به نوشته بلومبرگ، صفر شدن ظرفیت ذخیره‌سازی نفت بیشتر خریداران و تولیدکنندگان آن هم در زمانی که تقاضای خرید نفت به دلیل شیوع کرونا و تعطیلی بخش بزرگی از کسب و کارها به یکی از کمترین سطوح یک دهه اخیر رسیده است از اصلی‌ترین دلایل این سقوط بی سابقه هستند.

میشل تران، مدیر بخش انرژی در موسسه آر بی سی کپیتال مارکتس گفت: در کوتاه مدت شانس خیلی کمی برای جلوگیری از ریزش بیشتر قیمت‌ها وجود دارد چرا که پالایشگاه‌ها از سفارش و پذیرش نفت جدید امتناع می کنند.

از ابتدای امسال تاکنون قیمت نفت عمدتا نزولی بوده است و حتی توافق کشورهای بزرگ صادرکننده نفت موسوم به اوپک پلاس نیز نتوانسته است این روند را تغییر دهد. با این حال بعید است قیمت نفت در سطح منفی مدت زیادی دوام آورد چرا که هم تولید نفت با سرعت زیادی رو به کاهش است و هم تقاضا برای خرید احتمالا به دنبال کاهش محدودیت‌های قرنطینه‌ای به تدریج زیاد خواهد شد. تنها در آمریکا شرکت‌های استخراج کننده نفت ۱۳ درصد ظرفیت استخراجی خود را طی یک هفته کاهش داده‌اند.

بر اساس این گزارش، قیمت‌ها مربوط به معاملات بورس نیویورک است و بورس‌های آسیا و اروپا از ساعتی دیگر فعالیت خود را آغاز خواهند کرد.

برچسب‌ها: