به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، باوجود توافق بیسابقه کشورهای تولیدکننده عضو اوپک پلاس برای کاهش 9.7 میلیون بشکهای تولید روزانه نفت، بازار جهانی همچنان تحت تاثیر افت تقاضای ناشی از رکود حاصل از شیوع ویروس کرونا و پر شدن پی در پی ظرفیت ذخیرهسازی کشورها به سقوط خود ادامه داد و قیمت هر بشکه نفت پایه وست تگزاس اینترمدیت (WTI) برای تحویل در ماه مه، در جریان معاملات روز دوشنبه بازارهای جهانی، بزرگترین سقوط روزانه خود را تجربه کرد و با 316 درصد کاهش به منفی 39 دلار و 55 سنت رسید که رقمی بیسابقه در طول تاریخ به شمار میرود.
بی بی سی نوشت به این ترتیب برخی از فروشندگان نفت آمریکا اکنون برای راضی کردن مشتریان به دریافت محموله های آتی نفت٬ باید به آنها مبلغی هم بپردازند.
در همین حال، نفت خام برنت دریای شمال که شاخص اصلی بهای نفت در اروپا و بقیه جهان محسوب میشود هم روز دوشنبه با حدود 9 درصد کاهش، برای تحویل در ماه ژوئن، به بهای بشکهای 26 دلار نزول کرد.
شبکه خبری سی ان ان گزارش داده این سقوط قیمت از زمان آغاز بازار فروش نفت آمریکا٬ ان وای مکس٬ در سال 1983 تاکنون بی سابقه بوده است.
تقاضای خرید نفت که به علت شیوع ویروس کرونا به طور تاریخی کاهش یافته٬ باعث شده مخازن ذخیره نفت در آمریکا لبریز شود و تولیدکنندگان برای نگهداری نفت تولیدی با دردسر روبرو شوند و همین موضوع به کاهش بیشتر بهای نفت منجر شده است.
اما پیر اندوراند، کارشناس ارشد بازار نفت، پیشبینی کرد که ثبت قیمت منفی نفت با توجه به پر بودن تمام ذخایر و خط لولهها امکان پذیر شده ولی بر خلاف بازار سهام، قیمت زیر صفر نفت تنها مدت کوتاهی دوام خواهد آورد.
شبکه سی ان بی سی در همین باره در گزارشی نوشت: توافق تحویلی که روز دوشنبه 100 درصد سقوط داشت برای تحویل ماه مه بود امروز سه شنبه منقضی می شود. با توجه به شیوع عالمگیر ویروس کرونا که به کاهش بی سابقه تقاضا منجر شد و تانکرهای ذخیره کافی هم وجود ندارد، هیچ تقاضایی برای توافق نفتی که سه شنبه منقضی می شود وجود ندارد.
بر اساس آخرین اطلاعات منتشر شده در پایگاه اطلاعرسانی گروه بورس بازرگانی و کالای شیکاگو (CME Group)، در حال حاضر هر بشکه نفت WTI برای تحویل در ماه ژوئن، 21 دلار خرید و فروش میشود.
بورس کالای شیکاگو در واقع بزرگترین بورس معاملات آتی جهان است که قرارداهای آتی (فیوچرز) و اختیار معامله (آپشنز) را در بورس کالای نیویورک هم مدیریت میکند.
به گزارش یورونیوز، آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی کرده که کاهش تقاضای نفت در ماه جاری میلادی روزانه 29 میلیون بشکه کاهش مییابد و به کمتر از یک سوم متوسط سال گذشته میلادی میرسد. همچنین تازهترین گزارش آژانس نشان میدهد که بزرگ ترین قطب ذخیرهسازی نفت در اوکلاهمای آمریکا با سرعتی حیرتانگیز در حال پر شدن است.
قیمت هر بشکه نفت پایه وست تگزاس اینترمدیت در سال 2020 تاکنون بیش از 320 درصد کاهش یافته ولی برخی تحلیلگران بازار نفت این افت تاریخی را برای توقف تولید در برخی میادین پرهزینه نفت شیل آمریکا و بازگشت تعادل به بازار جهانی نفت لازم میدانند.
انتهای پیام/
∎