به گزارش سیتنا، گزارش خلاصه عملکرد این صندوق در حوزههای تسهیلات، اعطای ضمانتنامه، خدمات سرمایهگذاری، توانمندسازی تا پایان بهمن 1398منتشر شد که این گزارش نشان دهنده رشد قابل توجه خدمات اعطا شده به شرکتهای دانش بنیان در تمامی ابزارها و خدمات ارائه شده در دور جدید هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی است.
تسهیلات
بر اساس این گزارش، صف متقاضیان دریافت تسهیلات از صندوق نوآوری و شکوفایی با ابزارهای جدید طراحی شده در سال 98 شکسته شده به طوری که در سبد تسهیلات ارائه شده به شرکتهای دانش بنیان از آذر ماه 97 تا پایان بهمن 98 در مجموع 2379 میلیارد تومان قرارداد منعقد و مبلغ 2005 میلیارد تومان نیز تسهیلات پرداخت شده است که این امر نشان دهنده رشد 4/2 برابری اعطای تسهیلات در دور جدید فعالیت هیات عامل نسبت به کل عملکرد گذشته صندوق است.
تسهیلات پرداخت شده در این مدت از سه طریق صندوقهای پژوهش و فناوری، صندوق نوآوری و شکوفایی و سیستم منابع اهرمی صندوق نوآوری نزد بانکهای عامل صورت گرفته است. در این رابطه با همکاری 12 بانک بیش از سه برابر منابع اهرمی به میزان 1519 میلیارد تومان با معرفی صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکتهای دانش بنیان تسهیلات اعطا شده است.
همچنین با پرداخت 269 میلیارد تومان تسهیلات به 18 صندوق پژوهش و فناوری زمینه فعالیت گسترده این صندوقها به عنوان عاملان صندوق نوآوری و شکوفایی در سراسر کشور فراهم شده است.
ضمانتنامهها
از رویکردهای صندوق نوآوری و شکوفایی در دوره جدید فعالیت هیات عامل این صندوق، چابکسازی و بروکراسیزدایی از فرآیندهای ارائه خدمات و صدور ضمانتنامه برای شرکتهای دانش بنیان است. این خدمت از جمله خدمات اولویتدار صندوق نوآوری و شکوفایی است که با تسهیل حضور شرکتهای دانش بنیان در معاملات و مناقصات، زمینه تقویت توان تجاری شرکتهای دانش بنیان را فراهم میکند.
بر اساس این گزارش، کل مبلغ ضمانتنامههای صادر شده برای شرکتهای دانش بنیان از آذر ماه 1397 تا پایان بهمن 98 به 1085 میلیارد تومان میرسد که این مبلغ بیش از 29 برابر کل عملکرد گذشته صندوق نوآوری و شکوفایی بوده است. صدور ضمانتنامه از طریق شبکه بانکی و مورد پذیرش تمامی کارفرمایان، با ایجاد شرایط ترجیحی برای شرکتها انجام شده است.
این گزارش میافزاید فرآیندهای کاری مربوط به اعطای ضمانتنامه، بازنگری شده و میانگین زمان صدور ضمانتنامه به کمتر از یک هفته یعنی 25 درصد کمتر از زمان قبلی در دورههای گذشته کاهش یافته است.
سرمایهگذاری
در دوره جدید هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، مدل سرمایهگذاری مستقیم بازنگری شده و مدل همسرمایهگذاری و ضمانت سرمایهگذاری جایگزین آن شده است به طوری که در یک سال اخیر پس از بازنگری و طراحی مدلها، در تاسیس 6 نهاد مالی خطرپذیر مشارکت و همسرمایهگذاری در سبد 3 صندوق پژوهش و فناوری تصویب شده است.
این گزارش نشان میدهد که میزان سرمایهگذاری در دور جدید هیات عامل 148 میلیارد و 51 میلیون تومان بوده است.
منظور از سرمایهگذاری و مشارکت در طرحها، تأمین سرمایه لازم برای شرکتهای دانش بنیان و نوآور و مشارکت در سود یا زیان احتمالی این شرکتها است. در سرمایهگذاری تعهدی برای بازپرداخت منابع دریافتی وجود ندارد و بدیهی است وثیقهای نیز برای اصل یا فرع مبالغ تخصیص داده شده اخذ نخواهد شد. در این چارچوب صندوق در سود و زیان احتمالی برابر با سهمالشرکه خود سهیم است.
توانمندسازی
پرداخت کمک بلاعوض برای اخذ استانداردها و تاییدیههای داخلی و بینالمللی، ثبت پتنت و حضور در نمایشگاههای داخلی و خارجی و اعزام و پذیرش هیاتهای تجاری از جمله خدمات توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی برای توسعه بازار شرکتهای دانش بنیان در دوره جدید فعالیت هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی است. بر اساس این گزارش در دور جدید هیات عامل خدمات توانمندسازی بیشتر و متنوعتر دنبال شده است.
خدمات توانمندسازی در سه بخش شبکهسازی و تبادل فناوری، شرکت در نمایشگاهها و آموزش و مشاوره است. گزارش عملکرد صندوق نوآوری وشکوفایی تا پایان بهمن 98 نشان میدهد که به صورت میانگین هر دو روز یک رویداد فناورانه در صندوق برگزار شده است، به این معنی که در بخش شبکهسازی و تبادل فناوری، 936 شرکت مشارکت داشتند و 13 رویداد برگزار شده و 148 خریدار بزرگ برای محصولات شرکتهای دانش بنیان تقاضا داشتهاند و 4674 میلیارد تومان تفاهمنامه و قرارداد امضا شده است.
این گزارش میافزاید که 1070 شرکت از خدمات حضور در نمایشگاههای صندوق نوآوری و شکوفایی در دور جدید هیات عامل استفاده کردهاند و در 199 نمایشگاه حضور داشتند که از این تعداد 33 حضور نمایشگاهی به صورت پاویون شرکتهای دانش بنیان بوده است و 17 هیات تجاری پذیرش یا اعزام شدهاند.
علاوه بر آن 2349 شرکت نیز از خدمات آموزش و مشاوره صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده کردهاند که این میزان شامل 23 هزار و 610 نفر ساعت آموزش، 1241 جلسه مشاوره و 43 جلسه عارضهیابی بوده است.
برنامههای در دست اقدام
این گزارش در پایان به برنامههای در دست اقدام صندوق نوآوری و شکوفایی اشاره کرده است که مشارکت در حل مسائل اجتماعی، مشارکت در حل مسائل راهبردی، کمک هزینه تحقیق و توسعه و حمایت از فناوریهای آینده از برنامههای آینده این صندوق برای تامین مالی و حمایت از شرکتهای دانش بنیان است.
انتهای پیام
نظر شما