وبگاه خبری «العربی الجدید» به نقل چند منبع مصری، امروز شنبه، گزارش کرد که کشور امارات عربی متحده تجهیزاتی مخصوص سامانه پدافند هوایی به مصر ارسال کرده است تا از این کشور به لیبی و نیروهای وابسته به «خلیفه حفتر» رهبر شبهنظامیان موسوم به «ارتش ملی لیبی» تحویل داده شود.
به گزارش این منابع، این اقدام پس از آن صورت گرفت که خلیفه حفتر پس از آنکه نیروهای هوایی دولت «الوفاق» لیبی خسارتهای سنگینی به نیروهای وی در محورهای «سرت» و «الوشکه» وارد کردند، برای مقابله با آنها درخواست کمک کرد.
پیشتر، حمله هوایی دولت وفاق ملی لیبی به نیروهای حفتر در حومه شهر سرت با کشته شدن ۳۱ نفر از نیروهای تشکیلات موسوم به ارتش ملی لیبی همراه شد.
این منابع همچنین گزارش کردند که امارات با اصرار شدید و به علت ترس از اجرایی کردن قاطعانهتر قطعنامه منع ارسال سلاح به لیبی از دولت مصر درخواست کرده که تمام حمایتهای ممکن را از شبهنظامیان حفتر انجام دهد.
شورای امنیت سازمان ملل از سال ۲۰۱۱ به دنبال انقلاب در لیبی علیه رژیم «معمر القذافی»، طی قطعنامهای صادرات سلاح به لیبی را ممنوع اعلام کرد؛ اما از چند سال پیش تعدادی از کشورها این قطعنامه را نقض میکنند.
العربی الجدید به نقل از برخی منابع میدانی گزارش کرد که کشور اردن نیز بر اساس توافقی که با پولهای امارات در ماه فوریه انجام دادند، همزمان با به پایان رسیدن ماه مارس در اقدامی در حال تحویل شش پهپاد به شبهنظامیان حفتر است.
به گفته این منابع، پهپادها از نوع «سی اچ ۴» هستند که دولت امان پیشتر برای تجهیز نیروهای هوایی خود آنها را از چین خریداری کرده بود.
این منابع ادامه دادند که قرار داد امضاء شده میان دو طرف شامل مواردی چون آموزش مهندسان هوایی در آموزشگاه هوایی پادشاهی اردن در تعلیم تعمیر جنگندهها و همچنین آموزش چگونگی هدایت پهپاد (درون) میشود.
این منابع در پایان گزارش کردند که شبهنظامیان وابسته به خلیفه حفتر در حال برنامه ریزی برای اجرای حملات هوایی علیه نیروهای دولت الوفاق هستند.
لیبی بعد از سرنگونی سرهنگ «معمر القذافی»، دیکتاتور لیبی در سال ۲۰۱۱، مدتی بدون دولت مرکزی ماند تا اینکه سال ۲۰۱۵ با حمایت سازمان ملل و جامعه بینالملل، دولت وفاق ملی با هدف ایجاد ثبات در این کشور به ریاست السراج بر اساس توافق «صُخیرات» مغرب تشکیل شد. هماکنون شهر طرابلس، محل استقرار این دولت و پارلمان وابسته به آن است.
به دنبال تشکیل این دولت، نیروهای سیاسی و نظامی حامی ژنرال خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی نیز دست به ایجاد دولت موازی به ریاست «عبدالله الثنی» و پارلمان در طبرق زدند که به پارلمان طُبرُق معروف است و طی این سالها، بین نیروهای مورد حمایت این دو دولت و پارلمان، جنگ و درگیری است.
دولت وفاق ملی و دولت طُبرق لیبی طی این مدت بر سر تصاحب قدرت در این کشور در حال نزاع و جنگ هستند و همین امر باعث ایجاد صفبندیهای بینالمللی و منطقهای شده است. به رغم اینکه دولت وفاق لیبی به ریاست فایز السراج مورد حمایت اروپا، آمریکا و سازمان ملل است، ولی مصر، عربستان سعودی، امارات و یونان، از دولت موازی مستقر در بنغازی حمایت سیاسی و نظامی میکنند.
فارس
نظر شما