کمک اضطراری به افغانستان
بهداشت افغانستان اعلام کرد که در ۲۴ ساعت گذشته ۲۸ مورد مثبت کرونا در این کشور به ثبت رسیده و شمار مبتلایان به این بیماری در افغانستان به ۲۷۳ تن افزایش یافته است.
وزارت بهداشت افغانستان از ششمین مرگ بر اثر این ویروس نیز خبر داده و گفته که فرد جان باخته، مردی هفتاد ساله بوده است.بر اساس گزارش بیبیسی، پیش از این پنج فرد مبتلا به کرونا در هرات، بلخ و دایکندی جان باخته بودند. بیماران کرونا تاکنون در ولایتهای هرات، کابل، فراه، سمنگان، نیمروز، لوگر، بلخ، زابل، غزنی، بدخشان، قندهار، ننگرهار، دایکندی، کاپیسا، بادغیس، سرپل، پکتیکا و بغلان شناسایی شدهاند. همزمان با افزایش شیوع ویروس کرونا در افغانستان، بانک جهانی از تصویب کمک اضطراری صد میلیون دلاری این سازمان برای مبارزه کرونا در افغانستان خبر داده است. این نهاد مالی دیروز (جمعه) اعلام کرد، این بسته مالی به منظور تقویت خدمات بهداشتی برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا در ۳۴ ولایت این کشور ارائه خواهد شد. این کمک مالی برای افراد مبتلا به کرونا، شهروندان در معرض خطر این بیماری، پزشکان و پرسنل بهداشتی، بیمارستانها و آزمایشگاهها به مصرف خواهد رسید.
نماینده بانک جهانی در افغانستان گفت، با فراهمسازی این بسته کمک اضطراری، توقع میرود که سیستم بهداشتی افغانستان تقویت یافته و از شیوع گسترده کرونا در این کشور جلوگیری شود.
برآورد استرالیا از آمار قربانیان کووید- 19
یک مقام ارشد پزشکی استرالیا روز جمعه اعلام کرد که ممکن است ۱۰ میلیون نفر در سراسر جهان به ویروس کرونا مبتلا شده باشند.آمار رسمی خبرگزاری رویترز از ابتلای یک میلیون نفر در سراسر جهان به کووید – ۱۹ حکایت دارد، اما مقام مزبور تاکید کرد که رقم واقعی مبتلایان جهانی احتمالا ۱۰ برابر بیش از رقم اعلام شده است.
«برندن مورفی» مقام استرالیایی به خبرنگاران گفت: در سراسر جهان، رقم مبتلایان از یک میلیون نفر فراتر رفته، اما معتقدیم که رقم حقیقی،۵ یا ۱۰ برابر این تعداد است.
وی یادآور شد که نرخ مرگ و میر در سراسر جهان بسیار متفاوت است، از اینرو باور داریم که بسیاری از مبتلایان شناسایی نشده اند. سازمان جهانی بهداشت از کشورهای سراسر جهان خواسته است آزمایش کرونا روی شهروندانشان را جدی تر بگیرند. همچنین برخی منتقدان، تفاوت ها در نحوه شمارش موارد ابتلا به کرونا در برخی کشورها را مورد انتقاد قرار داده اند. چین که کرونا اواخر سال گذشته میلادی از آنجا شایع شد، به تازگی شمارش موارد بی نشانه ویروس کرونا را آغاز کرده، امری که انتقاد برخی کارشناسان بین المللی را برانگیخته است. مورفی گفت که بدون انتقاد از چین یا هر کشور دیگری نمی توان به آمار مبتلایان فراتر از آمار ارائه شده در استرالیا اعتماد کرد.وی افزود: تنها آماری که واقعا به درستی آن ایمان دارم، آمار ارائه شده در استرالیا است.
هشدار درباره کرونا در خاورمیانه
سازمان جهانی بهداشت به کشورهای خاورمیانه نسبت به شیوع سریع کرونا در این کشورها هشدار داد.
به گزارش اسکای نیوز، احمد المنظری، مدیر منطقهای سازمان جهانی بهداشت در خاورمیانه گفت: تعداد دیگری از ساکنان کشورهایی که بیشتر در معرض خطر هستند و نظام بهداشتی ضعیفی دارند به کرونا مبتلا شدهاند. حتی در کشورهایی که نظام بهداشتی قویتری دارند نیز شاهد افزایش نگران کننده مبتلایان و مرگ و میر هستیم.
المنظری گفت: افزایش تعداد مبتلایان نشان میدهد که این انتقال در سطح محلی و جوامع خیلی سریع رخ میدهد. هنوز روزنهای وجود دارد اما این روزنه درحال بسته شدن است.
به گفته سازمان جهانی بهداشت مجموع مبتلایان به کرونا در منطقه به ۵۸۱۶۸ نفر افزایش یافته این درحالی است که ۲۶ مارس ۳۲۴۲۲ نفر به این بیماری مبتلا شده بودند. اما مسئولان این سازمان نگران این هستند که تعداد مبتلایان بیشتر از چیزی باشد که ثبت شده است. بسیاری از کشورهایی که به خاطر جنگ دولتها و نظامهای بهداشتی ضعیفی دارند با خطر جدی روبرو شوند. یکی از این کشورها یمن است که هنوز مورد مثبتی از ابتلا به کرونا در این کشور گزارش نشده است. این کشور به خاطر جنگ نظام بهداشتی ضعیفی دارد و ساکنانش از بیماریهایی مثل وبا رنج میبنرد.